Acum este 05 Aug 2026, 12:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Jurnal de nunta - gargarita Alia
MesajScris: 14 Oct 2012, 17:42 
Neconectat

Nume forum:1
Capela Sfantului Calice, care adaposteste cea mai pretioasa relicva a Catedralei, o cupa despre care s-ar spune ca ar fi potirul Sfantului Graal si care se afla aici din anul 1506.

Este de fapt un bol micut din lemn, careia mai tarziu i s-au adaugat o alta cupa rasturnata drept picior si o alta piesa intermediara cu toarte din aur.
Nu stiu cat de adevarat este, banuiesc ca este imposibil sa fie chiar cupa pe care Isus a folosit-o in ultima cina. Ghidul ne-a spus cam acelasi lucru, cert este ca aceasta cupa din lemn ar data din perioada cand Isus traia. Insa cand esti acolo si o privesti ramai gol, iti da senzatia ca timpul a ramas in loc. Pe mine m-a emotionat foarte mult si nu am cuvinte sa descriu in intregime senzatia pe care am simtit-o.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Oct 2012, 17:56 
Neconectat

Alaturi de sala Potirului, se afla Muzeul Catedralei care cuprinde sala tezaurului ce te lasa fara grai.
Eu n-am reusit sa o vizitez pentru ca in acel moment copilasul meu avea nevoie sa-l duc la baie, iar cei de la intrarea in Catedrala m-au invitat frumos sa caut un bar. A trebuit sa fac consumatie pentru a ma putea folosi de baie care, nu era incuiata cu cheia ci avea un sistem codificat. Barmanul a digitat codul si usa s-a deschis. Am ramas fara cuvinte si cu o impresie proasta din acest punct de vedere.

Acest tezaur este acoperit de o caseta de sticla unde se afla chivotul Valenciei, reprezentand crucificarea lui Cristos. Opera, avand peste 2300 de kg, este lucrata in aur si pietre pretioase, fiind donata de catre locuitorii Valenciei dupa caderea regimului Franco.

Tot in aceasta Catedrala, in fiecare miercuri, de mai bine de 1000 de ani, este convocat un fel de ''Tribunal al apei'', in cadrul caruia se rezolva dispute legate de sistemele de irigatii. Este unul dintre putinele autoritati decizionale din afara sistemului judiciar spaniol, recunoscute de Constitutie. Deciziile sunt definitive in care documentele nu-si au locul. Totul se bazeaza pe cuvant, inclusiv sentinta definitiva.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Oct 2012, 18:45 
Neconectat

Pe strazile Valenciei, in drum spre Piata Centrala.

Este si aceasta o atractie turistica prin dimensiunile care le are dar si constructia in sine (din fier si sticla).

Zilnic sunt sute de comercianti si mii de cumparatori ce-i calca pragul. Si turisti in plus, tinand cont ca a devenit un obiectiv turistic. Am fost lasati liberi vreo jumatate de ora, asa ca am avut cu ce sa ne clatim ochii. Va las si pe voi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Oct 2012, 14:08 
Neconectat

Continui, cu viteza melcului, aventura mea.
Tot in Valencia, ultimul obiectiv a fost Orasul artelor si al stiintelor, un complex in care, odata intrat iti da senzatia ca esti protagonistul unui film SF.
In drum spre el, din autocar am fotografiat opera din Valencia care poarta numele Reginei Spaniei, Sofia. A fost inaugurata in anul 2005 si are o capacitate de 4400 locuri. Costructia ei a costat 250 mil euro.

Planetariumul L'Hemisferic

In fotografia de mai jos, costructia albastra este Agora, o sala polivalenta deschisa publicului doar in timpul competitiilor sportive. In fata ei (privind imaginea) este podul Assut de l'Oro, cea mai inalta constructie din Valencia. Are 125 m si reprezinta o barca cu panze. Constructia din planul apropiat este Muzeul Stiintelor, numit in cinstea Printului Felipe. Seamana cu scheletul unei balene. Aici am intrat, insa timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie nu ne-a permis sa descoperim mare lucru. O zi intrega nu este de ajuns, noi am avut doar 30 de minute. Nici timp sa-l parcurgem pe jos, - imaginati-va sa ne mai si oprim pe la acele masinarii stranii care iti prezinta, intr-o forma foarte simpla si pe intelesul oricui, notinuni fizice dintre cele mai complexe, de la refacerea lumii la proprietatile sunetului, vantului, etc. Copii se distreaza de minune, este o aripa din muzeu pentru ei, cu personaje din desene animate.
Este o masinarie ce-ti masoara apa din organism, am vazut cum ies puii din ou (Alessio a ramas cu gura deschisa). Am intrat intr-o sala unde puteai sa vezi Pamantul cum arata vazut din spatiu (ca astronautii).

Interiorul.

Se putea face turul oraselului si cu trenuletul. Noi am facut doar fotografii.

Gradina L'Umbracle care la subsol gazduieste o discoteca.

Tot din acest complex face parte si Acvariul, cel mai mare din Europa, pe care noi nu l-am vizitat. Am ales pe cel din Genova, insa pe de o parte ne-a parut rau, pentru ca cel din Valencia este cu mult mai spectacular. Speram intr-o data viitoare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Oct 2012, 14:30 
Neconectat

Seara pe nava, la miezul noptii am avut parte de o surpriza foarte frumoasa din partea bucatarilor. Sculpturi in gheata si fructe.

Ovidia, te-am intalnit si aici.

Si dulciuri.

Nava Serena, un tort de 150 kilograme.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Noi 2012, 23:14 
Neconectat

Revin la jurnalul meu cu mare intarziere. Am inceput aceasta calatorie alaturi de voi si ma simt datoare sa o si termin.
Marsilia
Timpul, asa cum ne-a obisnuit a fost inorat si ploios. Dar am avut si momente cu soare. Orasul este in renovare. Incepand din port si pana in centru, este totul un santier. Ghidul ne spunea ca in maxim doi ani se vor finaliza lucrarile. Chiar si in aceste conditii, noua ne-a placut foarte mult, a fost poate locul unde ne-am simtit cel mai bine.
Orasul este situat in provincia Provence si este cel mai mare port al tarii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Noi 2012, 23:42 
Neconectat

Obiectivul principal: Catedrala Notre Dame de la Garde
Situata in locul cel mai inalt al orasului, biserica are un turn (clopotnita) inalt de 60 metri, in varful caruia troneaza statuia Fecioarei Maria cu Fiul, din bronz, dar acoperita cu aur.

Interiorul este cu totul particular, neintalnit la alte biserici. Peretii sunt acoperiti cu tablouri, medalii de razboi, modele de barci in miniatura, pana si tricouri oferite de jucatorii sau fanii echipei de fotbal locale Olympique Marseille.

Vederea spre oras de aici te lasa fara cuvinte.

Am intalnit si o mireasa ce urca spre biserica.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Dec 2012, 00:00 
Neconectat

Spre sfarsitul excursiei ghidul ne-a dat o ora de libertate in care am hoinarit pe strazi. Si am profitat de acest lucru pentru a face cateva cumparaturi pentru cei dragi.
Am ajuns la acest magazin plin doar cu biscuiti de toate felurile, bomboane si ciocolata. Era un miros de iti lua mintile.

Sper ca nu v-am facut pofta. Hi, hi, hi!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Dec 2012, 11:30 
Neconectat

Draga Alia ai putea scrie o carte. A fost foarte interesant. Multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Dec 2012, 17:43 
Neconectat

Ovidia, nu am talent la asa ceva. Dar n-am terminat asa ca te invit la Acvariul din Genova.
Alessio a fost foarte incantat, dar si noua ne-a placut foarte mult.
Urmatoarea oprire a fost in Savona, insa am ales o excursie la Acvariul din Genova.

In port era ancorat Galionul Neptune, nava construita in 1986 in Tunisia, special pentru filmul Piratii, regizat de Roman Polanski. Este perfect functionala. Cu 5 euro se poate vizita interiorul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 241 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: