Acum este 23 Iul 2026, 21:55

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 153  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2013
MesajScris: 03 Feb 2013, 13:37 
Neconectat

Nume forum:1
Dalina, acum doi ani am fost si eu operata de fiere, chiar daca nu am fost gaurita asa ca tine (la mine a fost operatie clasica pentru ca trebuia sa vada si pancreasul) asa ca am sa incerc sa iti dau cateva idei.
- Ciorba nu aveam voie asa ca mancam numai supa de legume in care adaugam apoi galuste (facute numai cu albusul de la ou pentru ca galbenusul este greu la inceput) sau niste carne de pasare fiarta.
- Carne de pasare (nu ma prea impac cu vita cu toate ca este permisa si aceea) sau peste alb (eu salaul il suportam cat de cat), la grill, la steamer sau la cuptor, cu legume.
- Piftelute de pasare la cuptor (este o reteta pentru copii, dar este ideala si pentru noi adultii).
- Snitele la cuptor.
- Iaurt, lapte, branza de vaci, telemea de vaca, urda.
- Dintre legume si fructe nu am avut voie pe cele cu samburi mici (dar fructe am inceput sa mananc cam dupa vreo 3-4 luni de la operatie)
- Daca vrei dulce poti face o placinta cu branza de vaci (nu ungi foile de placinta cu nimic, nici tava, pui doar albusul si ca indulcitor poti folosi o lingura cu miere) sau o budinca cu branza de vaci (daca vrei reteta sa imi spui ca o caut si o scriu).
Cam asta este in mare ce am mancat eu, dar cred ca depinde si de foaia de regim pe care ai primit-o (mancarurile de mai sus se adaptau la foaia mea). Sper sa iti fie de folos.

Pupici dulci,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2013, 18:34 
Neconectat

Alina David scrie:
si m-am gandit sa aduc canite speciale si pentru Nic si Babuta lui:

Dalina, eu si babuta mea iti multumim. Ne-ai emotionat ca te-ai gandit la noi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2013, 19:54 
Neconectat

Am adus cafea, dupa o lunga plimbare si ceva cumparaturi (l-am pacalit pe sot sa scoata portofelul la bataie).
Un ceiut pentru fetele racite si pentru Monica.
Nic, sa stii ca esti mereu in gandurile noastre impreuna cu gargarita ta (asa cum am mai scris pe undeva, eu iti zic Domn profesor si gargarita lui).

Sa aveti in continuare o seara placuta.

Lenuta, iti multumesc pentru ceiutul parfumat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 07:45 
Neconectat

Buna dimineata, Monica.
Buna dimineata, dragele mele.
V-am adus cafeluta si va doresc o zi frumoasa cu mult spor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 08:56 
Neconectat

Buna dimineata Monica,
Buna dimineata dragi gargarite,gargarei,

Am trecut o fuga pe la cafenea sa va las o cafeluta si un ceai.
Va doresc o saptamana cat mai usoara si plina de reusite.
Va imbratisez cu drag

Helen, iti multumesc pentru cescuta cu maci.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 08:59 
Neconectat

Buna dimineata, dragi Gargarite!
Buna dimineata, Monica!
Adelina, Helen, va multumesc pentru tratatie.
Va doresc o saptamana minunata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 10:51 
Neconectat

Buna dimineata, dragele mele.
Buna dimineata, Monica.

Va multumesc tuturor pentru festinul din Cafenea. Cum eu in week-end am mai putin acces la calculator (baietii mei pun monopol pe el, avand in vedere ca in timpul saptamanii incercam sa ne ocupam timpul cu alte activitati), m-am bucurat in aceasta dimineata de toate bunatatile pe care le-ati adus.
Eu va aduc un strop de primavara, ca tare imi e dor de ea.

Sa aveti o saptamana usoara, plina de bine (nu uitati ca astazi este Luni - ziua gandurilor bune).

P.S. Adelina, iti multumesc ca, datorita tie, mi-am inceput ziua cu gura pana la urechi (vorba Monicai).

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 10:56 
Neconectat

Buna dimineata, draga Monica.
Buna dimineata, dragi gargarite.

Cu atata animatie la cafenea, nu pot sa lipsesc.
Adelina, Helen, va multumesc pentru tratatie. Nico iti doresc o saptamana usoara.
Draga Domnule profesor Nic, dumneavoastra si Doamna Babuta, aveti un loc special in inima mea. Ma bucur ca v-au placut canitele.
Sonia, la tine m-am gandit in mod deosebit cand am scris S.O.S.-ul. Mi-am adus aminte ca la inceputul zborului meu in gradina ne spuneai ca te duci la operatie de fiere, dar nu imi mai aduceam aminte amanuntele. Iti multumesc din suflet pentru sfaturi. Daca domnul doctor imi dadea foaia de regim nu mai intrebam. Cand mi-am scos firele nu era in spital si nici nu ma mira pentru ca este foarte cautat. Cand am stat in spital a operat zi si noapte. Ce ma mira ca pe iesirea din spital nu mi-au scris nici rezultatele analizelor facute inainte de operatie. Cand ma duc la control sper sa lamuresc aceste necunoscute.
Nu stiu cum o sa ma impac cu branza si iaurtul ca nu mi-au fost pe plac decat cand eram gravida cu Emanuel. In rest singura branza care o mananc pentru ca imi place este cea de capra, proaspata, dar o sa-mi iau gandul de la ea o perioada pentru ca este grasa. De cand m-am operat mananc mai mult supa, iaurt si branzica dietetica, dar parca m-am saturat de ele, mai ales ca de la iaurt cred ca incep sa am arsuri. Parca sunt un bebelus care abia incepe sa manance. Hi, hi, hi! Si mi-este un dor de o friptura adevarata cu mult mujdei de usturoi si de o tochitura, de salivez numai cand ma gandesc. Ma chinui singura, nu? Hi, hi, hi!
Lenuta, ma bucur ca ai reusit sa faci putina terapie prin shopping. Ceva pentru sufletul tau ai gasit?

Suplimentez si eu papica pentru micul dejun:

Tuturor va doresc o saptamana linistita.
Cu drag, va imbratiseaza,

Dalina, incearca http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_--d1/Aperitive-cu-carne-sau-peste_--s37/Cuburi-aperitiv-cu-crema-de-branza-si-somon_--r3508.html Eu am folosit Philadelphia 2% grasime si smantana 12%. Acum nu prea stiu daca vei ajunge sa o si mananci pentru ca la mine au disparut inainte de a putea degusta si eu.
Iti multumesc pentru afine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 11:29 
Neconectat

Dalina, ma bucur ca am putut sa te ajut. Mi-am mai amintit ca dulce, placinta de mere (chiar neindulcita, dar cu multa scortisoara) si iaurt cu o lingurita cu miere si putina zeama de lamaie.
Mie doctorul mi-a recomandat sa mananc pe cat posibil produse mai naturale de la tara chiar daca nu sunt degresate deoarece sunt mai sanatoase.
Ai sa vezi ca dupa o perioada o sa te obisnuiesti cu regimul si nu o sa mai ai astfel de pofte. Eu am tinut regimul si inainte de operatie doi ani ca sa evit durerile pe care le aveam si dupa operatie 6 luni pentru ca apoi am ramas insarcinata si am inceput sa mai adaug alimente. Dar prajeli sau maioneze nici acum nu mananc.

Pupici dulci,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Feb 2013, 13:20 
Neconectat

Buna ziua, gargarite.
Buna ziua, Monica.

Am prins un moment de respiro si iata-ma si pe mine aici la cafenea. Aduc si eu putina aroma braziliana, la ceas de pranz, pentru a ne insenina ziua.
Va doresc o saptamana linistita, cu soare in suflet si plina de realizari.
Monica, puteam jura ca din Bucuresti este Clementina. Multumesc de atentionare.

Elza, o fi bun siropul de agave? Eu am incercat siropul de artar, dar am fost dezamagita.
Iti recomand insa zaharul din stevie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 153  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: