Acum este 16 Apr 2026, 07:50

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea
MesajScris: 08 Feb 2010, 14:39 
Neconectat

Nume forum:1
Felicitari, Irina!

Felicitari si iti doresc sa ai spor la ac.

Eu cred ca asa este corect, cum am scris mai sus. Asa am invatat eu la scoala si asa am invatat cu baiatul meu si la primara si la gimnaziu si la liceu. La facultate nu a mai facut limba romana, asa ca nu a mai avut nevoie de sfatul meu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 14:42 
Neconectat

Stanoiu Constantin scrie:
Iti doresc spor!
Felicitari! Cea mai frecventa greseala.
Ori doresti si nu ai semnul excamarii (Iti doresc spor), ori transmiti urarea simplu Spor! si ii adaugi semnul exclamarii.
Discutam despre aceasta anomalie de nu stiu cand si eroarea se perpetueaza. Drept este: limba noastra o fi frumoasa, dar si grea.
M-am saturat sa atentionez cum nu este corect. Asa cum am mai spus, este o cauza pierduta.
Aici Constantin ne atentiona: Felicitari! Cea mai frecventa greseala.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 14:50 
Neconectat

Oricum, am tot respectul pentru munca voastra. Faptul ca este un forum in care se scrie corect a fost ceva ce am apreciat de la inceput. Am oroare de greselile gramaticale. Tatal meu este profesor de romana si a tinut neaparat ca eu sa scriu bine.
Astazi am avut o zi nu prea placuta, m-am lovit de birocratia franceza si nu am fost in toane prea bune. M-a macinat si problema semnului exclamarii si asa m-am hotarat sa scriu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 15:25 
Neconectat

Exemplul lui Constantin este:
Iti doresc spor!
Urmeaza amaraciunea din el cand rabufneste si le felicita cu ironie pe cele ce scriu Iti doresc spor!
Si atunci scrie: Felicitari!
Si adauga si de ce face aceasta remarca malitioasa (Constantine, Constantine, gargaritele nu se trag niciodata de urechi!)Cea mai frecventa greseala. Adica, cea mai frecventa greseala este Iti doresc spor!.
De cum am vazut ce a scris mi-am dat seama ca este amarat.
Este corect ce ai scris tu, Lacramioara si iata, am lamurit pentru totdeauna, problema aceasta.
Mona, am un mare respect pentru profesorii de romana. Sa iti traiasca taticul si sa ajunga sa se bucure de anii pensiei, in voie.

Dragele mele, copiii nostri ne-au propus sa ne alaturam lor, la Priscina pentru un timp mai lung si sa petrecem si Pastele cu ei. Din acest motiv s-ar putea sa lipsesc un timp de pe forum si il rugasem pe Constantin sa ma inlocuiasca.

Ultima oara modificat de Bica Nistor pe 08 Feb 2010, 15:27, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 15:26 
Neconectat

Bica, tot respectul pentru modul de corectare. Virgula este o greseala de neatentie, n-am simtit pauza, viteza avand rolul ei.
Cu semnul exclamarii, promit sa-mi verific restanta.
Si, pentru ca astazi am avut acces la o viteza de 100,0 Mbps, fara sa ma acuzati de intentii tendentioase, vizionati acest filmulet:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 15:42 
Neconectat

Bica, ma bucur mult pentru voi ca o sa fiti impreuna. Cred ca Mariuca o sa fie cea mai fericita.
Noi o sa te asteptam cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 16:07 
Neconectat

Bica, o sa ne lipsesti tare mult, dar faptul ca veti fi impreuna cu copiii, compenseaza.
Mariuca va fi cu siguranta foarte incantata si stiu ca nu va fi singura. Sarut obrajorii ei dulci.
O imbratisare mare si pentru Bicutu. Spune-i sa nu uite sa mai danseze cate un Tzucu, tzucu.
Sarut si manutele tale de bunicuta, care stiu sa ne scrie cuvinte dulci atunci cand viata este mai putin dulce.
Te asteptam sa revii.

Ninsoare de pupici pentru voi, toti

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 20:17 
Neconectat

Minerva, de mere!
Multumesc.

Iulia, si eu si Bicu suntem impotriva plecarii pe un termen atat de lung. Ramane de vazut.
Iti multumesc pentru cuvintele pline de drag, venite din inima si te anunt ca vrea-nu vrea, Bicu danseaza Tzucu, tzucu. Sarcina de serviciu de la Mariuca. Mai nou, am descoperit ca ce spune Mariuca se infaptuieste imediat, in timp ce Bica primeste un: Mai tarziu, bunicuto ca acum sunt chiar ocupat! Ma ia rasul cand il vad ca uita de toate si tare ma bucur ca parca intinereste. Si daca intinereste el, intineresc si eu.
Iti doresc si tie clipe frumoase langa cei trei flacai ai tai.

Mona, sigur, Mariuca ar fi fericita, ca si-ar vedea parintii in fiecare seara si duminica. Dar pentru noi nu este tocmai usor pentru ca lasam in urma noastra prea multe probleme ce nu se pot rezolva de la Priscina. Este greu de luat o hotarare. Cred ca suntem ca birocratii tai din Franta. Cam carcotasi la mutarea obiceiurilor noastre intr-o tara despre care nu stim nimic.
Tie iti doresc sa ti se rezolve cat mai repede toate problemele si sa-ti calci pe drumul dorit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2010, 23:01 
Neconectat

Pentru Bica si Constantin!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Feb 2010, 09:24 
Neconectat

Dragi gargarite, am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am gasit in dex cuvantul paspatu cu pluralul paspartuuri. Este corect sau trebuie sa folosesc cuvantul frantuzesc passepartout?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: