Acum este 12 Iun 2026, 12:13

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Colectia mea - Sioana
MesajScris: 16 Iul 2014, 14:33 
Neconectat

Nume forum:1
Draga Sioana, vad ca te-ai acomodat usor cu forumul si mai ales cu postarea imaginilor. Bravo! Felicitari si pentru colectia ta frumoasa.
Trebuie sa fii mandra de cele doua minunatii din colectie, sa te bucuri de lucru si nu trebuie sa-ti faci complexe.
Ca sa-ti dispara definitiv complexele, vezi, te rog, colectia mea. Eu chiar sunt cea mai codasa de aici si nu cedez la nimeni acest titlu!
Cred ca esti o mare visatoare, iti plac alegoriile si de-abia astept sa-ti admir colectia cand va cuprinde si Magia cascadei.
Pana atunci, desi nu sunt cea mai potrivita sa-ti dau sfaturi, pot sa-ti spun ce cred eu referitor la strambarea lucrului si chenare, caci obisnuiam sa fac si eu de-astea, dar am renuntat. Cred ca panza se stramba datorita strangerii date de ata atunci cand se lucreaza punctul de goblen, inclinat doar pe o directie. Poate ca punctul in cruce echilibreaza mai bine panza. Oricum intervin strambari ale panzei si datorita atingerii mainii, umezelii din aer, etc. Ca sa le mai micsorezi, trebuie sa intinzi foarte bine panza pe rama sau gherghef, atunci cand lucrezi, sau pe rama tabloului la inramare. Pentru asta, cred ca se poate umezi un pic goblenul in prealabil. Eu am incercat sa indrept prin umezire si reasezare doar niste semne de carte lucrate, inca nu am incercat cu modele de goblen.
La inramare, daca panza nu este bine intinsa si colturile nu sunt drepte, se pierde din modelul lucrat. Tocmai in aceasta potrivire si indreptare a panzei cred ca sta marea maiestrie a celor care inrameaza goblene.
Si mie mi se pare o finalitate frumoasa acel chenar al modelului. Am facut si eu vreo doua pana acum, dar cand mi-am dat seama cat de greu vor fi de inramat, am renuntat sa mai fac chenare. Este drept insa, ca nu am incercat sa indrept si sa inramez acele modele, pana acum. Deci, mi-este foarte greu sa te sfatuiesc in aceasta privinta, insa am sa te tin la curent cu evolutia lor, daca am sa reusesc ceva.
Pana atunci iti doresc mult spor la lucru si la cat mai multe modele finalizate si adaugate colectiei!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Iul 2014, 18:09 
Neconectat

Felicitari pentru micuta, dar promitatoarea ta colectie.

Te pup si-ti urez spor la lucru.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2014, 18:18 
Neconectat

Sioana ai doua modele foarte frumoase in colectie.
Nu ai de ce sa te simti codasa, pentru ca toate am inceput de la zero, iar alaturi de noi o sa iti maresti colectia intr-un ritm mult mai alert.
Cat despre chenar, arata foarte bine, dar este foarte posibil sa ti-l acopere la inramat si atunci o sa simti ca ai muncit degeaba.
Am avut destule experiente neplacute in ceea ce priveste inramatul, de aceea te previn.
Iti doresc sa adaugi la colectie toate modelele dragi sufletului tau.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iul 2014, 21:43 
Neconectat

Sioana, eu vreau sa te felicit pentru micuta ta colectie si pentru proiectele marete de viitor.
Nu trebuie sa te simti codasa deoarece ai tot timpul inainte si ai putea sa ne intreci pe toate. Totul are un inceput. Sa te simti mandra ca esti gargarita, iar in rest se rezolva toate.
Cat priveste chenarul sa stii ca mi s-a parut ceva interesant, dar dupa ce am citit si celelalte comentarii s-ar putea sa fie mai dificil la inramat. Eu nu ma gandisem la aceasta.
Spre exemplu eu le-am inramat la Chisinau si imi place mult, iar primele mele lucrari le-am facut fara gherghef sau alte suporturi si la fel erau cam strambe. S-au aranjat perfect in rama.
Deci te sfatuiesc sa il inramezi pe acel cu chenar, iar pe urma sa vezi ce faci mai departe.
Sa ai mult spor si sa ai un zbor lin in gradina noastra draga.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Iul 2014, 13:08 
Neconectat

Dragele mele, sa fiu sincera nu cred ca o sa inramez lucrarile terminate. De aici si ideea de a face chenarul manual. Poate candva le va veni si lor timpul. Iubesc efectiv sa lucrez, sa vad si sa simt cum se umple panza, mai ales ca eu lucrez numai pe culori si atunci satisfactia se simte cumva spre final, cand incep sa se uneasca amanuntele.
Nu stiu de ce, dar nu ma atrage ideea de a le pune in rama si pe pereti. Asa ca o sa fac o colectie numai pentru sufletul meu!
Va pup pe toate, si va multumesc ca sunteti alaturi de mine!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Iul 2014, 16:26 
Neconectat

Cum esti la inceput de drum iti urez sa -ti imbogatesti colectia cat mai repede.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Iul 2014, 09:55 
Neconectat

Mersi mult Elena.
pup

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Iul 2014, 18:22 
Neconectat

Sioana ai doua modele foarte frumoase in colectia ta. Felicitari!
Cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Iul 2014, 11:06 
Neconectat

Frumoase modelele din colectie.
Felicitari!
La cat mai multe.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Iul 2014, 11:18 
Neconectat

Felicitari, Sioana!
Im place armonia din colectia ta, visul este o incantare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: