|
Acum este 15 Iun 2026, 13:07
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
Sandulesei Oana
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 08:10 |
|
Membru din: 01 Feb 2007, 17:52 Mesaje: 2458 Locatie: Iasi Nume forum:1
|
|
Se vede cat de mult a iubit Grigore Vieru limba romana.
_________________ Oana - Gargarita-Floare-Calatoare
|
|
| Sus |
|
 |
|
Stanoiu Constantin
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 11:19 |
|
|
|
Corect, Oana.
Atentie: Te pup nu trebuie scris cu semn de exclamare la sfarsit. Este cumva o urare?
_________________ Constantin - Nimeni nu este inutil cat timp are un prieten.
|
|
| Sus |
|
 |
|
LEONTE Elena - Iuliana
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 16:49 |
|
Membru din: 15 Ian 2006, 23:15 Mesaje: 3387 Locatie: Suceava Nume forum:1
|
|
Buna fetelor. Am intrat intr-un impas. Cred ca mintea mea nu mai functioneaza cum trebuie. Am o rugaminte mare, in special la gargaritele noastre care sunt "oameni de litere", ca sa o citez pe Oana noastra. Bogdan isi face temele pentru vacanta si la limba romana am dat peste un exercitiu la care nu ma duce mintea sa-l ajut, cel putin momentan. Suna asa: Precizati valoarea morfologica a verbului subliniat din versul urmator: Era strasnic de dispus.
Va rog sa ma lamuriti, mai babeste, la ce se refera exact valoarea morfologica.
Multumiri anticipate si ninsoare de pupici
_________________ Iulia - Gargarita Iulie
Răcoarea serii peste fânul din car odihnesc stele...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Stanoiu Constantin
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 20:27 |
|
|
|
Iulia, eu nu mi-s profesor, dar am un cult al limbii romane care este limba mea materna. Valoarea morfologica nu este cumva o forma cu motz a intrebarii: Ce este, din punct de vedere morfologic, cuvantul subliniat din propozita? Era strasnic de dispus. Raspuns: verb. Este parerea mea.
Vazut astazi pe forum si corectez: mama, tata nu se scriu cu litera mare ca in limba engleza. Valabil si pentru numele anului si zilele saptamanii.
|
|
| Sus |
|
 |
|
LEONTE Elena - Iuliana
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 20:40 |
|
|
|
Multumesc Constantin. Nedumerirea mea este tocmai faptul ca enuntul suna: precizati valoarea morfologica a verbului. Si atunci?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Stanoiu Constantin
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 20:59 |
|
|
Scuze ca nu am fost atent la enunt. http://www.scribd.com/doc/2034862/Morfologia-1 o fi de ajutor? Se refera la timp, diateza etc? Nu poti sa o suni pe profesoara lui Bogdan?
|
|
| Sus |
|
 |
|
LEONTE Elena - Iuliana
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 06 Feb 2010, 21:04 |
|
|
|
Constantin, esti de aur! Cred ca m-am dumirit. Avand in vedere ca eu la scoala nu invatam decat din carti, nu m-am gandit sa dau un search pe google. Parca mi-e greu sa folosesc internetul pentru scoala, desi se pare ca e cea mai buna metoda la ora actuala. Multumesc frumos.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Alexandra Popescu
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 07 Feb 2010, 12:57 |
|
Membru din: 01 Aug 2006, 04:27 Mesaje: 3102 Locatie: Romania Nume forum:1
|
|
Bica si Constantin felicitarile mele pentru ca ne mai trage-ti de maneca din cand in cand. Eu nu stiu daca aceasta referire este pentru mine sau este si pentru alta gargarita. Eu personal imi cer scuze daca uneori scriu tata si mama cu litera mare, dar o fac pur si simplu din respect pentru persoana careia ma adresez. Iar despre zilele saptamanii si lunile anului asa am fost invatati la scoala noi sa le notam cu litera mare. Am memorat si nu se va mai repeta. Jos palaria in fata voastra.
_________________ Alexa - Gargarita-Minune-de-Mama
|
|
| Sus |
|
 |
|
Stanoiu Constantin
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 08 Feb 2010, 08:38 |
|
|
|
Incorect: O zi placuta la toate gargaritele! Corect: O zi placuta tuturor gargaritelor!
|
|
| Sus |
|
 |
|
Stanoiu Constantin
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 08 Feb 2010, 12:34 |
|
|
|
Iti doresc spor! Felicitari! Cea mai frecventa greseala. Ori doresti si nu ai semnul excamarii (Iti doresc spor), ori transmiti urarea simplu Spor! si ii adaugi semnul exclamarii. Discutam despre aceasta anomalie de nu stiu cand si eroarea se perpetueaza. Drept este: limba noastra o fi frumoasa, dar si grea. M-am saturat sa atentionez cum nu este corect. Asa cum am mai spus, este o cauza pierduta.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|