Acum este 16 Apr 2026, 07:16

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 195 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Fluturasul auriu - goblen lucrat de Ada-Elena
MesajScris: 29 Apr 2014, 07:45 
Neconectat

Nume forum:1
A venit vremea sa scot din din ladita primul meu finut, Fluturasul auriu.
Imi va face mare placere sa il lucrez alaturi de voi si sper sa imi fiti alaturi.
Cel mai probabil o sa il cos pe culori.
Imaginea de inscriere in concurs:

Culorile sunt mult mai frumoase in realitate, dar nu reusesc sa le captez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Fluturasul auriu- goblen lucrat de Ada-Elena
MesajScris: 29 Apr 2014, 09:10 
Neconectat

Ada-Elena iti doresc sa ai spor mult.
Finutul tau este minunat.
Cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2014, 13:55 
Neconectat

Ada-Elena, finutul tau este superb, iar eu o sa te urmaresc cu mare drag si abia astept sa vad primele episoade.
Aripioare la ac!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2014, 14:57 
Neconectat

Draga Ada-Elena, finutul tau este printre goblenurile mele preferate.
Iti promit ca o sa urmaresc pas cu pas cum fluturasul si fetita vor creste pe panza ta.

Tie, gargaritelor din gradina, fetitelor balaie si fluturasilor aurii va daruiesc o povestioara despre:Fluturaşul Auriu

Trăia odată în Grădină Minunată, ce era mereu mângâiată de razele blândului soare, o gărgăriţă frumoasă şi zglobie. S-a întâmplat ca într-o dimineaţă, în timp ce îşi lua micul dejun pe o frunzuliţă de stejar, gărgăriţa să zărească lângă ea un fluturaş firav, cu aripi de un auriu strălucitor. Pentru o clipă, gărgăriţa închise ochii, orbită de sclipirea aripilor incandescente ale fluturaşului. Apoi, se uită mai atent la fluturaşul auriu şi văzu că unul dintre picioruşe îi era rupt.
- Uau! Ce floricică frumoasă!, exclamă gărgăriţă încântată. Apoi, se ridică în picioare de pe frunzuliţa de stejar, îşi puse mâinile streaşină la ochi şi zise:
- Ai păţit ceva?, îl întrebă gărgăriţa îngrijorată. Uite, haide, stai să îmi termin pâinea cu gem şi ceaiul şi vin să te ajut.
- Nu este nevoie, mulţumesc, chiar nu am nimic, am fost puţin neatent când am aterizat.
- Cum ai fost neatent? Dar florile nu pot ateriza, că doar nu zboară, se burzuli gărgăriţa.
- Dar eu nu sunt o floare, încercă să se apere fluturaşul auriu. Sunt un fluturaş.
- Serios?, se miră gărgăriţa. Eu, sinceră să fiu, îţi spun că nu am văzut până acum floare aurie, dar nici fluturaş auriu nu cred că există. De aceea, eu îţi spun că eşti o floricică.
- Floricică eşti tu!, se răţoi fluturaşul la gărgăriţă. Eu sunt un fluturaş de soare, răspunse micuţa insectă, uitându-se stingher la gărgăriţă.
- Interesant, adăugă gărgăriţa gânditoare, nu ştiam că există aşa ceva. Asta înseamnă că tu ai venit de acolo sus, de la Domnul Soare, care luminează în fiecare zi această grădină însorită?
- Da, tocmai de acolo vin, zise fluturaşul scuturându-şi puţin câte puţin din pulberea aurie de pe aripi.
- Şi de ce ai venit, de acolo din cer, aici jos pe pământ, la noi?, îl întrebă iar gărgăriţa.
- Vai, gărgăriţo, dar tu eşti mereu aşa de curioasă?, spune fluturaşul auriu, privind-o iscoditor pe gărgăriţă.
- Ca să vezi, fiecare cu defectele lui, adăugă gărgăriţa molfăind, cu gura plină, şi ultima bucăţică de pâine cu gem.
Apoi, după ce îşi isprăvi micul dejun, gărgăriţa coborî tacticoasă de pe frunza de stejar şi se opri chiar lângă fluturaş.
- Şi cum ai avut tu atâta putere să cobori din înaltul cerului până aici, pe pământ?, îl mai interogă gărgăriţa. Cred că eşti tare obosit, mai adăugă ea. Uite, poţi să vii să stai cu mine pe frunzuliţa mea de stejar, dacă vrei, mai zise ea.
- Nu cred că am loc, mă simt mai bine aici pe firele de iarbă şi rouă.
- Tot nu mi-ai spus cu ce treburi ai venit aici, pe pământ, insistă gărgăriţa.
- Am ajuns aici, pe pământ, pentru că am alunecat de pe norişorul alb şi fluturaşul auriu începu să plângă. Acum nu mai ştiu cum o să mă mai întorc acolo, în grădina Domnului Soare.
- Da, asta poate fi o problemă, zise gărgăriţa. O soluţie ar fi să vorbim cu rândunica, dar nici o pasăre nu ajunge până la Soare, pentru că nimeni nu poate să zboare atât de aproape de cer.
- Şi acum eu ce mă fac?, suspină fluturaşul.
- Uite ce îţi propun eu: poţi să rămâi aici cu mine şi cu celelalte insecte şi floricele în Grădina Minunată. Este tare frumos aici la noi, ne jucăm toată ziua, în unele zile organizăm serbări.
- Ar fi frumos, surâse fluturaşul, dar cum să îi spun eu Domnului Soare că nu am cum să mă mai întorc pe norişorul alb?
- Dar Domnul Soare te vede în fiecare zi, ştie el că eşti aici şi apoi şi voi, fluturaşii, aveţi un Îngeraş al vostru, care ştie tot ce faceţi.
Chipul fluturaşului auriu se lumină dintr-o dată.
- Cu siguranţă, dacă vorbesc cu Îngeraşul Fluturaşilor, va şti el ce să-i spună Domnului Soare.
- Şi poate te va ajuta să te întorci la cer, la Domnul Soare.
- Da, însă eu vreau să rămân aici, în Grădina Minunată. Îmi place de tine gărgăriţo, îmi eşti tare simpatică, şi îmi mai plac şi florile, şi copacii, şi frunzuliţele pline de rouă, libelulele, gândăceii, furnicile... Aveţi o viaţă tare frumoasă şi plină de lumină
!

Sursa Ortodoxia.MD, autor Iuliana Nita

Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2014, 19:49 
Neconectat

Ada-Elena, spor la lucru, la frumosul tau fluturas.
Iar tie Irela, iti trimit o imbratisare de roua, pentru magia data acestui topic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2014, 22:23 
Neconectat

Cristina Ilina scrie:
Ada-Elena, spor la lucru, la frumosul tau fluturas.
Iar tie Irela, iti trimit o imbratisare de roua, pentru magia data acestui topic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Fluturasul auriu - goblen lucrat de Ada-Elena
MesajScris: 30 Apr 2014, 18:48 
Neconectat

Abia astept primele puncte la aceasta minunatie de model. Aripioare la ac, Ada-Elena!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Apr 2014, 20:11 
Neconectat

Va multumesc tuturor pentru incurajari.
Iar tie, Irela, iti multumesc tare mult pentru poveste. Este tare frumoasa, perfecta pentru o introducere.
Sa zicem ca asa a ajuns Fluturasul auriu in gradina si s-a asezat pe mana mea, eu fiind gargarita!
Ma alint acum!
Si eu sunt tare nerabdatoare sa ii asez povestea pe panza.
Sper ca maine sa reusesc sa vin cu primul episod.
Va pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Mai 2014, 13:10 
Neconectat

Dupa ce am citit o poveste asa de frumoasa sunt sigura ca voi urmari cu si mai mare placere serialul tau, Ada-Elena.
Aripioare la ac!
Cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Mai 2014, 13:47 
Neconectat

Mult spor, Ada-Elena! Cu siguranta te voi urmari cu mult interes, deoarece este un model incantator.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 195 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: