Acum este 04 Aug 2026, 06:40

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cyperus - planta papirus
MesajScris: 10 Feb 2010, 09:01 
Neconectat

Nume forum:1
Cyperus - planta papirus by angela draganoiu (447 mesaje), la 01-11-2007
Astazi am sa spun cite ceva despre aceasta planta destul de raspindita in casele noastre. E cunoscuta si sub denumirea populara de papirus, are frunze formate din 16 foliole dispuse ca spitele umbrelei pe tulpini lungi si drepte, iar floarea se formeaza in mijlocul rozetei.

Nu este o planta pretentioasa. Lipsa culorii frunzei este cauzata de lumina insuficienta sau chiar de lipsa hranei. Daca aerul este prea rece cresterea va fi incetinita. Brunificarea si uscarea frunzelor sint datorate luminii insuficiente, curentilor de aer rece sau caldura in exces.

Se inmulteste punind o umbrela de frunze in apa (cu frunzele in apa) cind face radacini se poate pune si direct in pamint.

Fiind o planta originara din regiunile mlastinoase poate fi cultivata direct in apa sau in ghivece care nu au gauri de scurgere, dar in acest caz pamintul din ghiveci trebuie sa fie acoperit de un strat de apa de citiva centimetri. Eu am pus ghiveciul intr-un lighean plin cu apa si am grija ca nivelul apei sa nu scada. Astfel planta se dezvolta frumos si a ajuns la o inaltime de cca. 1,7 m.
Nu suporta uscaciunea. Este o planta decorativa prin frunzele de un verde intens.

Replica: O am si eu si a crescut, are cam doi metri, acum. by Ioana Manescu (142 mesaje), la 01-11-2007
Nu am stiut ca-i place apa. Multam fain, Angela.
P.S. Nu-i cea din imagine.

Replica: Cu placere, by angela draganoiu (447 mesaje), la 01-11-2007
Ioana. Si a mea este tot asa de mare. Este planta de mlastina deci ii place apa multa si nu suporta uscaciunea. Daca are apa multa mereu se dezvolta frumos.

Smecheria cu pus ghiveciul in lighean cu apa am citit-o intr-un Practic in gradina si de atunci ii merge mult mai bine. Alte persoane au pus-o in ghiveci fara gauri de scurgere si au acoperit pamintul cu apa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: