Acum este 01 Iun 2026, 22:42

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Adevarul este Dumnezeul omului liber
MesajScris: 25 Ian 2010, 21:26 
Neconectat

Nume forum:1
Astazi citeam un studiu despre mitomanie si astfel s-au desteptat amintiri, amintiri...

Parinti
Inca din copilarie, descoperim ca daca apelam la minciunele scapam mai usor de pedeapsa aplicata de parinti. Din pacate, invatam foarte devreme sa spunem minciuni si doar conduita parintilor ne poate indrepta. Doar ei ne pot sustine si educa in spiritul bunului simt al adevaraului.

Scoala
Prin mana mea au trecut nenumarate generatii de copii si am avut o intreaga panoplie de caractere in fata mea. Spre norocul meu, fiind invatatoare, intr-un ciclu de patru ani, am avut timpul sa lucrez pe principiul picaturii chinezesti. Consider ca acei copii au primit o sansa. Spun, o sansa, pentru ca nu trebuie uitat ca cei mai multi sunt in primul rand victimele a ceea ce au vazut in familie, la proprii lui parinti. Parinti mincinosi=copii mincinosi.

Anturajul
La preadolescenta, apare laudarosenia. Pentru a castiga aprobarea si admiratia camarazilor, ei inventeaza sau isi infloresc faptele.

Adultul
Multi dintre adultii care mint sunt suflete carora fiintele de jur, experientele vietii, le-au diminuat afectivitatea proprie. Sa nu uitam ca minciuna reprezinta o deviere comportamentala, o lipsa a unui autocontrol insuficient. Intr-o faza avansata, minciuna imbraca aspectul fabulei.

Convingeri
Sunt convinsa ca numai cei care te iubesc, cei care iti sunt prieteni adevarati te pot ajuta, atunci cand cazi in capcana dorintei de a te arata in alta lumina, prin minciuna si fabulatie.

NU
Nu cocolositi minciuna pentru ca va creste si, in final va va afecta personal.

Nu ocoliti sa va corectati proprii copii. Altfel, dupa ani, rezultatele le veti resimti chiar voi sau, cel mai dureros, veti vedea cum sunt taxati chiar de societate si scosi in afara ei.
La fel de posibil este ca o casnicie sa se naruie datorita mitomaniei ce creste, daca cineva care te iubeste, nu te trage la timp de maneca.

Ce ne aduce adevarul
Ati observat ca cei mai reci vi se par rezidentii din Sagetator, zodie care se spune ca nu stie ce este minciuna? Si, totusi, ei au cei mai de nadejede prieteni si reusesc sa se impuna tocmai prin felul lor sincer de a fi.

Adevarul este Dumnezeul omului liber, spune Maxim Gorki.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Adevarul este Dumnezeul omului liber
MesajScris: 26 Ian 2010, 17:15 
Neconectat

Nume forum:1
Minciuna de complezenta,- nu prea ai cum scapa de ea.
Cineva care are o boala grava o ascunde de mama ei care este batrana si neputincioasa.
Asa-i ca nu prea sunt alternative?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: