Acum este 23 Iul 2026, 15:51

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 153  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2013
MesajScris: 26 Noi 2013, 08:34 
Neconectat

Nume forum:1
Buna dimineata la toata lumea!
Aduc aroma de cafea, sa va strangeti aici:

Monica, ma bucur sa aflu ca mai avem un punct comun. Si mie imi place mult crema de caramel. Cat despre prajiturica de trimis la Focsani, nici vorba. Nu stiu daca a fost vreo alta prajitura sa se fi dus atat de repede. Chiar si sora mea (care nu prea se da in vant cu prajiturile) a mancat portie tripla dintr-o lovitura.
Sandulesei Oana scrie:
Onuta, prajitura ta arata tare bine. Asteptam si reteta sau macar un link la pagina de unde te-ai inspirat.
Oana, pot sa spun ca inspiratia mea a venit din bucatarie? Daca ti-as spune prin cate a trecut aceasta prajitura pana sa ajunga la final (si aici ma refer la crema), te-ai lasa de bucatareala. Nu pot aduce o reteta pentru ca nu o am. Blatul este asemanator celui ca la prajitura CocOnuta pe care am postat-o si aici (i-am pus inclusiv cocos caci deh, daca il aveam in casa de ce sa nu il folosesc?!), iar crema pot spune ca am facut-o cu ochii inchisi. Stiu ca am pus 5 oua (ca sa pot folosi albusurile la blat) dar nu stiu cat zahar i-am pus (l-am pus in doua transe caci la inceput mi se parea prea putin), iar cantitatea de lapte a fost dupa cat am crezut eu ca e necesar. Ca sa nu mai zic ca i-am pus si smantana lichida (ca o aveam si pe aia in frigider), dar am constatat la final ca mergea si fara. In schimb, au fost indispensabile alunele, caci au dat un plus prajiturii. Si ce buna este combinatia de caramel cu alune (aici responsabil de inspiratie nu mai este bucataria, ci dulcele Snikers). Ehe! Mai am multe aventuri cu aceasta crema. In fine, desi prajitura s-a mancat intr-o zi, ma gandesc ca ar merge mai bine la ea un blat uscat din foi.
Voi repeta experienta in weekend si voi fi mai atenta la modul in care fac prajitura ca sa pot aduce si o reteta. Promit!
Acum, in speranta ca nu v-am plictisit cu De-ale Onutei in bucatarie, va doresc o zi frumoasa cu multe zambete.

Onuta, iti multumesc pentru reteta, i-am prins esenta, dar si motivatia (alunele; vai de silueta mea!) pentru care s-a evaporat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 10:20 
Neconectat

Dragele mele gargarite ma bucur nespus ca va regasesc in gradina.

Eli, ma bucur sa te revad.

Ralu, sa iti traiasca muschetarul si sa fie mereu sanatos.
Tortul tau, vorba Monicai, este tare frumos si nu ma indoiesc ca si gustos.

In ceea ce ma priveste, m-am facut frate cu dracul ca sa-si arate coarnele. Pentru insomnia mea am apelat la medicamente si asa am devenit dependenta. Am hotarat ca nu le mai iau, dar acum a revenit si mai accentuat aceeasi insomnie. Am observat ca se datoreaza stresului. Daca in cursul zilei am parte de o activitate stresanta sau apare ceva neprevazut, atunci sigur nu mai dorm noaptea. Incerc sa nu le mai pun pe toate la inima, dar deocamdata sunt in faza de experimentare, asa ca nu am cu ce sa ma laud si va voi mai vizita pe la miezul noptii, aici.

Nu am venit cu mana goala, am adus o gustare:

Va doresc o saptamana frumoasa in continuare si va imbratisez pe fiecare in parte cu mare drag.

P.S. Monica, tie ti-am trimis un mail.

L-am gasit, Bica.
Am sters mesajul tau de la Ingeri pentru ca era gif instabil.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 11:01 
Neconectat

Gargaritelor, va multumesc pentru toate gandurile bune.
Va doresc si eu sa fiti ocrotite zilnic de Bunul Dumnezeu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 13:51 
Neconectat

E, hei, Doina, te tii de glume, crezand ca urechile acelea sunt invizibile!

Pentru ca este deja pranzul, suplimentez provizia de cafea:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 15:18 
Neconectat

Cum este timpul pentru un ceai, va invit la aceasta ceremonie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 15:50 
Neconectat

Pentru ca mi se pare cafeneaua noastra goala, am adus un bucataras:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 18:01 
Neconectat

Buna seara, dragi gargarite, draga Monica.

Draga Bica, postarile tale de azi m-au bucurat si iti multumesc pentru toate frumusetile pe care le imparti cu noi.
Eu cred ca racesc, ma doare in gat si am o stare nu tocmai buna, iar la serviciu sunt multe, multe treburi de facut, acum spre sfarsit de an. Dar le rezolvam noi pe toate.
Va aduc un ceai si va doresc o seara minunata:

Abriela, iti doresc sa ai parte doar de sanatate.
Nu refuz ceaiul si iti multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Noi 2013, 20:04 
Neconectat

Buna seara gargarite dragi, buna seara, Monica.
Abriela, Bica, multa sanatate va doresc, sa fiti puternice in fata tuturor problemelor, inclusiv cele de sanatate.
Ralu, sa stii ca ador zambetul micutului Dario. La multi ani si din partea mea.
Am facut consumatie la cafenea, acum se pare ca tot eu voi fi cea care o inchide.
Noapte buna!

Eli, iti doresc noapte buna si somn usor si tie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Noi 2013, 08:19 
Neconectat

Buna de dimi tuturor!
Eu am pregatit cescuta pentru o cafea speciala.

Bica, ma bucur sa iti vad semnatura prin gradina. Regret ca a venit dusmanul aproape de tine. Iti trimit un pupic dulce ca zmeura, poate asa o sa iti fie mai dulci orele de nesomn.
Ralu, sunt atat de zapacita incat am uitat ieri sa aduc felicitari pentru Dario. La multi ani si sa va bucurati de realizarile lui! Imi place mandria din zambetul lui.
Monica, mai tii minte bilutele tale cu gorgonzola? Eu m-am aprovizionat cu trei feluri de branzica, cu alune si de toate, sa pot crea niste bilute dulci. Dar de unde?! Alunele au ajuns in prajitura cu caramel, o branzica foarte buna de intins pe paine a disparut ca prin magie, ricotta si-a gasit nasul aseara in niste mini cheesecake-uri; a mai ramas o crema de mascarpone care deja este programata pentru un alt experiment de cheesecake. Si gata bilutele mele dulci.
Va las si voua ceva din dulcele facut aseara si va doresc o zi senina.

Cu drag,

Onuta, mare noroc am ca sunt programata sa raman pe mancare de post pana la Craciun, ca altfel imediat treceam la actiune (si vai de silueta mea!). In aceasta perioada, ma dezdrabalez cu paine pe care o transform in bruschete, dar in week end testez tot felul de dulciuri in ton cu programarea.

P.S. Cescuta ta este din poveste.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1525 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 153  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: