Acum este 05 Aug 2026, 07:37

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Jurnal de nunta - gargarita Alia
MesajScris: 20 Feb 2012, 10:41 
Neconectat

Nume forum:1
Alia, pentru acte necesare, te pot ajuta eu. Iti trebuie nulla-osta pentru casatoriede la consulat sau ambasada, depinde de cine apartii tu. Pentru a iti fi eliberata ai nevoie de certificatul de nastere nou din Romania (cel albastru) si de datele viitorului sot (cartea de identitate si parca si certificatul lui de nastere). Cu acestea in original mergi la ambasada personal si completezi alte declaratii la fata locului si ei iti elibereaza nulla-osta pentru casatorie. Rabdare mare la ambasada, eu am asteptat 2 ore la Milano doar sa completeze documentele, sper ca la tine sa fie mai rapizi. Dupa ce ai nulla-osta, trebuie sa mergi in prefectura de care apartii ca sa pui apostilla pe null-osta.
Sper ca ti-am fost de ajutor si iti recomand sa le faci din timp, caci nu se stie nicioadata ce mai apare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 11:15 
Neconectat

Ralu, banuiam ca trebuie sa ajung pe la ambasada. Asteptam mai intai raspunsul preotului, mi-a zis ca se intereseaza el. Insa pentru certificatul de nastere nou, de care ai mentionat, este necesar sa merg pana in Romania? Sau se poate tot de la ambasada?
Iti multumesc de informatii, sunt indispensabile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 11:22 
Neconectat

Uite aici un site care te-ar putea ajuta:
http://roma.mae.ro/
Draga Alia, mi-ar placea sa corespondam pe mail. Ce parere ai?
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 11:51 
Neconectat

Chiar mai devreme, dupa ce am citit ce mi-a scris Ralu, am intrat pe site-ul consulatului roman de la Catania pentru informatii. Nu prea imi da timp Alessio acum, insa de indata ce il voi adormi dupa pranz, ma pun pe citit.
Ovidia, mi-ar face si mie placere sa comunicam pe messenger sau mail, cum doresti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 16:46 
Neconectat

Alia, chiar daca va cununati direct in biserica, cred ca stii deja ca aici biserica inregistreaza cununia civila ca si cum ar fi primaria. Ma indoiesc ca iti va spune ca nu vei avea nevoie de nulla-osta.
Eu pentru certificat m-am nimerit in Romania, dar sunt sigura ca se poate face si prin ambasada, doar ca sigur termenul este de peste 3 luni, deci cu cat faci mai repede cu atat mai bine. Nu ai nici un consulat mai pe aproape? Poate era mai usor.
Am uitat sa iti spun ca poti sa iti programezi deja si o calatorie in Romania dupa casatorie, pentru ca ai termen de 6 luni de zile pentru a inregistra casatoria si in Romania, la primaria unde ai ultimul domiciliu. Nu vreau sa te sperii, dar este mai bine sa le stii toate astea, eu am aflat un pic mai tarziu si a trebuit sa zbor insarcinata in 7 luni acasa pentru a o face, inainte de a fi prea tarziu.

P.S. Acum am citit ca ai consulat la Catania, va fi mai bine si poate si mai rapizi cu actele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 16:56 
Neconectat

Alia, in primul rand vreau sa te felicit si-ti doresc ca totul sa decurga in cel mai placut mod si sa nu ai parte de nici o surpriza.
Foarte interesant jurnalul tau si il voi cauta cu placere sa vad cum decurg pregatirile.

P.S. Alia, nici nu mai trebuie sa te gandesti la fotograf, Cristi este deja al tau si este unul de-al casei in care poti avea mare nadejde. Hi, Hi!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Feb 2012, 18:42 
Neconectat

Alia, dar si Adelina, sa fie in ceas bun!

Eu am primit de la tata indicatii ca la nunta sa am grija ca muzica si vinul sa fie cele mai bune.
De vin s-a ocupat tatal meu si cu ajutorul finilor si cumetrilor lui a adus un vin de ziceai ca-i licoarea zeilor. Nu s-a imbatat nimeni, dar toata lumea s-a veselit si a cinstit continuu pana a doua zi seara (cum este obiceiul la noi).
De muzica s-a ocupat mama care a gasit niste vestiti lautari ce nu ne-au lasat sa ne odihnim picioarele.
Acestea sunt amintirile mele de altadata cand membrii de partid (PMR si apoi PCR) nu aveau ce cauta in biserica si toate se faceau cu perdea.
Ma bucur ca acum sunt alte vremuri, ca poti sa iti faci o nunta dupa inima ta.
Fetita mea pe care socrii au iubit-o instantaneu, de cum au cunoscut-o (au o politica foarte buna: cine il face pe copilul nostru fericit, ne face si pe noi fericiti), a avut o nunta frumoasa. De toate amanuntele s-a ocupat o firma. In ziua nuntii, am descoperit ca nu s-au luat in calcul multe, dar prin telefon la acea firma, cuscrul le-a rezolvat pe toate. Daca o sa gasesti o astfel de firma si are preturi rezonalbile si ai informatii de la altii ca iti este de un real ajutor, nu ezita sa apelezi la ei. Te scapa de multe batai de cap.
Acum te las ca vad ca ti-a ridicat Ralu niste probleme pe care trebuie sa le rezolvi.
Dupa cate stiu eu de la copiii mei, orice act iti poate ajunge prin consulat, dar ai un timp de asteptare.

Alia si Adelina, eu va doresc spor in toate ce le aveti de facut.
Va imbratisez cu mult drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2012, 22:40 
Neconectat

Eu inca mai astept raspunsul preotului. Astazi am fost in oras si am trecut pe la primarie sa intreb de ce acte am nevoie. Ei nu imi cer nimic deosebit si tot ce ar trebui se face pe loc, pentru ca am resedinta aici, deci sunt cu acte in regula. Problema este ceea ce imi cere biserica, deci m-au sfatuit sa astept raspunsul preotului.
Am rezolvat cu sala, am sunat vreo 2 zile pana l-am prins pe responsabilul cu nunta noastra si am confirmat data. Zilele acestea urmeaza sa mergem sa dam un avans si sa punem la punct contractul.
Vin cu link-ul locatie, cum am promis, chiar daca mai tarziu.
http://www.ricevimentisicilia.it/sale/Hotel_Baglio_Basile/index.html
Noua ne place foarte mult, este un complex care cuprinde 3 sali pentru nunti si una pentru diverse reuniuni, un hotel, un B&B si cred ca mai sunt si altele.
Anca, ma bucur ca ai trecut pe aici si iti multumesc de urari. Sfaturile lui Cristi imi sunt de ajutor si le voi pune in practica de indata ce voi ajunge la fotograf. Sper saptamana aceasta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2012, 22:55 
Neconectat

Bica, tare frumos mai scrii si multe amintiri imi provoci. Asa sunt nuntile la noi, la romani. Aici, nunta o vom face alla italiana, iar cu prima ocazie, cand venim in Romania, vom avea grija sa dam o petrecere pe cinste, ca la romani, pentru a-mi aduna rudele si prietenii care, cu siguranta nu vor putea sa vina aici.
Inca nu am inceput sa ne gandim la invitati, insa din partea mea vom fi vreo 10. Pe parcurs voi veni cu numarul, cu meniul, si cu pregatirile pas cu pas. Din ce am vazut, nuntile aici sunt foarte bine organizate. Floraria, odata ce ai cazut de acord cu aranjamentele florale si tot ce vrei, in ziua nuntii face totul ca la carte, asa ca nu risc sa am probleme. La fel si restaurantul, nu-i nevoie sa stai dupa fundul chelnerilor, fiecare isi stie treaba lui, sunt altii care ii urmaresc in aceasta privinta. Cred insa ca fotografii dau mai multa bataie de cap, trebuie sa stai la dispozitia lor si sa faci cam ce vor ei. Ei, baba la frumusete rabda! Nici pentru ei nu este usor.
Te imbratisez cu mult drag si zambet.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2012, 13:36 
Neconectat

Alia (valabil si pentru tine, Adelina), la verighete ati facut cercetari?
Am vazut la un cuplu tanar de la servici niste verighete superbe. Imaginati-va un sir de inimioare ce se intrepatrund putin in inlantuirea lor. Fiecare inimioara are alta culoare (aur rosu, aur alb, aur galben). Sunt superbe.
Va doresc la amandoua sa va gasiti cele mai frumoase verighete.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: