Dragelor, tinand cont ca am participat la crearea regulamentului, ma vad nevoita sa ma bag si eu in seama. Hi, hi, hi!
Eu va cunosc personal aproape pe toate cele ce ati participat la discutie, va indragesc pe toate in aceeasi masura si cred cu certitudine ca nici una din voi nu a avut rea intentie atunci cand si-a postat parerea.
Cert este ca ca daca dorim un concurs frumos, trebuie sa fim toate (sau majoritatea) printr-un vot in aceeasi idee. Nu avem cum sa desfasuram un concurs placut daca participantele se supun regulilor dupa cum l-a inteles fiecare din noi, iar moderatorul sa aplice regulile dupa cum l-a inteles el. In plus, nu putem aplica o regula si apoi sa o introducem in regulament. Ordinea unei regule ar trebui sa fie sub forma:
discutata, aprobata, aplicata si nu cum este acest caz:
aplicata, discutata si (probabil) aprobata. Am dreptate?
In situatia de fata, dupa parerea mea, Ralu a fost nedreptatita, caci nicaieri in regulamentul actual nu este specificat ca pentru episodul de siguranta este necesara o evolutie a modelului. Motivele s-au scris deja inaintea mea.
De ce s-a introdus episodul de siguranta? Pentru a avea certitudinea ca modelul de goblen este lucrat in timpul real si pentru a elimina pe cat posibil ideea de a trisa.
Ion Rodica scrie:
1. Imi puteti spune care este rostul regulei nr. 14 in regulament? De ce avem voie la pauza si nu s-a lasat sa se mearga cu acelasi stadiu la episoadele de siguranta pana la finalul concursului sau pana revenim din nou la model.
Rodic, avem dreptul la pauza. De ce? O sa iti expun un exemplu, in speranta ca ma voi face inteleasa mai bine. Eu plec din localitate pe o perioada de x luni, unde nu voi putea lua si goblenul cu mine (varii motive). Prin urmare, nu voi avea posibilitatea de a posta episodul de siguranta. De aici s-a ajuns la discutia pauzei. Iau o pauza de la goblen, iar cand revin (pentru a arata ca in pauza nu am lucrat nimic), postez o imagine cu stadiul actual si continui concursul.
Ion Rodica scrie:
2. Eu ca participanta percep episoadele intermediare culorile terminate, alte gargarite poate le considera ca diagrame, etc. Daca intr-o luna nu am lucrat o culoare intreaga si postez episodul de siguranta cu jumatate de culoare, eu nu il consider si episod intermediar. Asa ca mi se pare normal sa apelez la pauza daca nu am apucat sa cos nimic la model.
Nu putem obliga o gargarita sa gandeasca intr-un anumit fel, fiecare alege cum doreste sa posteze episoadele intermediare. Important este ca la finele modelului sa se incadreze in numarul minim de episoade.
Ion Rodica scrie:
3. Aceast incident mai mult ca sigur o sa aduca in discutie regulamentul, cu modificarea de rigoare. Si se ajunge la alte comentarii: ca de ce tot punem reguli peste reguli, ca aici este un loc unde vrem sa ne relaxam. Oare cine este de vina pentru asta?
Sunt de aceeasi parere cu tine, Rodic. Dar in aceeasi masura sustin ca aici este locul unde imi doresc sa imi recreez mintea si sa ma umplu de energie pozitiva, nicidecum sa memorez o sumedenie de reguli. O sa ajungem sa avem un cod civil (cum spunea o gargarita) si stiti voi, regulile se bat unele pe altele. Hi, hi, hi!
Dragut Raluca scrie:
Situatia mea si a Ovidiei, Lenutei, Alia (in concursul de anul trecut) si daca nu ma insel si a Clementinei (tot anul trecut) se refera la faptul ca nu ne-am considerat in pauza, ci in concurs, pana la sfarsitul lunii. Din pacate, ne-am trezit ca nu am reusit sa coasem nimic in luna respectiva, dar asta nu inseamna ca vreau sa intru in pauza. Eu nu cred ca daca cos 2 puncte se vor vedea sau vor face diferenta fata de luna anterioara. Ce fac in situatia asta? Intru in pauza, ca in luna urmatoare sa ies din pauza si tot asa?
Ralu, cu acest paragraf iti dau dreptate. De aici si parerea mea ca nu vad obligatoriu sa avem ceva lucrat cand vine vorba de episodul de siguranta.
Ivan Ioana Adina scrie:
Asa cum au spus si celelalte fete, ce rost ar mai avea pauza daca putem posta episoadele de siguranta identice de la o luna la alta?
Nadina, raspunsul la intrebarea ta il poti gasi in exemplul meu dat mai sus.
gogu mimi-ovidia scrie:
Cred ca nu ne intelegem. Eu intre timp am lucrat 2 cm, dar datorita marimii nu se vede si nu inteleg de ce pentru episod de siguranta ar trebui sa fac fotografie la toata panza.
Inca o parere care imi sustine ideea ca nu este obligatoriu sa existe diferente pentru episodul de siguranta. Si sa iti raspund la intrebarea ta, Ovidia, de ce trebuie sa faci fotografie la toata panza. Astfel, gargaritele vad evolutia ta de la o luna la alta cu imagini clare, cu panza intinsa.
Butnariu Veronica scrie:
Pentru o perioada in care nu lucram nimic (chiar si de o luna) exista pauza, altfel nu mai vad rostul ei in regulament. Iar daca nu suntem in pauza, inseamna ca lucram la model astfel ca in mod sigur trebuie sa existe un minimum de evolutie intre episoadele de siguranta.
Vero, gasesc o explicatie (personala) si la nedumerirea ta. Concret: nu vreau sa intru in pauza, pentru ca o sa vreau sa lucrez - dar timpul nu imi face pe plac si nu mai reusesc sa lucrez nici macar o ata (sau doar cateva puncte care oricum nu se vor vedea pe panza). Ma supun regulei si postez episodul de siguranta. Nu vreau sa intru in pauza, caci poate chiar in primele zile voi avea ocazia sa lucrez inca ceva.
Dragut Raluca scrie:
Va reamintesc ca eu sunt in afara concursului de la 1 august.
Ralu, eu cred ca ar trebui sa mai meditezi asupra deciziei. Nu cred ca este bine sa iei decizia in urma unor neintelegeri. Intr-un final, se vor lamuri.
Alina David scrie:
Prefer ca acest regulament (si asa destul de stufos) sa nu fie transformat intr-un Cod de procedura civila, pentru ca intr-o buna zi ne vom trezi ca este o adevarata lege si tot vor exista si atunci interpretari.
Dalina, problema nu ar fi in ce se transforma, problema ar fi ca va exista doar o lista lunga de reguli, probabil un moderator, dar nici un participant. Hi, hi, hi! Insa, insist ca nu este corect sa aplicam regula inainte de a fi discutata si supusa votului.
gogu mimi-ovidia scrie:
Decid sa plec cu fruntea sus deoarece nu am facut nimic impotriva regulamentului in vigoare astazi 3.08.2014.
Ovidia, asa cum i-am spus si Ralucai, eu va rog sa luati o decizie cu calm dupa ce mai meditati putin.
Si in speranta ca nu am suparat pe nimeni si ca m-am facut inteleasa asa cum mi-as fi dorit, va pup pe toate si va imbratisez cu drag.
P.S. Eu am de gand zilele astea sa intru in concurs cu un nou model, caci
Magnolia este in pauza, nu este cu mine. Hi, hi, hi!