Raluca Popa scrie:
...am visat astazi la... toamna.
Eliza dormea in patutul ei, sotul motaia la TV, in sufragerie. Ma uit pe geam; vad intr-adevar, culorile de vis ale pomilor din parc. Insa nici un fir de fum de frunze nu-mi gadila narile, aici nu se face asa ceva. Nimeni pe strada, liniste deplina. Caut repede o melodie - Tudor Gheorghe - si visez in continuare. Visez la pregatirile pentru iarna, cum obisnuiam sa fac impreuna cu mamica mea, acasa. Dulceturi, zarzavat, zacusca... - aici nu fac nimic. Nu am unde sa le depozitez si sincer, se gasesc de toate in orice anotimp, la preturi accesibile. Fac ciorba cu legume proaspete, acrita cu bors magic, la plic, cumparat din Romania; dulceata, nu prea mancam; zacusca si sos de gogosari, fac portii mici, cate 2-3 borcane si imi ajung o luna-doua. Se termina melodia, caut repede Nicu Alifantis - Emotie de toamna, pe versurile lui Nichita Stanescu.
Ce bun este mustul proaspat! Ce frumos este acasa! Si cand ma gandesc ca bate la usa Sarbatoarea Iasului, si Sfanta Parascheva. Oare cand voi trai din nou toate aceste pregatiri pentru iarna?
Si noi te imbratisam, Monica si sa stii ca nu renunt la visurile mele.
Mesajul de acest tip mi-au provocat melancolia. Astazi am frunzarit topice mai vechi.
Mi s-a facut dor, un dor nebun de tot, dar si de multe gargarite
veterane.