Acum este 28 Mai 2026, 05:08

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recunoasteti floarea?
MesajScris: 30 Mar 2010, 10:43 
Neconectat

Nume forum:1
Recunoasteti floarea? by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 23-03-2008
Nu este o ghicitoare ci o curiozitate. Imi place floarea, dar nu stiu nici cum se numeste si nici daca ea creste si la noi?

Replica: Recunoasteti floarea? by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 28-03-2008

Replica: M-ai facut curioasa, Letitia, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 28-03-2008
si am cautat pe internet si pana la urma am gasit ceva pe site-ul www.gardensandplants.com
Face parte din familia Ericaceae, este cunoscuta in Anglia sub numele de Darley Dale Heath. Mai este cunoscuta si sub numele de Erica Carnea, Erica erigena Darley Dale Clasificare botanica: Dicotyledonous
Infloreste din octombrie pana in aprilie si se gaseste in opt variante de culoare a florilor.

Si, uite ce am gasit pe www.gradinamea.ro http://www.gradinamea.ro/

Erica
Familia: Ericaceae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: noiembrie-martie
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie
Originara din Europa si din Africa de sud, genul Erica cuprinde peste 700 de specii in diverse nuante de culoare, de la alb la rosu inchis.
Cultivare: Plantarea se face primavara, intr-un compost alcatuit din turba acida, pamant de flori cu frunze si nisip fin pentru a asigura drenajul. Planta se aseaza vara la umbra, se uda din abundenta, iar in perioada de crestere se adauga putin fertilizant lichid in apa de udat. Toamna si iarna se uda de 2-3 ori pe saptamana.

Reproducere:
erica se inmulteste prin butasi (cca 5 cm lungime). Se obtin din ramurile laterale, la inceputul primaverii sau la sfarsitul verii si se planteaza in turba umeda amestecat cu nisip grosier. Vasul se introduce intr-un sac de plastic transparent pentru a mentine umiditatea. Cand au crescut pana la o inaltime de 7 cm, se transplanteaza in locul definitiv.

Pericole: Poate fi atacata de paianjenul rosu. Daca se pulverizeaza regulat apa peste planta, acest atac poate fi prevenit.
Specii si soiuri: Erica gracilis, Erica melanthera, Erica hyiemalis, Erica pageana, Erica carnea, Erica vagans.

Replica: Multumesc foarte mult, Nicoleta. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 29-03-2008
Este o floare deosebita cu un nume frumos, oare de ce nu am vazut-o in gradinile noastre?
Sa inteleg ca infloreste si iarna?
Pentru tine, o floare.

Replica: Fac by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 29-03-2008
totul atat de repede si sper sa le cuprind pe toate incat uneori scap amanunte importante. Eu mi-am imaginat ca Erica este planta pentru exterior si dupa ce una mi-a murit in vas, urmatoarea a murit in gradina. Asa ca am dat a lehamite din mana si am renuntat sa ma mai interesez de Erica, vreodata. Imaginati-va ca nici macar nu am cautat pe internet - poate gaseam ceva despre ea. Ei, asa cum spuneam - asa facem si cu animalutele noastre si cu oamenii dragi noua. Nu ne implicam si cand am vrea sa o facem, este prea tarziu...
Nu am recunosut Erica in imaginea postata de tine, Letitia. Sa iti traiasca daca ai asa ceva, pe undeva pe un pervaz in casa ta.

Replica: Nu am Erica, Laura. - cand am gasit imaginea, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 30-03-2008
I-am suspectat pe artistii in Photoshop ca au "inflorit" bradul si m-am gandit sa intreb si uite ce surpriza placuta. Exista in realitate (chiar daca nu pe pervazul meu).

Replica: Laura, stii cine are sau avea Erica? by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 30-03-2008
Rogoblen.

Replica: Erica, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 30-03-2008
le-am luat de la Metro Bucuresti (culoarea de la a treia imagine a Nicoletei). Asta a fost acum cativa ani, iar acum nu mai au in oferta.
Nu stiu insa daca vei fi incantata de aceasta floare. Este mica ca inaltime, - a mea nu era mai inalta de 5 cm. Pare mai curand ca are port tarator (vezi imaginea 5, postata de Nicoleta) decat involt. Floricelele sunt mici, iar frunzele (care sunt moi si nu dure ca la brad), idem - cam 2 cm. Daca il gasesc pe vreun site la vanzare, te tin la curent.

Replica: Tarziu am vazut si continuarea by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 30-03-2008
informatiei de la tine, Laura. Unde are Rogoblen, Erica? Am dat cautare, dar nu am gasit.

Replica: Recunoasteti floarea? by Valery Antemie (768 mesaje), la 30-03-2008

Replica: Am gasit-o, Letitia by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 30-03-2008
in Flori la Top Terra Trade - interior 2.
Si eu am avut la fel numai ca era mai intensa la culoare - avea mai mult rosu.

Superb, irisul tau, Valery.

Replica: Ma by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 30-03-2008
bucur ca te-au ajutat informatiile mele, Letitia.

Imi pare rau, Laura ca floarea ta nu a rezistat, nu mi-am dat seama din informatiile de pe net in ce mediu se dezvolta cel mai bine.

Replica: Recunoasteti floarea? by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 21-04-2008
Este in gradina bunicii de cand ma stiu si infloreste in aceasta perioada. I-am facut o fotografie, poate stie cineva cum se numeste.

Replica: Alta fotografie. by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 21-04-2008

Replica: Fritillaria by Ramona Marculescu (198 mesaje), la 21-04-2008
este o splendoare de floare. Eu am vazut si fritillaria galbena. Soiurile pitice au culori pestrite.

Replica: Multumesc, Ramona. by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 27-04-2008
Este foarte frumoasa si galbena.

Replica: Recunoasteti floarea? by Maria Nistor (5039 mesaje), la 28-04-2008
Este o crenguta pe care am primit-o anul trecut. Nu prea am priceput despre ce era vorba. Astazi dimineata am gasit-o inflorita. Stie cineva ce floare este?

Replica: Recunoasteti floarea? by Maria Nistor (5039 mesaje), la 28-04-2008

Replica: La by Nedelcu Beatrice (34 mesaje), la 29-04-2008
frunze seamana cu Euonimus, dar acest arbust nu face flori dupa cate stiu eu. Sau face?

Replica: Am cerut ajutorul by Maria Nistor (5039 mesaje), la 29-04-2008
pentru ca este ceva ce nu am mai vazut si gasind-o inflorita in dimineata de Paste am luat-o ca fiind ceva deosebit. Foarte frumoasa. Am expus-o ca sa o vedeti si voi, poate stiti ce floare este.

Replica: Vrei sa stii parerea mea, Maria-Venus? by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 29-04-2008
A inflorit in dimineata zilei de Paste, in casa ta, doar pentru ca tu esti o fiinta deosebita. Sau, poate a trimis-o Catalina din Luceafarul...

Gargaritelor, eu capitulez. De o ora zburati pe acest forum de eu nu mai reusesc sa va tin urma. Se cunoaste ca v-ati incarcat cu puteri pe unde ati fost de acest Paste. Mai intai a fost Maria Z, apoi Maria-Venus, a urmat Gargarita Blue, RodiMar, Gargaita cu gargarita-mica, Floare de Cires, Floare-Calatoare, iar acum tot forumul este un susur de elitre de gargarite in frunte cu Gargarita Paunita si Gargarita-Bijuterie. Ba, mai intra si Monica sa ne faca brainstorming (cum zice Robotica) cu testoase... Ce-i cu voi fetelor? Beatrice, - pana acum nu ti-am auzit zborul, iar acum, nu te mai opresti! Bravo voua! Sunteti tinerele si sprinteioare...
Eu merg sa ma culc (ca asa mi-a spus doctorul), dar maine dimineata imi sorb ceasca de cafea (pardon de ceai - ca nu am voie cafea) in fata forumului.
Jur cu mana pe inima!

Replica: Laura, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 30-04-2008
ti-am pregatit ceaiul. Te asteptam pe forum sa savuram impreuna o ceasca cu ceai. Sanatate multa iti doresc.

Replica: Si eu by angela draganoiu (447 mesaje), la 30-04-2008
beau cafeaua de dimineata alaturi de voi, adica de ce ati scris.

Maria imi pare rau ca nu stiu ce planta este. In orice caz este foarte frumoasa si speciala pentru tine pentru ca a inflorit de Paste, sa-ti arate cat te iubeste ea pe tine.

Replica: Ma by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 30-04-2008
primiti si pe mine la o ceasca de ceai? Aduc ceva dulce.

Replica: Observ by Bica Nistor (1427 mesaje), la 30-04-2008
ca ne-ati invitat la un ceai printre flori. De ce sa nu ne facem un topic unde sa ne intalnim in fiecare dimineata la un ceai in cescute delicate? Nicoleta si RodiMar, cred ca voi sunteti cele mai indreptatite sa creati un astfel de topic pentru ca aveti vesela cea mai frumoasa.

Replica: Nu are nimeni nici o informatie, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 30-04-2008
referitoare la floricica mea?

Replica: Nu by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 30-04-2008
ai pe cine intreba in Italia? O vecina, poate? Fiind flori din zona lor s-ar putea sa stie mai mult.
Imi plac italiencele. Am fost in Italia acum cativa ani si am stat la o pensiune unde italianca m-a invatat sa fac cateva mancaruri italienesti.

Replica: Floricica ta, Maria, se numeste vinca. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 01-05-2008

Replica: Din aceeasi familie. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 01-05-2008

Replica: Recunoasteti floarea? by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 01-05-2008
Maria, ce floricica frumoasa ai.

Multumesc Letitia pentru ca ai gasit numele florii. Nu m-am putut abtine si am cautat pe net si am gasit mai multe varietati.
Nu sunt frumoase?

color=#FF0000]Replica: Recunoasteti floarea? by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 01-05-2008

Replica: Multumesc, Letita. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 01-05-2008
Stiam eu ca gargaritele sunt bine informate. Multumesc. Iti ofer o floare.

Replica: Si pentru ca tot suntem la capitolul flori deosebite, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 08-05-2008

si pe undeva Maria ne arata un copacel cu margarete, uite ca exista si un copacel dalie.

Replica: Este by Maria Nistor (5039 mesaje), la 28-06-2008
foarte frumos. L-am gasit cu intarziere. Da, este superb.

Replica: Este o imagine by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 28-06-2008
deosebita. Oare Cristi o fi vazut-o?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: