Acum este 01 Mai 2026, 00:20

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Bucurie, iarna - goblen lucrat de Danuta
MesajScris: 29 Ian 2012, 23:11 
Neconectat

Nume forum:1
Draga Danuta, ce mult ai avansat si ce frumos este modelul. Mult spor pe ultima suta de metri. Sa stii ca si eu am unele retineri in a spala goblenul la final. Nu cred ca spalat si calcat de umed se indreapta colturile. Daca rama pe care se lucreaza are toate colturile la 90 de grade si modelul este drept odata terminat. Metoda probata de mine.
Te pup si de abia astept finalul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 00:04 
Neconectat

Draga Rralluca, sper sa nu ai dreptate in tot ceea ce ai spus, sincer imi doresc sa pot modifica ceva la margini, odata ce ud goblenul. Am patit o gramada de chestii cu inramatul. Am dus la inramat Vela in amurg si dupa ce si-asa imi pusesera goblenul pe dos, in fine l-au inramat pe fata, dar mi l-au murdarit foarte mult si ce crezi, rama si pass-ul erau strambe. L-am adus acasa ca sa-l spal, nu cred ca am sa ma intorc la acel magazin, chit ca am pierdut banii cheltuiti pe rama.
Cat despre gherghef, ce pot sa spun, cred ca este destul de drept, dar cred ca s-a mai strambat panza si de fiecare data cand am mai incercat sa o intind. Mai ieseam din cand in cand cu goblenul la vreun parc sau la o ludoteca, unde mai ma vedea cate cineva si vrea sa puna mana pe goblen si pana sa-mi dau seama, puneau mana direct pe panza, nu pe cadru, asa cum ar trebui. In fine. Abia astept sa incep urmatorul model pe ghergheful reglabil, sper ca macar un timp sa nu mai am acest detaliu cu intinsul panzei cu pioneze.

Va multumesc mult pentru cuvintele voastre calde, fetelor.
Sper sa-l termin in curand, desi cu inramatul mai vedem, nu degeaba se spune ca cine se arde cu supa, sufla si in iaurt.
Pana atunci, va urez toate cele bune si va doresc mult spor voua tuturor.

Danuta, nu am stiut sa corectez ludoteca.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 19:28 
Neconectat

Danuta, cat zambet si bucurie este pe panza la tine. Vin si eu sa ma joc in zapada, ca imi este tare dor. Il aduc si pe Alessio si impreuna cu tine, Albert si Cedric facem o bataie cu bulgari. Ce zici?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 20:30 
Neconectat

Monica, scuza-ma, am crezut ca exista acelasi cuvant in romana, de fapt cred ca ar putea fi posibil. Ludoteca este un loc de joaca pentru copii, un salon special amenajat pentru ei, cu jocuri, carti, masini etc. In acest loc se pot lasa copiii pentru un timp contracost, desigur sau pot ramane si parintii cu ei. Datorita faptului ca este un cuvant originar din limba latina, am crezut ca exista ca atare si in limba romana. Poate vreo mamica stie cum se numeste acel loc de care va mentionez. Te imbratisez cu drag, Monica, mult succes in toate activitatile.

Draga Alia, crede-ma ca eu as fi cea mai fericita din lume sa le pot oferi copiiilor mei o "bataie" in zapada. Albert, sarmanul, tot imi spune ca vrea la zapada, dar de unde. Am sa vin din nou in Romania anul acesta, dar prin vara, mi-este cam frica sa calatoresc in avion pe timp de iarna, in plus, datorita serviciului meu este dificil sa lipsesc la sfarsit de an.
Sunt sigura ca daca s-ar cunoaste cu baietelul tau, s-ar juca ei ore in sir. In general, copiii mei sunt destul de prietenosi si se joaca frumos cu alti copii, in special Albertino. Cine stie, Alia, poate ne vedem vreodata prin Italia sau vii tu pe aici, ce zici?
Te pup si iti doresc numai bine.

O zi excelenta tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 20:41 
Neconectat

Exista cuvantul si in limba romana.
http://dexonline.ro/definitie/ludotec%C4%83

Nico, pentru ca nu l-am intalnit niciodata, nu m-am gandit sa il caut in Dex. Din ceea ce a descris Danuta, cred ca s-ar traduce cu loc de joaca. Ce ziceti? Nu asa sunt numite zonele de joaca de la Carefour?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 20:45 
Neconectat

Super! Am stiut eu ca o mamica tanara va cunoaste cuvantul. Iti multumesc, Nico.
Ce bine ca exista acel cuvant si in romana. Sa stiti fetelor, ca uneori mi se intampla sa mai incurc cuvintele, imi vine cam greu uneori sa ma exprim in romana, aici numai cu copiii mei o vorbesc, dar si cu ei este ciudat, eu vorbesc pe romaneste si ei imi raspund pe spaniola, doar cateva cuvinte ce "rup" si ei in romana. Noroc de forum, asa ma mentin si eu "vigenta" la capitolul romana. Ha, ha, ha!
Va pup pe toate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 21:04 
Neconectat

Danuta, nu esti singura careia i se intampla sa mai incurce cuvintele, la fel eSTE si la mine. Cu Dario ma chinui mult sa il invat si romaneste, dar eu vorbesc si el se uita la mine, dupa care, tot in italiana, ma intreaba: "Ce ai spus, mama?" Dar toate la timpul lor.

Monica, scuza-ma de off-topic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2012, 21:59 
Neconectat

Foarte frumos. Bravo.
Spor in continuare

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Feb 2012, 00:19 
Neconectat

Cred ca trecem prin aceeasi situatie, draga Ralu. Pe mine ma inteleg copiii la perfectie, multumesc lui Dumnezeu. In ultima vreme, Albert parca are cateva indoieli uneori, mai ales ca eu vorbesc asa...mai moldoveneste, ha, ha, ha, si uneori nu prea ma intelege. Dar de inteles pe romaneste, inteleg ei. De vorbit e mai greu, desi pot sa-ti spun ca putinele cuvinte in romaneste mi le adreseaza numai mie si nu celor din jur. De exemplu, daca Cedric imi cere ceva, eu il intreb "cum se spune" si ma roaga frumos in romaneste, pe tatal sau il roaga in spaniola, ma rog, detalii dintr-acestea.
Tot timpul caut sa le citesc in romaneste, pe Albert, pentru ca stie deja sa citeasca, il pun sa citeasca si in romaneste, merge mai greusor, dar deja incepe sa inteleaga literele specific romanesti: sh, tz etc.
Cu parintii mei, Albert vorbea exclusiv romaneste, ce nu putea sa spuna, ma intreba. Deci, e o chestie si de moft, vede ca eu il inteleg si nu face efortul sa-mi vorbeasca in romaneste, desi in permanenta impreuna cu sotul meu ii insistam acest lucru.

Ne vedem. O zi buna tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Feb 2012, 00:20 
Neconectat

Multumesc frumos, draga Daniela, te mai astept pe aici. Sper sa aduc in curand finalul. Am facut un calcul empiric si am determinat ca am sa-l termin cam in zece zile, sper!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: