Acum este 01 Aug 2026, 05:02

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 341 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Madona cu val verde - model lucrat de Dalina
MesajScris: 10 Iun 2014, 17:15 
Neconectat

Nume forum:1
Dalina ai adus episoade foarte frumoase. Ma bucur ca mai gasesti timp si pentru cusut chiar daca ai multa treaba.
Mult spor in continuare sa ai.
Te pupa,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 11:59 
Neconectat

Bine v-am regasit dragi gargarite.
Gaby, iti multumesc si te mai astept.
Liudmila, iti multumesc. Finalul va fi intradevar spectaculos, dar pana atunci mai am de lucrat jumatate. Este primul model de asemenea dimensiuni pe care il lucrez, si uneori parca mi se pare ca bat pasul pe loc si fuge sporul de mine. Dar merg inainte ca un melc. Hi, hi, hi!
Nico, iti multumesc pentru popas. Te mai astept in vizita.
Elza, nu am curaj sa mai incep nimic, dar uneori imi vine sa ma apuc de o micutenie de goblen ca sa mai vad si eu un final, ca pana va veni la Madona, albesc. Cred ca am nevoie de Geta ca sa ma mai incurajeze. Ce moral ridicat am! Hi, hi, hi!
Oksanna, ma straduiesc si eu cat pot. Incerc sa inbin utilul cu placutul. Cand ma satur de femeia robot fug repede si iau Madona in brate si uite asa imi mai revin. Uneori mi se pare ca nu mai fac fata sau ca treburile ma coplesesc. Dar asa imi trebuie ca eu nu ascult de sot si ma dau in spectacol mai mult decat trebuie cu toate treburile. Cum sa am ditamai gradina si sa nu o lucrez, sau cine stie ce mai imi trece prin cap, chiar daca timpul meu este destul de scurt pentru ca am inainte de toate copii si servici. Iti multumesc pentru urari.
Marina, cand voi fi mare, vreau sa scriu ca tine, ca fiecare vorba de a ta imi merge drept la inima. Nu ma las si merg inainte cu tupeu si cand mi se termina bateriile le mai pun la incarcat ca de, doar sunt o gargarita si eu de la gargarite am intotdeauna numai lucruri bune de invatat. Ele sunt super femei.
De cusut, m-am straduit intotdeauna sa cos cat se poate de ingrijit si sa-mi protejez lucrul. Este ca si copilul meu. Asa ca incerc sa-l bibilesc cat pot de bine (nu este perfect, dar ce este perfect in lumea noastra?). Eu nu am avut curaj niciodata sa spal un goblen. Singurele cusaturi pe care le-am spalat au fost cele cusute in cruciulita pentru ca le-am cusut cu fir DMC si eram 100% convinsa ca nu iese nuanta din fire pe panza, in rest nu am curajul sa incerc ca sa nu am ceva probleme in plus cu inima. Hi, hi, hi!
Ma bucur ca te gandesti la mine, cred ca te vad de multe ori prin gradina mea de flori. Si eu ma gandesc la tine draga mamica cum faci fata la toate. Si uite asa este bine ca atunci cand simtim ca nu mai putem, stim ca undeva o gargarita poate trece prin momente mai grele ca noi si nu se vaicareste si stie sa spuna o vorba buna de incurajare si ne revine moralul ca si cum ar veni peste noi un val de aer prospat cu pofta de viata si ne revigoram instantaneu.
Am transmis pupici si ii intoarcem si noi inzecit peste manutele minunilor tale si trimitem pupici si pentru tine.
Rodic, iti multumesc.
Nadina, iti multumesc. Daca nu cos macar o ata, ma sufoc. Asa ca se intampla sa mai las niste rufe necalcate, vase nespalate sau ceva buruiana prin gradina ca sa mai respir si eu. Noroc ca sotul meu nu imi zice nimic. Din contra cand ma vede cam ofilita ma trimite sa cos ca sa mai poata avea dialog cu mine. Hi, hi, hi!
Dragele mele va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi in maratonul meu si va rog sa ma scuzati ca eu nu sunt asa vrednica sa scriu in fiecare in topic. Dar voi sper ca ma intelegeti si eu traiesc cu speranta ca va veni si momentul cand ziua va avea mai multe ore pentru a cuprinde tot ce vreau sa fac.
Va imbratisez cu drag si dor si va mai astept.

Episodul de siguranta pentru luna iunie (5):

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 12:09 
Neconectat

Episodul 6:

Episodul 7:

Episodul 8:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 14:22 
Neconectat

Felicitari pentru episoadele aduse sunt minunate.
Mult spor in continuare!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 14:45 
Neconectat

Dalina, este foarte bine ca reusesti sa le imbini pe toate intr-un fel armonios.
Ai adus episoade de toata frumusetea.
Sa ai mult spor in continuare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 16:30 
Neconectat

Draga Dalina, episoadele postate de tine sunt tare frumoase si mari. Nu stiu cum reusesti sa le imbini pe toate, dar te felicit pentru modul in care te descurci.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Iun 2014, 17:14 
Neconectat

Dalina, gargarita vrednica a acestei gradini, icoana ta imi place mai mult si mai mult
Te felicit pentru tot ce faci si sper ca Maica sa iti dea putere in continuare.
Mult spor pe mai departe si la cat mai mult timp liber.

Te pupa cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2014, 12:29 
Neconectat

Imnul dragostei

Invatatura si viata crestina in intregime se intemeiaza pe dragoste. In acest sens, existenta lumii si a omului nu ne-o putem explica decat in virtutea dragostei dumnezeiesti. De asemenea, marturisim ca Dumnezeu este Iubire avand incredintarea faptului ca El, fiind Treime de Persoane, pe toate le lucreaza cu iubire. Si noi, oamenii, suntem chemati la asemanarea cu Dumnezeu in iubire, adica la a lucra toate manati fiind de puterea dragostei de Dumnezeu si de semeni.

Pericopa apostolica aflata in I Cor. 13;1-8, cunoscuta indeobste sub numele Imnul dragostei, se inscrie in randul acelor pasaje biblice care nu sunt "cu anevoie de inteles". Intalnim in Sfanta Scriptura si indeosebi in epistolele Sfantului Apostol Pavel multe pasaje care, fara indoiala, necesita explicatii suplimentare, lamuriri, comentarii. Imnul dragostei insa nu. Citindu-l, nu starneste in mintea noastra intrebari deoarece nu ai cum sa nu constati simplitatea expunerii si totodata evidenta ei.

Imnul dragostei - de ce este citit la Maslu si nu la Cununie?

Totusi, un semn de intrebare legat de acest pasaj, are in vedere maniera in care a fost asimilat acesta in cultul crestin. Nu de putine mi-a fost dat sa ma intreb cum de nu si-a aflat locul, Imnul dragostei, in cadrul Tainei Cununiei? De ce Biserica nu a randuit sa le puna inainte tinerilor, inca de la inceputul casatoriei importanta si specificul dragostei asa cum Sfantul Apostol Pavel, ni le prezinta in cunoscutul pasaj?

Raspunsul ni-l ofera chiar pericopa apostolica, apartinand tot Sfantului Apostol Pavel, care se citeste in cadrul Tainei Cununiei, Efeseni 5; 20-33, in care se face referire in mod evident la dragostea dintre barbat si femeie, intre sot si sotie, in asociere cu cea dintre Hristos si Biserica: "Barbatilor, iubiti pe femeile voastre, dupa cum si Hristos a iubit Biserica, si S-a dat pe Sine pentru ea [... ] barbatii sunt datori sa-si iubeasca femeile ca pe insesi trupurile lor. Cel ce-si iubeste femeia pe sine se iubeste. Caci nimeni vreodata nu si-a urat trupul sau, ci fiecare il hraneste si il incalzeste, precum si Hristos Biserica".

Toate cele puse pe seama dragostei in Imnul dragostei raman valabile in cazul familiei crestine, numai ca in pasajul din Efeseni ni se arata un aspect particular al dragostei, specific familiei.

Regasim insa cunoscutul imn al dragostei in randuiala Tainei Sfantului Maslu, citit in cadrul celui de-al treilea Apostol. Locul in care Biserica a randuit ca Imnul dragostei sa fie citit in cultul divin public ne arata caracterul universal al acestui pasaj, ca unul ce face referire mai ales la dragostea crestina fata de aproapele. Taina Maslului in intregime are un caracter tamaduitor, atat la nivel sufletesc cat si trupesc, de intarire in credinta, nadejde si dragoste. Pericopele apostolice, cele evanghelice, precum si rugaciunile citite, intaresc acest aspect. Dragosta crestina apare aici cu atat mai necesara, in raport cu suferinta si nevoile aproapelui.

In alt Apostol citit la Maslu se spune in acelasi sens: "Fratilor, datori suntem noi, cei tari, sa purtam slabiciunile celor neputinciosi si sa nu cautam placerea noastra; ci fiecare dintre noi sa caute sa placa aproapelui sau, la ce este bine, spre zidire". La ce oare ar putea face referire acel "noi, cei tari" daca nu la taria intru dragoste, credinta si nadejde, la taria statorniciei in virtuti. Iata, asadar, cum Imnul dragostei isi afla locul sau binemeritat in cadrul Sfantului Maslu, ca unul ce pune in evidenta puterea tamaduitoare a dragostei.

Nu avem pretentia ca Sfantul Apostol Pavel a spus in aceste opt versete totul despre dragoste. Acest sentiment, despre care aflam tot din Scriptura ca este "cel mai mare", cel mai important, a fost de mii de ani versificat de poeti, cantat de muzicieni, pictat de artisti, explicat de filosofi, fara a fi epuizat. Dragostea este o realitate ce nu poate fi traita si prin urmare nici tratata exhaustiv. Avem insa pretentia ca Sfantul Apostol Pavel a surprins in acest pasaj esenta dragostei.

Daca la inceput spuneam ca Imnul dragostei nu este "cu anevoie de inteles", trebuie sa recunoastem cu sinceritate ca, din pacate, este "cu anevoie de trait". Toti resimtim sub o forma sau alta, in unele imprejurari, putinatatea dragostei in noi fata de ceilalti si in ceilalti fata de noi. De aceea, ar trebui sa citim cat mai des aceasta marturie despre dragoste a Sfantului Apostol Pavel. Ba chiar sa o invatam pe de rost, rostind-o ca pe o rugaciune in toate momentele in care constientizam ca am cazut din adevarata dragoste.

Insa, cel mai important, este faptul ca Imnul dragostei nu trebuie sa ramana numai un reper pentru noi, numai "cuvintele Apostolului Pavel", ci sa devina propriile noastre cuvinte, propria noastra marturie izvorata din adancul inimii:

1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.
2. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.
4. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste.
5. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul.
6. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.
7. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
8. Dragostea nu cade niciodata. (Imnul dragostei - I Cor. 13;1-8)

Radu Alexandru http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/imnul-dragostei-122200.html

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2014, 12:32 
Neconectat

Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda Dalina ce lucreaza chipul Maicii noastre, cea grabnic ajutatoare oricui ii cere ajutor sub sfantul ei acoperamant.

De la Ea iti vine puterea, Dalina, iar serafimii (ce nu au asemanare in fata Ei) iti vor aduce aripioare la ac (ca doar ei au cate 8 aripioare).

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Iun 2014, 14:09 
Neconectat

Minunate episoade.
Aripioare la ac, Dalina!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 341 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: