Cum sa configurez o imagine pentru Modele lucrate. by ROMAN COSMINA (2 mesaje), la 10-02-2006
Site-ul imi place foarte mult asa cum imi place tot ce are legatura cu firma dvs. Singura mea problema ar fi ca nu pot sa adaug la rubrica Modele lucrate fotografii cu modele lucrate de mine pentru ca dimensiunile sunt mai mari de 100 pixeli. Nu stiu daca cineva a mai intampinat problema asta.
Replica: Modele lucrate la www.rogoblen.ro by Admin TTT (4020 mesaje), la 11-02-2006 Da, Cosmina, pagina respectiva iti cere sa ai o fotografie la care latura cea mai mare nu trebuie sa aiba mai mult de un anume numar de pixeli. Ca sa reusesti acest lucru, in primul rand trebuie sa realizezi o fotografie cu rezolutie foarte buna a goblenului respectiv. Apoi, cu ajutorul unui program de prelucrare a imaginilor, reconfigurezi proprietatea acelei fotografii.
Uite un exemplu: deschid fotografia intr-un astfel de program. La IMAGE am mai multe variante. In genere, eu aleg sa fac un CROP pe imagine, adica, selectez numai portiunea ce ma intereseaza (nu si ce este in jurul ei) si abia dupa ce am realizat noua imagine (pe care o salvez cu optiunea SAVE AS, cu alt nume imi aleg sa dau un RESIZE. Aici aleg din tabelul de optiuni ca cea mai mare latura sa aiba numarul de pixeli cerut. Dupa ce am realizat aceasta micsorare de imagine, la pixelii ceruti, merg si verific daca imaginea mai are rezolutie. Daca imaginea si-a pierdut din rezolutie merg si o iau de la capat cu fotografia initiala. Dar aceasta etapa este prea dificila pentru a fi realizata de un incepator si, daca nu te pricepi, mai bine ceri sfatul cuiva care stie.
Si un sfat important: nu te baza niciodata pe o fotografie facuta cu celularul. Este preferabil un aparat foto digital.
Succes!