Buna dimineata, draga Monica.
Buna dimineata, dragi gargarite.
Draga
Monica, in aceasta iarna, nu am facut nici un om de zapada. Ba a fost foarte pufoasa, ba prea inghetata. De sanius am avut parte cateva zile. In rest avem parte de mult noroi. Atat de mult, de dam si la cine nu are. Drumul arata sub orice critica, efectiv ramai impotmolit, asta dupa ce mai circula si masini de mare tonaj care transporta busteni de la o exploatare forestiera din zona. Colac peste pupaza, cei care anul trecut au pus teava pentru canalizare au constatat dupa aceasta iarna ca nu este buna si va trebui inlocuita. Deci o sa mergem cu elicopterul cred si la gradi si la serviciu ca nu stiu pe unde vom circula. Si uite asa se traieste pe Valea Prahovei. Asta ca sa pun paie pe foc la vorbele lui Onuta cu sistemul sanitar din Romania.
Oare unde vom ajunge pana la urma?
Onuta, va doresc multa sanatate, matusii si tie.
Elza, sanatate lui Andrei si mult spor in ceea ce faci.
Oana, si la noi exista probleme la noua gradinita, dar de alta natura. Emanuel din aceasta cauza a inceput sa scartaie dimineata si sa nu vrea sa mai ramana.
De lunea trecuta, am transferat copii la o gradinita cu program prelungit din alt oras apropiat. La noi in orasul-sat nu a existat niciodata asa ceva. Va trebui sa incep serviciul si nu am avut de ales. De gradinita si de doamnele educatoare sunt foarte incantata. Bebelinii s-au acomodat foarte bine din prima zi, dar exista o problema si inca una mare.
Copii de acolo nu ii acepta. Riana care este un copil deosebit, nu ca este al meu, dar asa este, mi se plange in fiecare seara ca nu se joaca copii cu ea. Ea nu topaie si nu vorbeste urat. Este foarte atenta si meticuloasa in tot ceea ce face. Din partea educatoarelor am numai cuvinte de lauda, este unica cum spun ele si pe cale de disparitie. Dar nu se joaca copii cu ea si sufera enorm.
Emanuel - la el este si mai si. Grupa cu copii foarte multi, el cel mai mic. A venit cu un repertoriu foarte vast de si eu si sotul ne punem mainile in cap cand il auzim. Si a inceput sa fie acasa foarte agresiv. Se plange ca copii vorbesc foarte urat (vad zilnic la ce perle elevate scoate) si il mai si bat. Si imi spune ca pe el nu-l iubeste nimeni. Ba da, rectific, una din doamnele educatoare a lui Riana care este topita dupa amandoi. Ieri am spus in sedinta cu parintii problemele si mi-am pus niste mamici in cap care au afirmat ca nu este adevarat. Ce se mai inseala. Si doamnele educatoare si alte mamici s-au vaitat de aceeasi problema. Ca sa ma linisteasca la ce cuvinte pronunta Emanuel, mi-au spus ca sunt altele si mai bomba si au reprodus. Am zis ca mor de inima. Ne punem intrebarea, oare cum se vorbeste intr-o astfel de familie si cum se comporta cu copiii acasa unii parinti, de acestia vin la gradinita si fac prapad.
Am ajuns si la o concluzie, oricat de mult as iubii copii, educatoare sau invatatoare in aceste vremuri nu m-as face. Abia fac fata copiilor mei, dar ca sa am cine stie ce specimen in clasa si sa ii strice si pe ceilalti, ce as face? Cred ca am nevoie de psiholog, ca sa ma pregatesc pentru viitor.
Dragi gargarite educatoare sau invatatoare, cum faceti fata? Sincer eu va admir foarte mult. Va doresc nervi tari si sanatate.

Va doresc o zi minunata si fara evenimente neplacute.
Dalina, cea de mai jos esti tu, dar si eu cand va citesc postarile. Ma simt izolata, sperand la ce este mai bine si mai frumos in aceasta tara, dar ades ma vad inconjurata de o crasa neputinta generata de oameni ce nu stiu sa mai gestioneze nici pamantul, nici sufletele. Asa ca, hai putin pana in locuri exotice sa degusti dintr-un smothie de cocos. Evident cu o cireasa pe mot (nu numai lucrurile ce ne ranesc au o cireasa in varful tortului).