Acum este 04 Aug 2026, 11:24

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Boli si daunatori - paduchii linosi
MesajScris: 10 Feb 2010, 08:43 
Neconectat

Nume forum:1
Boli si daunatori - paduchii linosi, by angela draganoiu (447 mesaje), la 19-11-2007
V-am tot scris despre plante cred ca este timpul sa va spun cite ceva si despre boli si daunatori ai plantelor, dar si remedii.

Astazi am ales sa va spun despre "paduchii linosi". De ce? Pentru ca acum citeva zile cineva mi-a dat mai multe ghivece mici cu violete Saint Paullia (de Parma) si cind m-am uitat pe dosul frunzelor si la incheietura acestora am vazut ca aveau aceste lighioane nesuferite.
Cum se prezinta? Sint ca o bucatica de vata prinsa la subratul frunzelor si din ele ies niste gindacei mici rozalii, dar care strica planta sufocind-o.
Cum ii combatem? Fie folosim, in perioada de vegetatie, un insecticid cum ar fi Mospilan sau cu um betisor subtire ii inlaturam si apoi cu o bucatica mica de vata in virful unei scobitori dam pe locul de unde i-am luat.
Se poate face si un asa numit "tratament mecanic" plantelor mici sau plantelor aflate in perioada de repaos. Consta in prepararea unei emulsii de sapun si apa, - 30 g sapun se dizolva in 1 litru de apa. Se bate bine pina se obtine emulsia si apoi se poate pulveriza planta pe frunze sau prin spalare cu un tampon imbibat in aceasta emulsie.
Eu avind plantele la birou am indepartat intrusii cu un creion bine ascutit apoi, pe acelasi creion, am pus putina vata muiata in apa si apoi in spirt medicinal. Am repetat "tratamentul" citeva zile si am reusit sa-i distrug. Acum violetele mele mici sint sanatoase si sint pline de boboci.
Va urez succes.

Replica: Slava Domnului! by Ioana Manescu (142 mesaje), la 19-11-2007
Am mers repede sa mi le verific pe ale mele si nu au nici un nenorocit lanos. Si ale mele au inflorit, Angela.

Replica: Ma bucur, Ioana by angela draganoiu (447 mesaje), la 20-11-2007
ca au inflorit violetele tale, - cea din imagine este foarte frumoasa sa te bucuri de ea.

Eu am scris despre acesti "indivizi" nesuferiti ca sa va previn ca exista si ataca plantele. De altfel atunci cind cumparati plante uitati-va foarte bine si pe dosul frunzelor caci acolo isi au salas multe astfel de insecte. Sfatul meu este sa nu luati plante afectate pentru ca riscati fie sa moara fie sa imbolnaveasca si celelalte pe care le aveti. Luati numai plante sanatoase, care au un aspect vesel, care nu au frunze rupte sau pleostite pentru ca asta poate fi cauzata de anumite boli sau insecte.
Un alt de intrus care afecteaza grav plantele foarte des intilnit este paianjenul rosu care apare ca urmare a uscaciunii din apartamentele noastre. Mie mi-au omorit un Impatiens frumos. O sa fac un topic nou cu acest nesuferit infractor pe care cu greu il poti inaltura de pe plante.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: