Acum este 02 Aug 2026, 12:06

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 16 Apr 2012, 18:47 
Neconectat

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 19:31 
Neconectat

Sunt absolut superbe, Ralu. Mi-au atras privirea in mod deosebit muscatele curgatoare. Plantutele sunt noi, abia cumparate? Am si eu una, am pus o crenguta la prins anul trecut, iar acum a inceput sa curga foarte frumos. Voi veni cu fotografia. Sunt innebunita dupa acele muscate curgatoare cu flori mici care cresc in cascada. Cat mi-ar place sa le am. Eu ar cam trebui sa ma gandesc cu ce sa-mi colorez si parfumez terasa pentru perioada nuntii. Ce-mi recomanzi?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 19:34 
Neconectat

Ce topic parfumat si colorat. Dragele mele, este o placere sa va privesc florile.
Ovidia, la tine parca este gradina botanica.
Ralu, ai un balcon de invidiat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 19:58 
Neconectat

Dimorphoteca mea. Am avut curajul ca anul trecut, dupa ce au trecut florile, iar arsita soarelui si vanturile au ars crengile, sa o tai. Ia uitati ce frumos mi-a crescut. Inseamna ca i-a prins bine tunsul.

Muscata mea curgatoare de care ii aminteam lui Ralu. Creste pe zi ce trece si este plina de boboci.

Alte muscate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:10 
Neconectat

Alia, toate florile sunt noi, in afara de panselute si de cativa trandafiri care inca mai rezista.
Pentru a avea flori frumoase in luna august, eu zic ca ai doua optiuni (gandindu-ma la ceea ce gasesti aici): ori muscate curgatoare ori petunii.
Eu am cumparat sambata muscatele si am fost la o sera unde doamna mi-a explicat bine fiecare exemplar in parte. Sunt 3 feluri de muscate curgatoare:
- cele cu flori mari si care raman aproape ca si cele normale, ca si marime; acest tip de muscata este potrivit pentru zonele cu mai putin soare;
- cele curgatoare, dar care fac doar pana la 20 cm de cascada de flori;
- cele curgatoare, care fac pana la 40 cm de cascada de flori, tipul pe care l-am cumparat eu.
Ultimele doua tipuri au aceleasi tipuri de flori, deci trebuie sa stai atenta cand le cumperi, caci te poti insela usor. Daca nu ma insel, este o usoara diferenta la aspectul frunzelor, dar acum nu as sti sa iti exact care.

Pentru cea de a doua varianta, ai de ales intre petunii, sau surfinii. Petuniile cresc multe si unele langa altele, dar raman ca un covoras pe vas. Surfiniile, in schimb, cresc in lungime si pot ajunge si pana la 1 m de cascada.
Singurul inconvenient cu surfiniile este ca, datorita climei foarte calde pe care banuiesc ca o ai si tu acolo, la sfarsitul lunii iunie, cand deja vezi ca incep sa se usuce frunzele spre radacina si ca fac flori doar spre varf, trebuie taiate la o treime de pamant. In acest fel, in maxim 3 saptamani se reinnoiesc ca in primavara, iar in luna august le ai frumoase din nou. Nu stiu daca si cu petuniile este la fel, ar trebui sa intrebi unde le vand.
Am vazut la aceasta sera unde am fost, surfinii atat de frumoase si de colorate, incat ar fi ideale sa iti faci terase colorate si frumoase.
Problema este ca trebuie sa te hotarasti acum, caci deja in 2-3 saptamani nu le mai gasesti in vanzare.
Incearca sa mergi la o sera si sa te sfatuiesti si cu ei.

Dar varianta cea mai simpla si fara riscuri zic eu, este dipladenia. Creste repede, face flori minunate, rezista perfect la vant si ploaie si are nevoie de foarte putine ingrijiri. Daca ai terase unde se poate agata cat de cat, iti ofera un adevarat spectacol aceasta planta.
Probleme ei este costul destul de ridicat fata de muscate sau surfinii.

Sunt sigura ca vei reusi sa iti faci balcoanele superbe.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:11 
Neconectat

Anemone St. Brigida

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:16 
Neconectat

Sunt superbe florile voastre.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:21 
Neconectat

Ralu, multumesc pentru tot ce mi-ai scris. Acum patru veri am avut terasa plina de petunii si surfinii. Erau superbe, adevarul este ca le puneam si ingrasamant saptamanal in apa pentru udat. Imi amintesc de o surfinie pe culoarea mov pe care am plantat-o intr-un vas identic cu cel pe care il vezi la muscata curgatoare. Iti spun ca a ajuns la un moment dat de nu se mai vedea vasul, asa plina de flori era. A fost o splendoare. La fel si petuniile. Anii urmatori am cumparat din nou, dar o parte din ele s-au uscat, altele nu s-au dezvoltat. Recunosc ca nici ingrasamant nu am mai pus. Cred ca acesta a fost si motivul.
Acum sunt mai libera, nu mai am de munca prin sere ca in ultimele saptamani, asa ca voi incepe sa ma ocup si de treaba asta, inclusiv altele pentru nunta.
Imi notez tot ce mi-ai scris.
Iti multumesc din nou.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:23 
Neconectat

Voi cauta si eu felul acesta de muscata pe care il ai tu. Spune-mi te rog, cate plante ai pus in jardiniera?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Apr 2012, 20:24 
Neconectat

Am pus doua plante intr-o jardiniera de 40 cm.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: