Acum este 01 Iul 2026, 13:07

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2563 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 257  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 

Care este cel frumos nume pentru Carmencita?
Chestionarul s-a inchis pe data de 16 Mar 2025, 08:15
- Gargarita-Farmecul-Dansului 0%  0%  [ 0 ]
- Gargarita-Gingasia-Florilor 0%  0%  [ 0 ]
- Gargarita-Atingere-de-Inger 17%  17%  [ 3 ]
- Gargarita-Evantai-de-Vis 17%  17%  [ 3 ]
- Gargarita-Aripi-de-Evantai 33%  33%  [ 6 ]
- Gargarita-cu-Evantai-Rosu 17%  17%  [ 3 ]
- Gargarita-cu-Evantai-Inflorat 11%  11%  [ 2 ]
- Gargarita-Dansul-Evantaiului-Spaniol 6%  6%  [ 1 ]
Voturi totale : 18
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Numele de Gargarite
MesajScris: 04 Feb 2012, 17:12 
Neconectat

Nume forum:1
Aici sunt, Dalina. Numai pentru ca m-ai strigat tu, scriu.
Uite ce am gasit:
IUBÍRE, iubiri, s. f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit
1. Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. – V. iubi.

Sursa: DEX '98 |
Asa cum spunea si Jeni, iubire este un cuvant pe care il folosesti cand te referi la Dumnezeu si de aceea l-am adaugat.
Logic vorbind si fara partinire, eu nu pot transmite acest cuvant decat Ovidiei pentru ca exista sinonimie intre cuvantul ei si cel propus de mine.
Sper sa nu te superi Adelina. Nu as fi rationala daca nu as face asa.

Aparte de situatia creata, mi s-a parut intotdeauna foarte frumoasa partea in care mai toate, atunci cand am propus un nume, am fost ajutate de Adnana si apoi ea ne-a cedat dreptul ei de nasa, desi meritul evident era al ei. Mai tin minte ca si Laura si Doruletz faceau la fel. Ideea este, asa cum a fost subliniat si mai sus, ca trebuie sa emitem doar frumusete in fata unui suflet frumos - cazul nostru, Dalina. Orgoliile nu au ce cauta aici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 17:43 
Neconectat

Va spun cu mana pe inima ca iar am plans. Sunt o persoana prea sensibila si ma urasc pentru acest lucru. Nu imi place sa fiu asa. Dar sunt asa suparata ca fiecare si-a dat cu parerea incat din faptul ca am vrut sa ii ofer un nume frumos, sa se simta fericita, am facut-o sa sufere. Imi pare rau si nu stiu cum sa iti cer scuze draga mea, Dalina.
De ce in unele cazuri se ia ca nasa persoana care propune si in alte cazuri cea care aduce numele final? Cateodata simt ca aveti ceva cu mine. Este a doua oara cand sunt atacata ca am vrut sa ii dau un nume unei persoane dragi mie.
De ce nu suntem sincere? Fiecare a adus cate un nume, fara sa il transmitem uneia sau alteia, ci doar pentru ca numele sa fie frumos si deosebit, sa exprime acea persoana. Cred ca estr ultima data cand propun un nume. Si o sa va zic si de ce. Pentru ca in loc de o bucurie in sufletul meu, este o tristete. Ca un om sta si sufera din vina mea.
Geta ai zis ca alergam dupa finute. Cu ce ma ajuta sau ma avantajeaza ca am multe sau putine finute? Cu nimic. Chiar daca nu am numele de nasa, acea persoana va ramane in sufletul meu.
Dalina, inca odata imi cer mii de scuze ca te-am suparat.
Va rog sa cititi momentul in care i-am gasit Iuniei un nume. Toate am incercat sa facem un nume frumos, sa o descriem cum o simtim, ca totul sa fie bine.

Dalina, scumpa mea te rog, pentru a incheia discutiile, pentru a nu o mai supara pe Monica (imi plec ochii in fata ta si imi cer iertare pentru discutiile create) si pentru a nu mai fi momentul asta neplacut sa iti alegi tu nasa.
Fiecare am adus cate un cuvant.
Va pupa o gargarita trista si cu lacrimi in ochi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:11 
Neconectat

Borcan Adelina-Maria scrie:
Frumoasele mele prietene, azi facand mancare (sa nu radeti de mine) imi zboara gandul la voi. Si mai precis la o gargarita tare draga noua. Ma gandeam la Iunia si cred ca i s-ar potrivi numele Gargarita-Mireasma-Muntilor. Daca nu am fost destul de inspirata sau considerati ca nu este momentul, va astept cu pareri.
Pupici.
Nico multumesc.
O alta propunere ar fi Gargarita-Floare-de-Munte.
Eli mi-ai dat o idee.
Gargarita-Floare-din-Inima-Muntilor
Alina David scrie:
Draga mea Iunia, as alege pentru tine Gargarita-Atingere-Calda.
Poate dupa primul goblen pe care l-ai prezentat in aceasta minunata gradina, si care desi avea o rama foarte frumoasa si deosebita tu erai un pic nemultumita. Dar acel goblen radia iubire, blandete, gingasie, inocenta si prietenie - toate la un loc.
- sau poate atingerea calda pe obrazul bunicii suferinde;
- atingerea calda din imbratisarea surorilor si a maicutei dragi (Nadejda);
- atingerea calda de pe obrazul iubitului (Suflete pereche);
- atingerea calda a ceea ce transmiti fiecareia dintre noi.
Pentru mine, tu Iunia, esti o atingere calda.
Zoica Maniu scrie:
Adelina, felicitari ca te-ai gandit la Iunia.
Mie imi plac mult numele scrise de Dalina si Ramona. Cel mai mult imi place Gargarita-Atingere-Caldă-Fosnet-de-Floare.
Pentru ca pe mine fosnetul (mai ales al hartiei) ma enerveaza, am putea schimba cu Gargarita-Atingere-Caldă-Susur-de-Floare sau Gargarita-Atingere-Caldă-Soaptă-de-Floare sau Gargarita-Atingere-Caldă-Soaptă-de-Iunie.
Stiti voi cum se zice ca tot romanul este poet, dar in toate exista o limita, asa ca nu va luati dupa nevricalele mele ca sa stricati frumusete de nume pentru asa splendoare de gargarita. Alegeti ceva de care sa fim mandre toate, dar mai ales Iunia.
Fetelor nu stiu ce ziceti voi, dar mie parca nu imi suna bine cuvantul fosnet. Cand m-am referit la Floare a muntilor, m-am gandit la faptul ca sta intr-un sat de munte si infloreste ca o floare.
Dar de Gargarita-Atingere-Calda-Parfum-de-Iubire? Peste tot pe unde trece simtim un strop din iubirea ei pentru modele, gargarite, pasiuni.
Alina David scrie:
Gargarita-Atingere-Calda-de-Iubire, cum vi se pare?
Numele pe care il poarta Iunia acum este Gargarita-Atingere-Calda-de-Iubire.

Adelina, faci referire la cazul Iuniei si am adus aici ca sa te lamuresti si tu de ce Iunia a primit numele propus de Dalina.
Nu am nimic cu tine, te rog sa ma intelegi ca m-am implicat pentru ca imi place ca fiecare sa aiba bucurii dupa eforturile proprii. Mi s-a parut doar ca esti putin prea orgolioasa si nu vrei sa ii recunosti meritele Ovidiei.
Pentru ca nu vreau sa le supar pe Monica si Bica, nu mai adaug nimic aici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:19 
Neconectat

Amalia, se presupune ca suntem sincere si corecte. De ce atunci nu am zis si eu ca a luat un cuvante de la mine (iubire) si ca am si eu dreptul?
Si da sunt si orgolioasa si ambitioasa. Si am contribuit toate trei. Din aceasta cauza am rugat-o pe Dalina sa isi aleaga nasa, pentru a incheia discutiile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:41 
Neconectat

Adelina, eu si babuta mea nu ne bagam in astfel de topice, ca nu suntem dotati.
Amalia, se presupune ca suntem sincere si corecte. De ce atunci nu am zis si eu ca a luat un cuvante de la mine (iubire) si ca am si eu dreptul?
Si, da, sunt si orgolioasa si ambitioasa. Si am contribuit toate trei. Din aceasta cauza am rugat-o pe Dalina sa isi aleaga nasa, pentru a incheia discutiile.
Dar, daca ma uit mai sus, vad doua cuvinte alese de Dalina si unul adaugat de tine. Deci este la fel ca in cazul cu Dalina, acum.
Dupa inversunarea cu care lupti indiferent de situatie pe care ti-au prezentat-o mai multi oameni (negru pe alb), eu zic ca tu trebuie sa fii nasa Dalinei, mai ales ca mi-a zis babuta ca a citit ca sunteti mai apropiate, tu si Dalina, si va place ca sunteti amandoua leoaice.
Daca vrei sa votam, eu votez, impreuna cu babuta mea, ca tu sa fii nasa Dalinei.
Cine mai voteaza cu noi, gargaritelor?

P.S. Sa stii ca sa fii ambitioasa este un lucru bun. Nu si orgoliul, ca ne alunga prietenii.
Ovidia, stiu ca o sa ne ierti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:45 
Neconectat

Dragele mele, m-ati surprins pe un teren nepregatit. Cu toate ca o sa ma repet va spun care este opinia mea.
Cum spunea Jeni sunt Scorpion si daca este nevoie de combatere sunt pregatita si tenace. Orgoliu am destul ca sa dau si pe la altii. Totusi ascendentul in Gemeni ma invita de multe ori sa fiu diplomata. Nu este bine totusi sa faceti afidament pe asta 100 %.
Nu vreau sa credeti ca nu o vreau pe Dalina ca finuta, dar las orgoliul la o parte daca este nevoie pentru linistea gradinii. Ma bucur si de faptul de a fi moasa sau nimic. Cel mai important este ca am colaborat si ca gargaritei ii place noul nume.
Dupa ultimele cuvinte ale lui Bica, ar trebui ca Amalia sa fie nasica.
As vrea daca este posibil sa o salvez pe saraca Dalina de la situtia ingrata de as alege nasica dintre 3 gargarite. Nici nu vreau sa o vad pe Adelina cu frumosii sai ochi plini de lacrimi.
Multumesc, draga Amalia, dar cred ca tu ai avut atingerea finala.
Ma intereseaza doar sa stiu cine are dreptate si de ce. Oricare va fi rezultatul il voi accepta cu placere.
Daca se poate draga Bica as vrea sa ma lamuresti si pe mine ce se intampla in urmatoarele situatii. Multumesc.
1. Daca are aceeasi valoarea propunerea tip descriere cu litere colorate cu propunerea tipul Gargarita-...-... si care va fi culoarea folosita?
2. Cine propune are obligatii? Daca trebuie sa aiba o anumita perioada de activitate in gradina, colectie, goblen in lucru sau deschis un topic?
3. Daca cine ii gaseste (propune) numele final este direct nasica?
4. Daca numele este realizat de mai multe gargarite in mod egal cine are dreptul sa fie nasa?
5. Daca o gargarita propune varanta finala va fi nasica sau cine propune pentru a primi nume?
6. Daca o finuta poate sa-si aleaga nasica sau nu?

Draga Nic, nu am de ce sa te iert pentru ca am presimtirea ca Amalia va fi nasica.
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:48 
Neconectat

Dragi gargarite, imi pare foarte rau ca s-a creat aceasta atmosfera. Poate daca nu acceptam propunerea Adelinei de a avea un nume, nu se ajungea aici.
Prima data am refuzat sa am un nume, datorita momentului. Era ziua Iuniei si trebuia sa ne bucuram de ea, chiar si eu nasa ei fara nume. Si ce daca avem sau nu nume? Tot gargarite ramanem. Si eu am totusi un nume, cel dat de draga Bica la intrarea mea in gradina.
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar am crezut ca obtinerea unui nume este un moment de bucurie. Si nu de tristete.
Propunerea numelui meu atunci a venit prea repede si in urma unei mici greseli sau cum vreti sa o numiti.
Dupa aproape o luna cand apele s-au mai limpezit prin gradina si Adelina m-a intrebat daca sunt pregatita sa am nume, am spus ca da. Am gresit?

Draga mea Adelina, nu fi suparata, nu cred ca are nimeni nimic cu tine. Din spatele calculatorului interpretem toate cum vrei noi, uneori poate deformat. Daca ati sti voi de cate ori am vrut sa renunt sa mai zumzai pe aici, nici nu mi-ati mai pune nume. Sunt mai sensibila si uneori percepeam o informatie gresit si ma suparam aiurea. Mai greseste omul.
Si daca vei fi sau nu nasa mea, tot pisicuta-leoaica jucausa si prietena mea vei fii. In aceste zile chiar m-ai cucerit cu buna ta dispozitie.

Ovidia draga mea, nici tu nu fi suparata. Vei ramane aceeasi lebada gratioasa pe care toata gradina o admira. Esti o doamna deosebita care faci lucruri deosebite. Esti foarte activa si harnica. Promit ca prima barza care o vad, o trimit la tine. Daca trebuie o si mituiesc (si ce daca ma prinde DNA-ul?).

Draga Amalia, esti o enigma. Nu prea am gasit informatii despre tine ce faci, ce lucrezi, dar ce conteaza. Cred ca ceva te-a facut pe tine sa propui numele meu de gargarita.

Daca ar fi sa aleg intre toate trei o nasa, as alege o gargarita care nu are nume. Este doar gargarita Amalia.
Nu are nici o finuta, desi are vechime mare pe forum.
Nu am vazut nici un goblen lucrat, (sper sa gresesc sa nu fac gafe, dar nu am gasit), dar la ladoiul care il am eu, lucrez si pentru ea daca este nevoie.

Sper ca prin ceea ce am scris sa nu va supar. Si asa sunt eu amarata.
Va apreciez si va imbratisez pe toate. Fara diferente.

Daca considerati ca nu este momentul sa am un nume nu mi-l puneti, nu ma supar, promit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 18:56 
Neconectat

Pana am mosmondit eu si mi-am gasit cuvintele, voi ati scris un roman. Si am venit si eu ca musca in lapte.
Cred ca draga noastra Bica are vreo problema de nu a zburat de ceva vreme prin gradina. Sper din tot sufletul sa nu fie ceva grav.

Nic, draga ce onoare. Pupici tie si babutei. Daca am greseli de ortografie, nu ma certa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 19:02 
Neconectat

Draga Dalina, tu meriti un nume. Nu am de ce sa fiu suparata pentru ca Amelia este cea care a venit cu numele final. Cred ca Bica asa va spune. Sunt fericita pentru ca te-ai decis sa accepti numele.
Multumesc gargaritelor care mi-au sustinut propunerea.
Te felicit pentru numele primit. Astept sa fac felicitarile nasicii, sa nu supar una din gargarite.
Dragele mele, cel mai important lucru pentru mine este ca sunt prietena voastra. Sper ca acest lucru sa nu se schimbe.
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2012, 19:22 
Neconectat

Dupa cum s-a vazut, Monica astepta mail-ul Bicai, Bica noastra, gargarita pe a carui umeri apasa multe responsabilitati, unde mai pui problemele de sanatate ale lui Bicu, plecarea in celalalt capat de lume a singurului copil si a nepoatei, care pentru ea, este sufletul si o parte din viata ei si lista poate continua. Eu imi doresc ca Bica noastra impreuna cu familia ei sa fie bine si sa avem cat mai curand vesti de la ea.
Dar pana atunci, orice motiv este bun sa stirbim din frumusetea si veselia care se crease in jurul numelui propus pentru Dalina? Si ce nume frumos! Cata veselie si voie buna!
Ma intreb cum ar putea arata fata Monicai, acum cand ar trebui sa scrie o alta gargarita in Cartea cea Mare a acestei gradini, a celor care ne privesc din umbra? Probabil ca si mine, spera ca situatia aceasta sa ia sfarsit cat mai repede si odata cu ea si acesta cursa.

Dar asta nu va fi posibil pana Bica nu va fi printre noi.
Sper draga Bica, ca esti bine si oriunde-ai fi un gand pleaca catre tine.
Georgeta Petrea-Manta scrie:
o nasa poate sa faca o propunere de nume pentru o finuta, abia dupa ce ii trec trei ture de la ultima data cand a fost nasa. Altfel vom asista la transformarea in derizoriu a aceastei activitati placute de a recunoaste meritele unei gargarite din gradina noastra si la o goana constanta dupa finute pe care eu nu o inteleg.
Mie una imi place. Voua?

Dragele mele suntem gargarite, harnicute, ingaduitoare, iubitoare si nu are ce cauta:
Citat:
orgolioasa
Uite ce ne spune DEX despre orgoliu: Orgoliu, orgolii, s. n. Părere foarte bună, adesea exagerată și nejustificată, despre sine însuși, despre valoarea și importanța sa socială; îngâmfare, vanitate, suficiență, trufie.
Citat:
...orgoliul, ca ne alunga prietenii

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2563 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 257  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: