Acum este 27 Iul 2026, 23:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Va place viata la tara?
MesajScris: 11 Dec 2009, 08:38 
Neconectat

Nume forum:1
Va place viata la tara? by Zoica Maniu (230 mesaje), la 25-06-2008

Replica: Da. by Grigorita Carmen Laura Tereza (1265 mesaje), la 25-06-2008
Sa stii ca este superba viata la tara. Chiar daca nu am conditiile (inca) de la bloc, dar la tara viata este linistita. Si m-a schimbat ca persoana. M-a facut mai buna, mai rabdatoare, mai intelegatoare. Eu sunt Leu. Inainte chiar eram un leu feroce, acum m-am imblanzit. Dar cu toate caracteristicile vietii de la tara, este imposibil sa nu-ti placa.

Replica: Tereza by Maria Nistor (5039 mesaje), la 28-06-2008
cum ai luat aceasta decizie?

Replica: De ce nu? by catinean mariana (104 mesaje), la 04-07-2008

Parintii mei stau la tara, acolo am stat si eu pana acum 8 ani cand am venit in Bucuresti, dar sper sa nu mai stau prea mult aici - este prea aglomerat, prea... prea... stiti si voi. Abia astept sa ma duc intr-un loc linistit, si mai aproape de natura. Asta in Bucuresti lipseste aproape cu desavarsire, si ii duc lipsa.

Replica: Imi by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 04-07-2008
place viata la tara cam... o saptamana. Radacinile mele sunt acum langa prietenii si rudele de la oras.

Replica: Si by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 04-07-2008
mie imi place viata la tara cu confortul de la oras si mai ales cu internet.

Replica: Viata la tara. by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 04-07-2008
Multe, multe amintiri. Si frumoase si mai putin, unele. Dar, majoritatea frumoase de care imi face placere sa imi amintesc. Cred ca ce nu prea mi-a placut: prasitul la porumb, floarea soarelui, sfecla (cu toate ca pentru mine era o sesiune de bronzat).
Apropo de dat cu sapa: mi-am facut bronzul si pe anul acesta!

Replica: O ador! by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 04-07-2008
Mai ales acum cand am nevoie de o repunere in ordine a prioritatilor din viata mea.

Replica: Viata la tara, by catinean mariana (104 mesaje), la 08-07-2008
cum poate sa nu iti placa? Mai ales cand ai posibilitatea sa ai pe langa casa atat de multe flori.

Replica: Si inca o bucatica by catinean mariana (104 mesaje), la 08-07-2008
din curtea casei mele.

Replica: Este by Zoica Maniu (230 mesaje), la 08-07-2008
foarte frumos la tine, la tara. Nu as mai pleca!

Replica: Multumesc, Zoica. by catinean mariana (104 mesaje), la 08-07-2008
Pai... daca va place, sa veniti in vizita! Numai ca aceasta este casa parintilor, - sa ma anuntati, sa fiu si eu pe-acasa, pentru ca eu stau in Bucuresti, si merg acasa doar in concediu si pe la sarbatori.

Replica: Mai by Bica Nistor (1427 mesaje), la 08-07-2008
frumoasa decat casa ta de la tara este mama ta ce are o gradina atat de mica si atat de frumos aranjata si ingrijita. Placute sunt si jardinierele, dar si fucsiile acelea minunate ce atarna.

Replica: Vreau si eu by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 09-07-2008
la tine Mariana! Ai un coltisor de rai minunat!

Replica: Felicitari, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 09-07-2008
pentru asa o casa!

Replica: Va amintiti by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 16-10-2008
tinutul popular?

Replica: Pentru mine, viata, by PENCU GEORGETA (129 mesaje), la 17-10-2008
la tara imi aminteste de copilaria mea minunata alaturi de bunicii mei frumosi, verii si vecinii cu nuci si ciresi in curte. Am de gand sa ma mut la tara dupa ce imi termin viata de serviciu, adica mai pe clar, cand voi fi la pensie. Pana atunci imi vizitez rudele cat de mult pot si astept ziua cu pricina.

Casa din fotografiile de mai sus este superba. Sa tot locuiesti acolo. Cred ca in casa miroase a busuioc si a flori din gradina dupa parerea mea.
Of! Ce amintiri...
Cu drag,
Georgeta

Replica: N-ai by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 17-10-2008
un coltisor si pentru mine, Mariana? Promit sa fiu cuminte.

Replica: Imi place foarte mult by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 17-10-2008
sa stau la tzara, am unde, dar n-am cu cine...

Replica: Viata la tzara by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 17-10-2008

Replica: Ce-as by Zoica Maniu (230 mesaje), la 17-10-2008
mai veni sa stau cu tine, Minerva! Dar, nu am cum.

Replica: De ce by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 18-10-2008
nu poti, Zoica? Am doua helestee cu peste, putem pescui si goblena in liniste.

Replica: Minerva, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 18-10-2008
nu te dezminti !

Replica: Maria, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 18-10-2008
chiar n-am inteles la ce faci referire. Adica, nu vad legatura intre fabula si dorinta mea de a trai la tzara.

Replica: Minerva, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 18-10-2008
faceam referire la fotografia ta din hamac, legata de viata la tara.
Nu era nimic rau, am facut un paragon cu cat este de frumoasa cand o iei ca alternativa.
In conceptia mea, viata la tara este frumoasa, dar plina de sacrificii.
Fotografia ta a creat in imaginatia mea o viata la tara moderna, chiar mi-a placut.

Replica: Maria, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 18-10-2008
bine ai mai spus "viata la tara este frumoasa dar plina de sacrificii". Dupa patru zile la tara la cules porumbul si altele pe langa acesta, sincer abia ma tin pe picioare. As vrea sa dorm o saptamana non-stop. Am facut atata sport in patru zile cat nu faceam intr-o luna la sala.
Si macar daca as putea zice ca am terminat cu munca la tara. Aceasta nu se termina niciodata, cred. Intotdeauna este ceva de facut, plus altele neprevazute. Bunica mea la 73 de ani are un program zilnic cu care eu nu pot tine pasul. Dar unde in alta parte decat la tara mai admiri o pereche inedita cum ar fi o vitica si un carlan (miel de cateva luni), care sunt nedespartiti?!

Replica: Minerva, by Zoica Maniu (230 mesaje), la 18-10-2008
sunt inhamata la prea multe juguri: slujba, casa, copil, sot si... nu mai continui. Uneori as vrea sa imi iau si eu off macar o zi.
Adriana, nu as vrea sa fiu in locul tau. Eu nu inteleg cum de rezista batranii acestia la muncile de la tara.

Replica: Viata la tara, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 19-10-2008
pe intelesul tuturor! Cel alb, Dog, este de la oras...

Replica: Si,by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 19-10-2008

sa nu-mi spui ca cel negru, fara nume, este tot baiat!

Replica: Viata la tara! by Maria Nistor (5039 mesaje), la 19-10-2008

Replica: Ileana, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 19-10-2008

aceeasi intrebare am pus si eu cand am surprins imaginea. Da, este tot baiat!

Replica: Masculii by Doi na (598 mesaje), la 19-10-2008

se comporta astfel, in mod obisnuit. La femele, nu se intampla. De aici se pot trage niste concluzii, nu?

Replica: Maria, by Doi na (598 mesaje), la 19-10-2008
greu le-o fi! Eu nu as rezista.

Replica: Doina, by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 19-10-2008

mi-ai luat constatarea din... gura.
Dar, este idilica, uneori viata la tara. Eu as fi in stare sa strang fanul si buruiana cam o ora. Dupa aceea as zace cam o saptamana.

Replica: Zoica, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 19-10-2008
sincer nici eu nu inteleg. Au o energie care i-ar face invidiosi si pe copii cei mai fara stare.

Replica: Pana by Zoica Maniu (230 mesaje), la 19-10-2008
la urma, daca ma gandesc la bunicii mei, cred ca ii inteleg. Isi iubesc pamantul si-l considera ca parte din sufletul si avutia lor care nu trebuie lasata in paragina. Sunt multe legaturi nevazute si numai de ei intelese cu acest pamant ce le sfarma oasele. Sau poate ca nu le farama oasele, ci ii intaresc!

Replica: Zoica, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 19-10-2008
cred ca ii intaresc.

Replica: Viata la tara by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 11-11-2008

Replica: Alaturi de bunici by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 11-11-2008

Replica: Baietelul cu bunicul by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 11-11-2008

Replica: Ramona, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 11-11-2008

cine e tarancuta asta frumoasa?

Replica: Nu sunt eu, Adriana. by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 15-11-2008
Am gasit imaginea si mi-a placut asa de mult ca, parca, intr-adevar semana cu mine in copilarie: brunetica, tunsa scurt baieteste si imbracata in costum national. Am si eu astfel de fotografii, de la gradinita, numai ca eu, cu o mana imi tineam partenerul de dans si cu cealalta, catrinta ca eram prea mica si cadea de pe mine. Mama spune ca pana la urma chiar a cazut si am ramas in chilotel! Frumoase amintiri...

Replica: Viata la tara primavara by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 28-03-2009
Gargarite dragi, astazi la noi a fost o zi superba. Pe care eu am petrecut-o la tara. Natura renaste la viata, iar noi ne pregatim parca de un nou inceput. De fapt, este un nou inceput. Mai stiti mirosul acela de primavara amestecat cu fum de la focurile aprinse in gradinile oamenilor? Mirosul acesta pe care il simti doar la inceputul primaverii? A fost o zi de munca, a fost o zi obositoare, dar a fost o zi pe care am inceput-o si am terminat-o cu zambetul pe buze. Mi-a fost dor de o zi ca aceasta. O zi de munca in familie. Un lucru marunt s-ar parea, dar caruia nu mi-am dat seama cat i-am dus dorul.
Pentru mine a fost o zi minunata si sper ca si voi ati avut o zi la fel.
In seara aceasta ma retrag devreme. Se cunoaste lipsa de antrenament la mine, dar nu puteam sa nu trec un pic si pe la voi.
Va pup pe toate si pe toti va doresc o seara linistita.
Ne vedem maine seara cu o surpriza.

Replica: Adriana, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 28-03-2009

stiu ce simti foarte bine pentru ca astazi am fost si noi la tara. Am stat putin pentru ca o aveam si pe Mariuca cu noi si ne-a fost teama sa nu raceasca. Dar tot am reusit sa strangem toate, sa le dam foc si sa ne incantam de parfumul ingemanat cu fum al primaverii. Sper ca in curand sa pot ajunge si pentru restul: sapat, pregatit straturile etc. Spun etc pentru ca si eu simt nevoia sa ma retrag.
Surpriza o fi cumva un inger anume?

Replica: Bica, by Raluca Popa (923 mesaje), la 28-03-2009
si mie mi-a fulgerat ideea de inger anume si m-a trecut un fior. Ma faci curioasa, Adriana.

Replica: Si eu by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 29-03-2009
am fost ieri la tara. Din pacate, doar ca spectator la muncile din gradina. A fost tare placut, in aer curat, cu soarele bland ce luneca pe mine, cu mirosul acela ciudat de placut, ce anunta primavara, cu caraiala pasarilor din curte si cu cucurigul cocosilor, cu pisici, pisicoase ce se frecau de picioarele mele, cu catei cu coada imbarlgata, latrand vesel la mine. Am auzit si ciripitul vrabiutelor si gugustiucul. Parca mi-a parut rau cand m-am urcat in masina ca sa plec spre viata din oras.

Si eu mor de curiozitate, Adriana.

Replica: Si by Milos Cosmina Elena (688 mesaje), la 29-03-2009
eu ii duc dorul, citeodata. Imi place primavara si vara, toamna si iarna mai putin.

Replica: Viata la tara by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 29-03-2009

Replica: Bunica, by merticariu margareta (188 mesaje), la 29-03-2009

nurorii mele de la Suncuius Simbata (Bihor). A implinit 90 de ani.

Replica: Marga, by Flori M (373 mesaje), la 29-03-2009
sa traiasca si sa va fie alaturi!

Replica: Verde, by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 29-03-2009
bunica, Marga! Sa fie mereu sanatoasa! Ce zice de stranepot?

Replica: A, by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 29-03-2009

ce bine arata! L-a vazut pe David? Ce zice?

Replica: La multi ani, by Anca Lungoci (376 mesaje), la 29-03-2009
bunicutii! Marga, cred ca este fericita ca are un stranepot.

P.S. Si bunica mea, tot astfel de carpete avea pe pereti.

Replica: Fetelor, by merticariu margareta (188 mesaje), la 30-03-2009
s-a facut o confuzie. Eu am doua nurori. Este bunica lui Flori care nu are copii. Urmeaza. Acuma bunica lui Claudia are 87 de ani.
Va pup pe toate si astept cu drag. Sa mai postati asemenea teme si sa nu uitam niciodata ca viata s-a nascut la tara si radacinile noastre tot acolo sunt.

Replica: Se tine by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 30-03-2009

bine bunicuta! Sa o tina Dumnezeu sanatoasa inca multi ani de acum incolo!

Inca ma mai cain dupa ziua de sambata, m-am ales cu o durere de sale, cum se spune, de toata frumusetea.

Gargaritelor, cand v-am spus de surpriza nu m-am referit la un model de goblen. Imi pare rau ca nu am specificat. Din pacate la capitolul goblen stau prost: nu am mai pus mana pe ac de o saptamana si ceva.

Replica: Adriana, by Raluca Popa (923 mesaje), la 30-03-2009

sa stii ca nici eu nu m-am referit la un model de goblen.

Replica: Raluca, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 30-03-2009

mai facut curioasa pe mine.

Replica: Adriana, by Raluca Popa (923 mesaje), la 30-03-2009
uite adevarul. Am tinut minte afirmatia ta "Ce ma motiveaza cel mai tare: Vreau bebe!" din topicul cu diete. Am vazut fotografia cu berze; aici ai scris despre un nou inceput si toate astea impreuna m-au facut sa gandesc ca ai fi insarcinata. Sper sa nu te superi pe mine. Sau poate... am dreptate?

Bica, tu tot la bebe te-ai gandit?

Replica: Raluca, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 30-03-2009
nu este vorba de un bebe. Imi doresc foarte mult un bebe, dar momentan le iau in ordine, daca pot spune asa. Si nu ma supar pe tine. Cum sa ma supar?!
Te-am pupat

Replica: Haideti la tara! by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 30-03-2009

Replica: Viata la tara by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 05-04-2009
Astazi, am fost la gradina, am incercat sa sap. Batea vantul tare si mi-a facut parul valvoi.

Replica: Elena, by Flori M (373 mesaje), la 05-04-2009
iti sta bine cu parul zburatacit de vant.

Replica: Acum si tata sapand by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 05-04-2009

Replica: Elena, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 05-04-2009
Ai inceput bine. Este tot de sapat? Sau ai iesit doar pentru o fotografie impreuna cu tata?

Replica: Maria, by olteanu rodica (1159 mesaje), la 06-04-2009
sunt de acord cu tine. Au iesit de poza, ca doar era duminica.
Elena, te tii de sotii?

Replica: He,he, Rodi! by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 06-04-2009

Dupa o tura buna de gradina ne-am oprit cat sa facem o fotografie dupa care iar ne-am luat la alergat. Ca asa este bine, sa nu se depuna pe undeva gratarelul, nu?

Replica: Elena, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 06-04-2009
vad ca v-ati distrat. A fost si o vreme frumoasa.
Ziua de ieri am petrecut-o si eu tot la tara, cea mai mare parte. Am sarbatorit-o pe bunica.

Replica: Adriana, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 06-04-2009

multa sanatate bunicii sa o sarbatoriti multi ani.

Replica: Multumesc, Elena. by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 06-04-2009
Sa te auda Doamne-Doamne!

Replica: Va by merticariu margareta (188 mesaje), la 16-04-2009

place viata la tara?

Replica: Marga, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 16-04-2009
cat de mult imi place, piticul care citeste ziarul (asa pare) m-a terminat. Vreau si eu!

Replica: Elena, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 17-04-2009

cui nu i-ar placea o astfel de curte, atat de frumos amenajata? Bravo, tie, Marga!

Replica: Ma bucur by merticariu margareta (188 mesaje), la 17-04-2009
ca v-a placut gradina mea.
Elena, nu este pitic, este Pinochio cu abecedarul: invata sa citeasca.
Va postez o fotografie din fata casei cu nepotelul meu. Acum este la spital ca ieri era sa se intample o nenorocire: a facut rosu in gat si febra mare. Dupa ce a mers la medicul de familie si a primit tratament, dupa nici o jumatate de ora, dupa ce a ajuns acasa, a facut comvulsii. Am chemat salvarea si desi stam in spatele Spitalului judetean (Timisoara), ambulanta (fara girofar sau semnale acustice) a venit de la Spitalul municipal! Cred ca am sunat de cinci ori si nu mai venea. Am tras o sperietura ca nu sunt buna de nimica.
Fetelor va doresc la toate sanatate, fericire si un Paste fericit.
Va pup,
Marga

Replica: Marga, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 17-04-2009
ce imi spui tu, copie la indigo cand am avut nepotica cu probleme. Am infasurat-o repede in cersafuri cu apa la temperatura camerei si cu otet si iar mai sunam la spital. I-am pus sosete cu apa, stropite cu otet si iar sunam la spital. Am batut in perete la vecina, ca imi era frica sa-mi las nepotica o clipa singura, i-am pus caciulita cu apa la temperatura camerei si am deschis vecinei si ea a sunat din nou la spital. Si i-am schimbat de cateva ori cersaful care se usca pe ea datorita febrei mari pana a venit ambulanta. Cand a sosit medicul eu ii scazusem astfel febra cu doua grade, dar mititica facea frison.
Stiu prin ce ai trecut si ce a fost in inima ta. Sa nu mai avem parte de asa ceva.
Sa iti traiasca flacaul si sa iti fie sanatos.
Eu si Mariuca (nepotica mea) va urez la amandoi Paste linistit.

Replica: Atasez by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 23-04-2009

imaginea unei femei care imi place tare mult! Exact ca o bunicuta de-a noastra.

Replica: Imi plac by Raluca Popa (923 mesaje), la 23-04-2009
oamenii simpli, de la tara. Iata o fotografie veche, din vremea cand eram studenta.

Replica: Cata by merticariu margareta (188 mesaje), la 23-04-2009
frumusete, cata simplitate, cata liniste, intr-un cuvint, - viata la tara!

Replica: Viata la tara. by Popescu Ioana (484 mesaje), la 24-04-2009

Ramona, Maria, Minerva, Raluca, asta da, viata la tara. Autentica. Sper sa nu se piarda cu timpul.
Adriana, te asteptam si pe tine cu imagini.
Ramona, m-a impresionat foarte mult fotografia in care bunicii tai te tin in brate. Ce vremuri!
Elena, tu te tii de ghidusii, dar cine mai are o relatie asa stransa cu parintele lui? Esti binecuvantata, crede-ma.
Margareta, tu te incadrezi mai degraba la categoria "viata la palat". Glumesc! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate ca sa te poti bucura cat mai mult de casa si nepoti.

O imbratisare calda, de primavara, pentru toate gargaritele.

Replica: Ioana, by Stefanescu Elena (2780 mesaje), la 24-04-2009

iti multumesc. Da, sunt binecuvantata cu niste parinti superbi si as face absolut orice pentru ei si ei, la fel pentru mine si sora mea.

Replica: Ioana, by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 26-04-2009
nu sunt eu si nici bunicii mei in poza, dar aceasta fotografie m-a impresionat atat de mult si mi-a placut incat nu am putut sa nu vi-o arat si voua.

Replica: Spre munca campului! by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 26-04-2009

Replica: Si intoarcerea,by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 26-04-2009
spre casa de la muncile agricole.

Replica: Va, by merticariu margareta (188 mesaje), la 27-04-2009
place viata la tara?

Replica: Marga, by Anisoara Nichita (236 mesaje), la 27-04-2009
ai o pasiune pentru statuiete.

Replica: Cel putin in zona Moldovei, by Perhinschi Anca (363 mesaje), la 16-05-2009
nu am gasit asa ceva, Marga Chiar m-ar interesa Se poate sti de unde?

Replica: Viata la tara, by Perhinschi Anca (363 mesaje), la 16-05-2009
este tot ce mi-as putea dori. Fiind nascuta la tara, cand eram copil imi ziceam ca eu voi sta la bloc in oras, iar acum spun ca eu voi sta numai la tara. Dar ce poate fi mai frumos cand te trezesti dimineata intre parfumul florilor, cand treci printre straturile cu zarzavaturi si iei cu incredere, stiind ca tot ce mananci este sanatos, ca pana si aerul pe care il respiri este diferit, ca atunci cand te asezi pe iarba proaspata si-ti ridici ochii in sus, cu siguranta vei vedea cu altfel de ochi, cerul, si vei cadea in acel trans ce numai viata la tara iti poate oferi.

Replica: Mi-ar placea by Adina Jigaranu (170 mesaje), la 16-05-2009
sa stau la tara, dar numai vara si cand nu ploua.

Replica: Adina, by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 16-05-2009
este minunat la tara cand ploua, vara. Toate miresemele frumoase ale pamantului le rascoleste ploaia. Mie imi place sa merg in picioarele goale, prin iarba cand ploua. Este o senzatie de... libertate absoluta.

Replica: Adela ai perfecta dreptate, by Perhinschi Anca (363 mesaje), la 16-05-2009
dar nu si cand bate si gheata, cum a fost ultima data, de mi-a stricat toate florile anuale, care numai cu cateva zile inainte le-am rasadit.

Replica: Adevarat, Adela, by Adina Jigaranu (170 mesaje), la 17-05-2009
dar ce-ar fi sa stai pe buda din fundul curtii la -30 de grade? Sau sa trebuiasca sa aduci vaca de la cireada tocmai din celalalt capat de sat cand este noroiul pana la genunchi? Sa te imparti pe langa familie si intre 3 porci, o vaca, 2 cai, gaini si alte alea? Sa dai cu sapa la 40 de grade, fara un strop de umbra? Sa cari apa la deal vreo 300 de metri?
Plimbatul prin iarba este pentru nostalgici, realitatea este un pic mai dura. Toata stima si respectul pentru tarani, eu n-as putea.

Replica: Adina are dreptate. by FLOREA CAMELIA (90 mesaje), la 17-05-2009
Va spun din proprie experienta. Am muncit foarte mult la tara si m-am mutat in oras cand a implinit fetita mea cinci ani. Am constatat ca sistemul educational de la tara este la pamant si trebuia sa fac ceva pentru viitorul copilului meu. La tara nu as fi reusit niciodata sa-i ofer ceea ce are acum. In momentul de fata este in clasa a saptea si este aleasa din clasa a cincea la Cercul de excelenta la matematica din oras. Daca ramaneam la tara, ce putem sa-i ofer? Zile intregi de munca prin soare, praf si noroi. Pentru ca la tara nu stai o clipa. Tot timpul este ceva de facut. Si nu se stie toamna daca te alegi cu ceva.

Replica: Ei, by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 17-05-2009
fetelor! Eu sunt o romantica, dar nu ma pot dezlipi de confortul de la oras. Numai ca am o familie prietena (pensionari) ce a ales ca pe perioada verii sa lucreze pentru o pensiune dintr-o zona turistica. Au asigurata casa si masa si bucuria de a retrai viata la tara. Despre asa ceva va spuneam eu.
Impreuna cu ei m-am bucurat ca un copil, alergand prin iarba stropita de o rafala calda de vara.
Viata bietului taran roman, nu stiu cati oraseni ar putea-o duce.

Replica: Mie, by Mona J (805 mesaje), la 19-05-2009
mi-e dor de viata la tara si in cateva zile o voi redescoperi.
Azorel ma asteapta, Galbe (draga mea pisica uracioasa), la fel, gradina cu flori si nu in ultimul rand, mama si tata.
Eu ador viata la tara: curte, aer si libertate deplina. Urasc blocurile si sentimentul de claustrofobie pe care mi-l inspira. Este mai comod, este adevarat, dar asta nu inseamna ca este si mai placut.

Replica: Mie, by Manaila Carmen (150 mesaje), la 20-05-2009
mi-ar placea sa am grija de gradina cu flori.

Replica: O fi by olteanu rodica (1159 mesaje), la 21-05-2009
frumoasa viata la tara, dar odata ce ai cunoscut confortul de la oras, mai greu sa revii si sa traiesti numai la tara. Da, este frumos, doar sa ai unde sa pleci dupa un timp.
Eu una nu as putea locui numai la tara cu wc-ul in fundul curtii. Este o problema.

Replica: Eu, by merticariu margareta (188 mesaje), la 21-05-2009
am locuit la bloc treizeci de ani. Acum cinci ani m-am mutat intr-un cartier nou care nu avea nimic nici apa, nici canalizare, dar acum acestea nu sunt o problema: cu o fosa septica care preia apa reziduala, se rezolva si ai confort ca la oras.
Nu as da casa pe un apartament de bloc. Cred ca as fi bolnava sa stau toata ziua inchisa.

Replica: Va place viata la tara? by Raluca Popa (923 mesaje), la 03-07-2009

Replica: Raluca, by Ramona Marculescu (198 mesaje), la 04-07-2009

cine-i papusa?

Replica: Lor, by Mona J (805 mesaje), la 04-09-2009

tare mult le place viata la tara....

Replica: Raluca, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 04-09-2009
am recunoscut strengarita...
Mona sunt ai tai?

Replica: Mona, by Doi na (598 mesaje), la 04-09-2009
observ ca in gradina ta este armonie. Printe flori, cainele si pisica ta, nu se supun proverbului bine-cunoscut.
Daca si noi, oamenii am invata de la ei, poate am fi mai intelepti.

Replica: Da, sunt ai mei. by Mona J (805 mesaje), la 05-09-2009
Au ramas acasa si deja mi-e dor de ei. Cred ca asta m-a si facut sa aduc fotografia aici. Azor este cel mai rasfatat catel posibil si saracul, trebuie sa gestioneze o curte plina de pisici (in numar de 6 mai exact).
Da, cu siguranta lor le place viata la tara!

Replica: Mona, by Doi na (598 mesaje), la 06-09-2009
sunt convinsa ca le place, acolo.
Cunosc o doamna ce locuieste la casa, intr-un cartier marginas al orasului. Avea noua pisici. Pe toate le hranea, toate aveau un nume si toate aveau un loc in curtea ei.
Numai ca cei de la primarie au pus momeli cu otrava pentru caini, prin cartier. Au mancat si bietele pisici.

Mona, ma bucur pentru tine ca esti in Franta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Va place viata la tara?
MesajScris: 13 Apr 2010, 09:55 
Neconectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Apr 2010, 10:00 
Neconectat

Pauza de masa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Apr 2010, 11:59 
Neconectat

Anca, referitor la statuete, eu sunt din Constanta. La noi este o firma care face asa ceva. Este o splendoare sa le vezi, de cate ori trec pe langa ea, nu ma mai satur privindu-le. Au curtea plina cu pitici, cu pirati, cu catei cu fel de fel.
Daca te intereseaza, pot intreba cum se procedeaza si care ar fi costurile.

Va imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Apr 2010, 13:59 
Neconectat

Ma bucur ca ati regasit topicul acesta, imi era dor de el.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Apr 2010, 15:18 
Neconectat

Si mie imi place viata la tara. Eu locuiesc in Bucuresti, dar am cumparat in urma cu mai multi ani un teren si am construit o casuta de vara. Intre timp au crescut copacii, zmeura, capsunile, florile.
Imi place sa stau acolo de primavara pana toamna. Iarna mi se pare foarte frig. Voi veni si cu fotografii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2010, 15:07 
Neconectat

Am gasit o imagine asa frumoasa si m-am gandit ca s-ar potrivi de minune aici. Acest baietel imbracat in port national a aparut in Evenimentul zilei acum ceva timp. Pacat ca este micuta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2010, 17:00 
Neconectat

Dani, aduc si eu un semn de primavara de la tara.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2010, 17:01 
Neconectat

Mai tii minte cand eram mici?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2010, 17:02 
Neconectat

Dar cand tata lucra la stupi?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: