Acum este 05 Aug 2026, 11:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Jurnal de nunta - gargarita Alia
MesajScris: 15 Apr 2012, 11:07 
Neconectat

Nume forum:1
Alia, pentru tine, miresica de vis:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Mai 2012, 16:51 
Neconectat

Ramona, iti multumesc din suflet pentru iepurasi si ma intreb cum de nu v-am vazut pana acum. Sunt superbi si te imbratisez strans pentru acest gest.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Mai 2012, 17:31 
Neconectat

Ralu, tin sa-ti spun ca ai dreptate - publicarea se face la primarie, intelesesem eu gresit.
Pana la urma am fost nevoita sa fac un drum de aproape 7 ore dus-intors la Catania la consulat pentru nulla osta, iar cu acest document a trebuit sa ma prezint in prefectura la noi in oras pentru apostilla. Bine ca s-a rezolvat.
Si daca tot ne-am dus in Catania, am profitat de acest lucru si am fost in Ikea, fiind singurul magazin din Sicilia. Cred ca in 2014 se va deschide unul si in Palermo, care este mult mai aproape de noi. Am hotarat sa nu mai asteptam si sa ne mobilam sufrageria pana la nunta. Ne-a placut mult ce am vazut acolo, iar preturile sunt accesibile. Suntem curiosi de cum va reactiona Alessio. Momentan este spatiul lui de joaca, iar noi nu vom face altceva decat sa-l invadam. Sper ca nu va declara razboi mobilei.
Acum cateva zile am fost la un alt florar si am discutat problema florilor. Aici se pun flori in biserica si acasa la miri pentru ca, inainte de plecarea de acasa spre biserica fotografii vin acasa si fac fotografii. Unele aranjamente de flori de la biserica sunt duse in sala. Preturile sunt exorbitante, oricat de modest sau simplu esti. Asa cum fotograful are un pret minim, la fel si florarul. Iar serviciul este pe masura, adica minim. Vrei in plus, platesti in plus. Doresc sa scriu si preturile, ca doar de asta este jurnal, asa se tine si o evidenta. Sunt curioasa de cifra cand va fi sa trag linia.
Fotograful pleaca de la 1600 euro, serviciu complet, iar in pret este inclusa si masina. Noi am ales un BMW decapotabil.
Florarul doreste 900 euro.
Intre timp soacra mea si-a cumparat costumul si, nu exagerez, a platit pe el mai mult decat am platit eu pe rochia mea. Si oricat a-i incerca sa-i fentezi nu poti. Au un stil comerciantii astia, astfel incat tot cum vor ei ramane. Ce nu imi place aici este ca, daca intri intr-un magazin cu imbracaminte de ocazie nu ai la vedere marfa. Iti vine vanzatorul, care in cele mai multe cazuri este chiar patronul, ii spui ce vrei, iar cand aude ca este pentru nunta se schimba totul. Te intreaba ce fel de ruda esti cu mirii, iar in cazul in care ii spui ca esti matusa, verisoara etc. iti aduce 2-3 rochii de unde le tine ascunse (v-am spus ca nu sunt la vedere, la alegere). Daca ii spui ca esti mama mirelui sau a miresei, vine cu bratul plin, iar preturile pe masura. Nu mai mic de 1000 de euro. Nu exista preturi pe eticheta, cred ca preturile se schimba in functie de client si de cum se trezeste patronul in dimineata respectiva.
Vineri, urmeaza ca impreuna cu cumnatul meu sa mearga Nino (viitorul mire) pentru a-si cumpara costum. Are noroc ca este un magazin foarte bun cu reduceri de 50% in aceasta perioada, ca altfel si aici ar pleca peste 1000 de euro.
Intre timp ne-am ales martorii, vor fi cumnatii mei (sora lui Nino si sotul ei). Inca nu am decis ziua cununiei civile, dar va fi in jurul datei de 14 iunie.
Acum doua zile ne-am inscris la cursul prematrimonial, care este obligatoriu pentru toti cei ce urmeaza sa faca cununia religioasa. Se va tine o saptamana, cate o ora pe zi, la biserica. Perioada va fi 4-12 iunie. La sfarsitul cursului ni se da o diploma.
Tot saptamana aceasta doresc sa incep sa umblu dupa costumasul lui Alessio.
Pantofi inca nu mi-am cumparat, sincer nici nu am umblat sa caut, insa acum ca am mai mult timp liber o voi face. Tot luna aceasta va trebui sa rezolvam cu muzica si cu invitatiile.
Si cam acestea sunt noutatile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Mai 2012, 11:52 
Neconectat

Alia, sa fie in ceas bun!

Pupici lui Alessio.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Iun 2012, 18:21 
Neconectat

Silvia, iti multumesc. I-am transmis lui Ale pupicii tai si i-au placut foarte mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Iun 2012, 18:41 
Neconectat

In sfarsit pot sa va aduc ceva noutati. Sunt destul de incarcata si-mi pare rau ca nu mai pot sa bantui pe forum ca inainte, dar este de inteles motivul si sper sa ma iertati. Timpul strange si multe mai sunt de facut.
Acum doua zile am pus la punct tot ce trebuia cu florarul si am hotarat ca flori pentru aranjamente, trandafiri albi si floarea soarelui. Pentru buchetul meu, pe care il doresc in cascada, am ales frezii. Pe langa acest buchet, mai trebuie sa am doua. Unul cu care ajung la biserica, iar acesta ramane la icoana Maicii Domnului si inca unul pentru cand va fi timpul sa-l arunc domnisoarelor. Cel din frezii este doar pentru mine. Voi avea doua domnisoare de onoare, asa ca si pentru ele vor fi buchetele de flori.
Am reusit sa-mi cumpar si pantofi, dar nu am gasit exact cum imi doream, insa sunt multumita. Pentru Alessio am reusit sa-i cumpar tot. Va avea un costumas format din camasuta alba, vestuta, cravata si pantalonasi scurti, tip englezesti, cu bretelute. Costumasul este pe bleu. Mirele mai are pantofii de cumparat si gata.
Tot acum doua zile am cumparat pernuta pentru verighete. Este alba, in forma de inimioara. Promit sa fac o fotografie sa v-o arat. Sper doar ca in ziua nuntii, Alessio sa ajunga cu ea la altar. Sau ne-o face sa fugim dupa el prin biserica?
Zilele acestea imi bat capul cu invitatiile. Am dat o raita prin oras, iar preturile mi s-au parut exagerate. Noroc ca sunt romanca si ca exista internet, motiv pentru care voi economisi cateva sute de euro. Le-am comandat de pe net, din Romania si in ciuda diferentei de pret, calitatea este, zic eu, mult mai buna decat ce-am vazut aici. De fapt voi vedea acest aspect cand imi vor ajunge acasa. Am comandat o parte in limba romana pentru cei de acasa, iar restul in italiana. Din socoteala noastra, vom avea in jur de 220 de invitati, nu este inca sigur numarul.
Am reusit sa luam legatura si cu lautarii, era cat pe ce sa uitam de ei. Ma bucur ca i-am gasit liberi.
Cam acestea sunt noutatile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Iun 2012, 18:44 
Neconectat

Am uitat sa va spun ca pe 19 iunie avem cununia civila. Va fi la ora 16:30.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Iun 2012, 11:45 
Neconectat

Exista mirese care prefera sa-si puna in valoare parul, acordand voalului un loc secundar, de accesoriu menit sa accentueze si mai mult frumusetea coafurii, si exista mirese pentru care voalul este cel mai important. Indiferent in ce categorie te incadrezi, o sa-ti doresti sa alegi voalul care se potriveste cel mai bine cu chipul tau.
Bafta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Iun 2012, 17:25 
Neconectat

Multumesc, Adinuta.
Aseara am terminat cursul prematrimonial, in urma caruia am ramas placut impresionata, dandu-mi multe raspunsuri legate de viata in doi. In doua cuvinte va spun ca s-a tinut in incinta bisericii (nu unde vom face nunta) si ca in fiecare seara preotul a avut un invitat care pentru o ora a asta de vorba cu noi (in jur de 30 de cupluri). In prima seara a venit un profesor care ne-a vorbit despre casatoria din ziua de astazi, cu bune si rele. A doua si a treia seara, ne-a vorbit o fosta asistenta care a lucrat si foarte multi ani in Africa, ca voluntar. Ne-a vorbit despre menstruatie, despre metodele contraceptive naturale si bineinteles despre sarcina. A patra seara a venit un preot care ne-a vorbit despre casatoria religioasa. Urmatoarea seara a venit un doctor si ne-a luat luat sange pentru analize. Ne-a vorbit despre talasemie, prevenire si cura. A sasea seara ne-a vorbit un avocat, iar aseara am avut un ginecolog.
Personal, mi-a placut foarte mult. Este un curs obligatoriu, fara de care nu te poti casatori aici si din care tinerii invata foarte mult.

Pot sa va anunt ca am cam terminat cu pregatirile pentru nunta, ieri am facut ultimele achizitii.
Am promis ca va arat pernuta pentru verighete, fara verighete insa. Nu le-am cumparat inca.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Iun 2012, 02:39 
Neconectat

Alia, una din zilele astea am sa-mi fac timp ca sa citesc din "scoarta in scoarta" acest topic, cred ca este un manual pentru nunta si nu o spun in mod ironic, din contra.
Te admir foarte mult pentru dedicatia si curajul de a-ti organiza nunta, eu tocmai din lipsa acestor atribute nu m-am incurajat niciodata sa o organizez pe a mea.

Iti doresc tot ce este mai frumos, sa treci cu brio peste toate pregatirile, pentru ca in final sa ai parte de nunta visurilor tale.

O zi plina de voie buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: