Pastila de la amiaza, de la mine pentru tine:

Draga mea Monica, aseara inainte de culcare m-am uitat la cafenea si ma gandeam ca au trecut trei zile in care ai scris singura. Am vrut sa intru sa scriu ceva, dar le aveam pe ale mele ganduri si ca suna cam sec noapte buna sau ceva de genul cand eu si viata mea de fapt sunt ca o bataie de inima, sus-jos. Cand va fi o linie ori s-a intamplat o minune ori sunt o amintire. Doar nu era sa scriu, lume scularea ca eu nu pot dormi de durere, caci daca eu nu caut belelele ma cauta ele pe mine. Am mana dreapta rupta de la incheietura de aproape doua saptamani si mai am cel putin o luna de stat asa intr-o aripa, pentru ca am fost superwomen si am carat un sac cu gunoi de pe munte, gunoi lasat de turisti, si cand am ajuns in sfarsit in parcare am facut patinaj artistic intr-un genunchi si nu am avut timp sa dau drumul la asa avere ce aveam in mana. Si ce daca, parca ar veni sa imi faca cineva treburile ca de mila nu am timp. De mila imi plang singura ca acum am timp berechet. Asa ca imi mai ramasese sa iau seara sau ziua cate o pastiluta din cutia ta... si tu ai de gand sa ma lasi si fara ea. Dar sa nu indraznesti! Numai eu stiu in cate m-am regasit si mi-au adus aminte de
Supa mea de suflet pe care o scriam candva ca nu aveam de unde sa dau copy-paste. Si de multe ori mi se parea ca scriu pentru mine ca oricum nu citeste mai nimeni, poate tu citeai sigur ca mai faceam greseli.
In fiecare poveste era de fapt o traire de a mea sau de a unor gargarite ce le citeam prin topice si incercam sa le ridic moralul si sa vada cat este de frumoasa viata si trebuie traita cu bune si rele. Si eu poate plangeam in hohote, dar aratam ca zimbesc, fericita. Asta pana intr-o zi cand un e-mail imi spunea sa nu mai postez si sa prezint acordul autorilor cartilor ca am voie sa postez. Ca si aveam de unde sa ii iau din America daca mai traiau. Asa ca din fapta mea buna ma alegeam cu tras de maneca si e-mailuri peste e-mailuri scrise la editura de unde am cumparat cartile. Nici in ziua de azi nu mi-a scris nimeni nici macar ,,buna ziua”. Si dupa ce am plans de mi-am rupt inima, pentru faptele mele si orele in care in loc sa citesc copiilor o poveste, sa imi iubesc sotul, sa cos sau cine stie ce sa fac pentru sufletul meu, ma simteam si aratata cu degetul. Dar intr-o zi, cineva mi-a spus sa continui ori ce ar fi, pentru ca acele povesti nu mi le atribuiam, scriam autorul si cartea. Spre surprinderea mea am vazut ca dragele noastre gargarite citeau si asta mi-a sters fiecare lacrima varsata.
Acum vin eu draga Monica, ca acel inger al meu pazitor, si te rog sa continui sa imi administrezi pastila de seara. Am mare nevoie de ea!
Te pup si te imbratisez cu mare drag, de la munte.