Acum este 15 Apr 2026, 21:45

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 202 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Magia cascadei - goblen lucrat de Lena
MesajScris: 10 Feb 2010, 12:58 
Neconectat

Nume forum:1
Dezamagire, un cuvant care nu doresc sa incapa in aceasta gradina iar tu, Lena, n-ai sa ma dezamagesti, chiar daca nu reusesti sa termini goblenul. Dar eu sunt convisa ca-l termini. Esti o Gargarita ambitioasa, din moment ce te-ai inhamat la un goblen asa mare si cu un coeficient de dificultate, destul de ridicat.
Bafta si spor!

Ultima oara modificat de Admin pe 10 Feb 2010, 14:24, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Feb 2010, 13:32 
Neconectat

Lena, iti doresc spor la cusut!
Si eu am cusut acest goblen, dar inca sunt putin dezamagita ca nu am putut nici pana astazi sa-l inramez.
Sper sa simti si tu la sfarsit, cand faci ultimul punct ce am simtit si simt si acum: pur si simplu sunt indragostita de acest goblen.
Ma uit la fotografiile pe care le postezi in serial si imi aduc aminte de perioada cand am cusut si eu Magia cascadei. Iti doresc inca o data spor la treaba si astept alte imagini in serial.

Ultima oara modificat de Admin pe 10 Feb 2010, 14:25, modificat 1 data in total.
Corectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2010, 07:56 
Neconectat

Alice, Minerva, multumesc.
Gabriela, curaj, hai, incepe-l si tu, este foarte placut sa il lucrezi. Si eu mai am uneori momente de descurajare, atunci cand vad cata panza este nelucrata, in comparatie cu "coltisorul" lucrat, insa, de fieare data zic: "hai, inca o frunza,", "uite ca imediat o sa apara manutza", etc.
Cristina, tu ai niste modele splendide, si un ritm rapid de lucru, asta avand in vedere ca te mai pregatesti si pentru bacalaureat, admitere (sper ca am retinut bine.). Ai toate felicitarile mele, si iti tin pumnii. Sunt convinsa ca o sa ai parte de rezultate exceptionale.
Nico, multumesc. Sa stii, ca prima data, nu mi-am dat seama ca esti tot tu (cand am vazut numele diferit), insa paunita de la avatarul tau "te-a dat de gol". Pe multe dintre fetele de aici le retin dupa avatar, mai mult decat dupa nume.
Andreea-Georgiana, Minerva, cu siguranta ca o sa fiu mandra la final, la fel cum si voi sunteti de Magiile voastre. Ma bucur ca iti amintesc de momentele in care l-ai cusut si tu.
Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase pe care mi le transmiteti.

Astazi, vin cu un episod nou, de data aceasta mai mare, deoarece, cum s-a terminat sesiunea, am avut o saptamana de vacanta, doar pentru mine, si pentru opera mea (asa imi place sa denumesc goblenurile).

Este intr-adevar un model dificil, datorita faptului ca trebuie schimbate culorile foarte des, si nu obisnuiesc sa cos cu mai multe ace, asa cum am vazut la unele gargarite pe forum. Dintre modelele pe care le-am cusut pana acum, acesta este cel cu cel mai ridicat grad de dificultate. Pana acum Luceafarul a fost modelul complex, insa Magia il intrece. De obiciei, asa cum am specificat putin mai sus, urmaresc fotografia de control, si imi zic: uite, acuma o sa apara o frunzulita, sau manuta, sau o suvita de apa, sau inca o parte de rochita.

La fel ca si la ultimul model pe care l-am cusut, si la acest ac mi s-a luat deja tot luciul de pe ac, si mergand foarte greu, a trebuit sa il schimb. Va rog, gargaritele cu mai multa experienta, exista vreo posibilitate sa nu mai patesc acest lucru? Fac eu ceva gresit, sau pur si simplu acul nu este de o calitate foarte buna? Am zis ca odata cu urmatoarea comanda, o sa comand si un ac, insa vreau sa imi recomandati un ac, care sa "merite". Stiu ca mama mea, tinea acele intr-o "panza" speciala (cred ca un fel de vata din aceea artificiala - nu stiu denumirea "oficiala"), ca sa nu se rugineasca, insa din pacate mama a plecat dintre noi, si nu am apucat sa o intreb despre ce fel de panza era vorba, sau daca acea panza ajuta acele si sa nu isi piarda luciul.

Ca sa nu ma mai lungesc cu vorba, postez mai jos fotografia:

Mentionez, inca o data, ca nu folosesc gherghef. Din aceasta cauza, panza nu sta chiar foarte intinsa, insa, dupa ce il spal si calc, la final, panza va sta perfect intinsa si nu se va taia deloc din margini odata cu inramarea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2010, 08:16 
Neconectat

Lena, trebuie sa fi tare mandra de modelul pe care ti l-ai ales. Asa cum ai spus si tu, este un model cu un grad de dificultate ridicat, dar ceea ce ramane in urma acului pe panza merita orice efort.

Cat despre ac, pot sa-ti spun ca si eu patesc acest lucru si nu este din cauza calitatii acului ci datorita faptului ca mana ne transpira in timpul lucrului, iar transpiratia corodeaza acul si astfel luciul dispare. Cred ca ideea este sa schimbi acul atunci cand incepe sa nu mai alunece pe panza si cred ca poti folosi un ac obisnuit fara nici o problema.

P.S0 Nici nu stiu cum poti lucra atat de uniform fara sa folosesti gherghef. Eu am incercat si imi este imposibil sa lucrez asa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2010, 10:35 
Neconectat

Lena, mie imi place tare mult ce faci tu.
Incearca sa nu dezarmezi singura.
Ti-am mangaiat si eu putin zanuta pe manuta, si am admirat frunzulitele tale.
Am incercat si eu sa lucrez la Cina fara gherghef si imi place, dar merge putin mai greu.
O imbratisare mare pentru tine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2010, 15:23 
Neconectat

Lena, ce frumos si usor apare zana, la tine pe panza.
Aripioare la ac!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Feb 2010, 15:39 
Neconectat

Lena, tu faci magie cu acul pe panza! Este un model foarte dificil si foarte frumos in acelasi timp. Chiar merita efortul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Feb 2010, 08:01 
Neconectat

Lena, o cascada magica pictezi cu acul. Iar zana cascadei ni se dezvaluie incet, incet. Aripioare la ac!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Feb 2010, 11:07 
Neconectat

Pare asa mult timp de cand am lucrat Magia cascadei.
Tu imi amintesti cu fiecare punctulet cat de dificil imi parea acest model.
Probabil eram eu mai la inceput, dar mi-am zis ca din moment ce am lucrat Magia, pot lucra orice.
Asa ca, odata cu finalizarea Magiei, in fata mea ti-ai luat "doctoratul" in goblenat.
Ii doresc acusorului tau sa fie cuminte, ascultator si sa te poarte cu spor pe panza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Feb 2010, 13:08 
Neconectat

Nu ai de ce sa fii dezamagita ca inaintezi asa greu caci este un model foarte complicat si nu este de mirare ca merge lucru asa de greu. Oricum, atunci cand o sa fie finalizat nu o sa mai fii dezamagita cand o sa vezi minunea ce a iesit din mainile tale. Mult spor si multa multa rabdare si astept cu nerabdare un nou episod.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 202 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: