Acum este 10 Iun 2026, 11:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ganduri pentru mama
MesajScris: 08 Mar 2010, 09:16 
Neconectat

Nume forum:1
In aceasta sectiune a concursului lunii martie pot vota gargaritele care au la activ un serial cu un goblen sau cele ce au realizat cel putin un model de la TTT si il au expus in colectia personala de pe forum.
Gargaritele care participa la aceasta sectiune a concursului au dreptul sa voteze, dar nu-si pot vota propriile creatii. In cazul in care aceasta regula este incalcata, persoana respectiva va fi descalificata.

In continuare postez gandurile gargaritelor participante sub denumirea generica de Mama 1, Mama 2 etc. iar gargaritele pot vota cinci locuri dupa cum urmeaza:
Locul I - Mama x 5 puncte,
Locul II - Mama y 4 puncte
...
Locul V - Mama z 1 punct.

Va rog sa incepeti votarea in momentul in care va aparea scris "start vot".
Nu se va mai putea vota cand va aparea "stop vot" (acesta va fi pe 11 martie).
La final, punctajul obtinut in urma voturilor se va aduna la punctajul general.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Ganduri pentru mama
MesajScris: 08 Mar 2010, 09:23 
Neconectat

Mama 1

Parfum de mama

În vremuri depărtate şi umile,
Tu te-ai născut o stea strălucitoare.
Ţi se spunea mereu: "Să râzi copile!"
Şi lumea-ntreaga era-n sărbătoare!

Şi ai crescut cu greu, prin neaua vremii,
Şi-ai înflorit ca floarea primăverii,
Şi-ai răspândit mereu parfum de mamă,
Şi-acum nepoţi râzând, la ei te cheamă!

Nu-ncape-n universul nostru mare
Nici dragostea, nici mulţumirea ce-ţi purtăm,
Dar vreau să ştii că-i zi de sărbătoare
Când, mamă, numele-ţi strigăm!

Mama 2

Ce va pot spune despre mama?

Nu cred ca as putea scrie ceva lacrimogen, din contra. O sa va povestesc despre cele doua dati cand m-a "articulat".
Prima, eram inca un copil si suparata din nu stiu ce motiv, am facut-o "proasta", fiindca probabil asta mi se parea cel mai injurios lucru pe care il puteam spune. Parca o vad si acum, eu stateam in cadrul usii de la bucatarie, ea era langa aragaz, si nu stiu cand a ajuns langa mine si mi-a tras o palma de o simt si acum. Replica ei a fost "Sa nu-mi mai spui niciodata asa", si ii simt si acum privirea.
A doua oara s-a intamplat in clasa a cincea, cand era sa raman corigenta la fizica. Il uram pe profesor, uram materia, si spre sfarsitul trimestrului aveam doi de 4 in catalog. Mama s-a dus la scoala si a aflat. Cand a venit acasa cu rezultatele mele marete, a luat in mana primul manual care i-a fost la indemana (si poate cele mai in varsta va amintiti manualul de matematica, o carte cartonata) si mi-a tras una peste cap, de imi simt si acum creierii zbarnaind. Inutil sa va spun ca am invatat lectia la fizica in asa hal incat probabil daca m-ai fi trezit noaptea din somn sa ma intrebi ceva, as fi stiut si asa adormita pe jumatate.

Va intrebati probabil ce treaba are povestirea mea cu concursul? Pai are …. Imi doresc in viata macar jumatate din rabdarea si daruirea mamei in a ne creste pe mine si fratele meu, macar un pic din dragostea cu care mereu ne-a inconjurat, chiar si atunci cand am fost nedrepti cu ea. Mi-o doresc aproape cat mai mult timp, desi uneori am impresia si sunt constienta ca timpul nostru impreuna se apropie de sfarsit si ca la un moment dat va veni si despartirea cea mare.

O iubesc pe mama cu toate defectele si scaparile ei.

Mama 3

Imi aduc aminte prima despartire... S-a intamplat demult. Era intr-o gara. Am simtit cum i se rupea parca sufletul. Si-a lasat fata la oras, la scoala. Imi vroia binele, dar eu in acele momente parca o uram ca pleaca si ma lasa printre straini. Am iertat-o. Mi-a vrut doar binele si a avut dreptate sa ma lase. De atunci s-au petrecut poate sute de astfel de despartiri, insa toate la fel de dureroase.
Sunt departe de EA. Mi-e dor in fiecare clipa de MAMA. Si e normal sa fie asa. Este cea care mi-a dat viata, mi-a indrumat primii pasi, a fost langa mine cand am fost bolnava sau cand m-am bucurat de succesele scolare. A fost cea care mi-a aratat sa cos, sa crosetez, sa gatesc si sa fiu OM.
Pentru mine este si va ramane cea mai buna prietena. As vrea sa traiasca o vesnicie.

P.S. Te iubesc, mama!

Mama 4

Am o mama ca-n povesti
O iubesc si ma iubeste
Si de rau ea ma fereste,
Cand mi-e greu sau bine
Ea-i mereu alaturi de mine.

Mama 5

Noua luni ii auzi vocea, ii simti bataile inimii, ii simti mangaierile de pe burtica... De cand te nasti si pana iti iei zborul, doar in bratele ei te simti in siguranta, doar vocea ei te linisteste... Cand esti bolnav, cine sta si te vegheaza, chiar daca a doua zi trebuie sa fie devreme la serviciu, nemaigandindu-se la ea? Pentru cine fiecare suspin sau geamat de durere al tau este ca un pumnal in inima, uitandu-se neputincioasa si cu ochii inlacrimati la tine? Cine se roaga in taina sa-ti fie bine, sa nu se abata nici un rau asupra ta? Cine renunta pana si la mancare, doar sa nu te vada flamanzind? Cine se jertfeste pana la ultima suflare sa faca tot posibilul sa nu-ti lipseasca nimic? Cine iti ia apararea cand toti sunt impotriva ta? Cui trebuie sa-i multumesti pentru omul onest, generos, smerit si integru care ai ajuns? Cine te certa cu dragoste atunci cand greseai? Cine te saruta pe frunte cu atata dragoste ca sa te impace sau inainte de culcare? Cine te-a invatat sa te descurci pe cont propriu? Cine te-a incurajat mereu? Cate emotii i-au cuprins inima cand a vazut prima data un ghemotoc de om care avea sa-i spuna “mama”; cate emotii avea cand ti-a auzit primul scancet, cand ti-a vazut primul suras, cand te-ai lovit prima oara, cand ai plecat prima data fara ea.... Uneori si un simplu miros, fie el de prajituri, fie parfumul unei flori iti aminteste de surasul ei cald, de privirea ei intrebatoare (ca si cand nu ar sti nimic) cand faceai o boacana, de bratele ei in care te pierdeai, nemaiavand nici o grija; un lucru banal te face sa-ti amintesti ca exista cineva gata sa sacrifice totul pentru tine, fara a se uita in urma, fara a arata vreo urma de ezitare... Dar uneori este prea tarziu si ramai cu un gust amar ca nu i-ai spus niciodata: Iti multumesc, mama, pentru tot ce faci pentru mine si te iubesc mai mult decat ma pot exprima in cuvinte! Asa ca sa nu uitam de maicutele noastre dragi si sa le multumim neincetat pentru grija ce ne-aupurtat-o si inca ne-o poarta. La multi ani, mamica mea draga!

Mama 6

Am caldura stelelor de pe cer,
Dar tot nu-i ca mangaierea mamei.
Am puritatea din nuferi,
Dar nu-i ca zambetul ei.
Nici susurul apei din codru
Nu-i dulce ca glasul de mama.
Albit-ai acum parul negru
Ce-ascuns e mereu sub naframa.

Mi-e dor de tot ce-mi amintesc de tine, mama
Si-n ganduri prezent e glasul tau
Mi-e dor de anii de odinioara
Si-as vrea sa fiu copil din nou.

Mama 7
Atunci cand ne simtim singuri, cand ne este foame, cand ne este frig, cand ne este teama, cand avem nevoie de alinare, mama este singura persoana care este alaturi de noi ca sa ne ingrijeasca atat trupeste cat si sufleteste.
Trebuie sa ii fim datori acestei minunate persoane pentru faptul ca ne-a dat viata, ca ne iubeste mai presus de orice pe lume. Tot ceea ce suntem, ce am fost si ce vom fi ii datoram acestei persoane denumita "mama".

Multumeste mamei, pentru ca te iubeste cu o dragoste nemarginita… datorita puterii si tariei date de Dumnezeu.

Mama 8
M-am nascut simtind parfumul pielii tale si nu l-am uitat niciodata.
Te-am dorit ca pe "marea iubire", chiar si atunci cand nu stiam ce inseamna "iubirea".
Te-am cautat si intotdeauna am cautat bratele tale atunci cand viata ma punea la incercare.
Astazi, cand timpul a insemnat si mai mult pielea fetei mele, nu pot sa nu te doresc langa mine.
Imi este de ajuns sa ma uit in ochii tai pentru a citi in sufletul tau si pentru a intelege sensul acestei iubiri imense.
Tu, mama, traiesti si vei trai intotdeauna in sufletul meu.

Mama 9
Mama,
Manunchi de flori, cules cu bucurie
Ti-l daruiesc, e plin de iubire.
Zambile dulci, sosite-n primavara
Vestesc caldura ce da sa apara.
Prilej de sarbatoare... eu iti transmit,
Fila cu ganduri, de la copilul tau iubit:

Am cunoscut si oameni buni si oameni rai;
Nimeni in lume n-are ochii tai
Si mana ta, asa cum ea ma mangaie,
Nici una-n lume alta nu mai stie.

Ma invaluie privirea-ti dulce, maica,
Des in pericol, tu devii leoaica;
Si glasu-ti cald, atunci cand ma vegheaza,
Devine arma cand ma-mbarbateaza;
Si bratul moale, care-mi este leagan,
Stie in munca sa devina zdravan;
Iar inima ce calda-i cand m-asculta...
E fiara cu acel ce ma insulta.

De aceea mama, daca razi sau plangi,
Nu-mi e tot una
Si-n suflet eu te port intotdeauna.
Zambetul tau mi-e floarea mult iubita,
Ce-as vrea sa ti-o pastrez neofilita.
Doar tu imi risipesti in jur furtuna
Tu esti in toata lumea numai una.

Mama 10
Mama

Zi de martie, martisor,
Zi senina in pridvor.
Tu aduci o boare lina
Si un zambet in surdina.

Tot ce-i viu azi se trezeste.
Soarele si el zambeste.
Dar deodata, din zapada,
Lujer mic ce sta sa cada,

A tasnit in sus, spre cer,
Albul, micul ghiocel.
Tot cu el veni pe lume
O fetita, dulce nume.

E o stea ce cobori
Si aici se hotari
sa ramana si sa creasca
Sub a ei bolta cereasca.

Soarele a incalzit-o,
Apa, aerul, hranit-o.
Si crescu asa frumoasa,
Mandra precum o craiasa.

Ziua ei e zi senina,
Plina numai de lumina,
E a opta zi a lunii
Si a sasea a saptamanii.

.......................................

Mica stea de-odinioara
Azi e o stea ce bunaoara
Are o steluta mica
Cu ochi verzi ca de pisica.

Stralucirea ei divina
E acum ceva mai lina.
Si arata acea lucire
Tot mai multa fericire.

.....................................

Esti frumoasa precum fusi
Inca de cand te nascusi.
Si iti sade mult mai bine
Cand sunt si eu langa tine.

Din surasul tau
M-am nascut si eu.
Mi-ai pus in privire
Numai fericire.

De aceea eu,
Azi e randul meu,
Iti spun din privire
Multa fericire,

Departe de tine
Tot ce nu e bine,
Tot ce e urat
Si posomorat.

Mama 11
Un gind, o floare, o urare si multa, multa sanatate pentru cea care mi-a dat viata.
Pentru cea care m-a crescut si m-a vegheat, mi-a indrumat pasii in viata si m-a ajutat sa ma ridic atunci cind am cazut.
Pentru cea care a plins si a ris cu mine si mi-a fost alaturi cind am avut nevoie de ea.
Pentru cea care mi-e atit de draga incit as vrea sa-mi fie alaturi vesnic, sa nu plece niciodata.
Pentru ea, pentru mama mea as vrea ca viata sa-i fie plina de bucurii, zile senine si fericite, iar fiecare zi sa fie cite o petala a unui imens trandafir care sa nu se ofileasca niciodata. Si fiecare petala sa fie udata cu cite un strop din iubirea ce i-o port.
LA MULTI ANI, MAMA MEA IUBITA!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 09:24 
Neconectat

As vrea sa va multumesc pentru ca ati imbratisat cu atata caldura aceasta parte a concursului si sa urez la multi ani tuturor mamicilor.

- Start vot -

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 09:54 
Neconectat

Locul I - Mama 9 - 5 puncte
Locul II - Mama 10 - 4 puncte
Locul III - Mama 8 - 3 puncte
Locul IV - Mama 5 - 2 puncte
Locul V - Mama 6 - 1 punct

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 10:37 
Neconectat

Locul I Mama 5: 5 puncte
Locul II Mama 3: 4 puncte
Locul III Mama 7: 3 puncte
Locul IV: Mama 2: 2 puncte
Locul V: Mama 11: 1 punct

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 11:56 
Neconectat

Locul I-Mama 5-5 puncte
Locul II-Mama 2-4 puncte
Locul III-Mama 3-3 puncte
Locul IV-Mama 7-2 puncte
Locul V-Mama 8-1 punct

Imbratisati cu toata dragostea mamele cat inca sunt langa voi.
La multi ani, mama! Stiu ca m-ai auzit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 12:05 
Neconectat

Doinita, din pacate regulamentul concursului prevede faptul ca:

In aceasta sectiune a concursului lunii martie pot vota gargaritele care au la activ un serial cu un goblen sau cele ce au realizat cel putin un model de la TTT si il au expus in colectia personala de pe forum.

Daca pana la incheierea votarii (11 martie) ne arati ce ai in lucru sau ce modele ai terminate de la Rogoblen, voturile vor fi valide. Altfel, voi fi nevoita sa nu le iau in calcul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 15:33 
Neconectat

Dani, iarta-ma.
Gonita de amintirea zilelor cand spuneam mamei "La multi ani ", am votat cu sufletul.
Greseala mea, nu am citit atent regulamentul. Nu am vrut sa te incarc pentru ca vad cat de mult te implici ca moderator al acestui concurs.
Inca o data felicitari pentru tot ce faceti aici in "gradina gargaritelor" si "La multi ani, mamicilor!"

P.S. Daca pot, trimit ceva pana pe 11 martie, daca nu, nici o suparare. Eu, oricum sunt langa voi tot timpul.
Spor la acusoare, harnicutelor!

Ultima oara modificat de Admin pe 08 Mar 2010, 20:28, modificat 1 data in total.
Corectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 16:00 
Neconectat

Mama 11 - 5 puncte
Mama 8 - 4 puncte
Mama 6 - 3 puncte
Mama 5 - 2 puncte
Mama 9 - 1 punct

P.S. Felicitari tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Mar 2010, 16:02 
Neconectat

Locul I Mama 9 -5 puncte
Locul II Mama 5 -4 puncte
Locul III Mama 8 -3 puncte
Locul IV Mama 6 -2 puncte
Locul V Mama 11-1 punct

M-ati emotionat. Cand s-a vorbit de acest concurs m-am gandit sa incerc si eu insa cuvintele nu ar fi fost pentru mama ci pentru bunica. Cred ca asta m-a oprit sa nu particip insa sunt convinsa ca bunica, de sus, stie si simte dragostea si recunostinta pe care i-o port. Ei si bunicului.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: