Acum este 29 Apr 2026, 15:48

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Evanghelia zilei
MesajScris: 08 Ian 2021, 15:15 
Neconectat

Nume forum:1
Evanghelia zilei
Vineri, 8 ianuarie 2021
Marcu X, 23-32

Si Iisus, uitandu-Se in jur, a zis catre ucenicii Sai: Cat de greu vor intra bogatii in imparatia lui Dumnezeu!
Iar ucenicii erau uimiti de cuvintele Lui. Dar Iisus, raspunzand iarasi, le-a zis: Fiilor, cat de greu este celor ce se incred in bogatii sa intre in imparatia lui Dumnezeu!
Mai lesne este camilei sa treaca prin urechile acului, decat bogatului sa intre in imparatia lui Dumnezeu.
Iar ei, mai mult uimindu-se, ziceau unii catre altii: Si cine poate sa se mantuiasca?
Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni lucrul e cu neputinta, dar nu la Dumnezeu. Caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta.
Si a inceput Petru a-I zice: Iata, noi am lasat toate si Ti-am urmat.
Iisus i-a raspuns: Adevarat graiesc voua: Nu este nimeni care si-a lasat casa, sau frati, sau surori, sau mama, sau tata, sau copii, sau tarine pentru Mine si pentru Evanghelie,
Si sa nu ia insutit - acum, in vremea aceasta, de prigoniri - case si frati si surori si mame si copii si tarine, iar in veacul ce va sa vina: viata vesnica.
Si multi dintre cei dintai vor fi pe urma, si din cei de pe urma intai.
Si erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea inaintea lor. Si ei erau uimiti si cei ce mergeau dupa El se temeau. Si luand la Sine, iarasi, pe cei doisprezece, a inceput sa le spuna ce aveau sa I se intample

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Ian 2021, 04:39 
Neconectat

Evanghelia zilei
Sambata, 9 ianuarie 2021
Luca XVI, 10-15

Cel ce este credincios in foarte putin si in mult este credincios; si cel ce e nedrept in foarte putin si in mult este nedrept.
Deci daca n-ati fost credinciosi in bogatia nedreapta, cine va va incredinta pe cea adevarata?
Si daca in ceea ce este strain nu ati fost credinciosi, cine va va da ce este al vostru?
Nici o sluga nu poate sa slujeasca la doi stapani. Fiindca sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va tine si pe celalalt il va dispretui. Nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.
Toate acestea le auzeau si fariseii, care erau iubitori de argint si-L luau in bataie de joc.
Si El le-a zis: Voi sunteti cei ce va faceti pe voi drepti inaintea oamenilor, dar Dumnezeu cunoaste inimile voastre; caci ceea ce la oameni este inalt, uraciune este inaintea lui Dumnezeu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Ian 2021, 07:53 
Neconectat

Evanghelia zilei
Duminica, 10 ianuarie 2021
Ioan XX, 19-31
Luca XVIII, 35-43

Ioan XX, 19-31
Si fiind seara, in ziua aceea, intaia a saptamanii (duminica), si usile fiind incuiate, unde erau adunati ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus si a stat in mijloc si le-a zis: Pace voua!
Si zicand acestea, le-a aratat mainile si coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, vazand pe Domnul.
Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.
Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamanul, nu era cu ei cand a venit Iisus.
Deci au zis lui ceilalti ucenici: Am vazut pe Domnul! Dar el le-a zis: Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede.
Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua!
Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios ci credincios.
A raspuns Toma si I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu!
Iisus I-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!
Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta.
Iar acestea s-au scris, ca sa credeti ca Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, si, crezand, sa aveti viata in numele Lui.

Luca XVIII, 35-43
Si cand S-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb sedea langa drum, cersind.
Si, auzind el multimea care trecea, intreba ce e aceasta.
Si i-au spus ca trece Iisus Nazarineanul.
Si el a strigat, zicand: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ti mila de mine!
Si cei care mergeau inainte il certau ca sa taca, iar el cu mult mai mult striga: Fiule al lui David, fie-Ti mila de mine!
Si oprindu-Se, Iisus a poruncit sa-l aduca la El; si apropiindu-se, l-a intrebat:
Ce voiesti sa-ti fac? Iar el a zis: Doamne, sa vad!
Si Iisus i-a zis: Vezi! Credinta ta te-a mantuit.
Si indata a vazut si mergea dupa El, slavind pe Dumnezeu. Si tot poporul, care vazuse, a dat lauda lui Dumnezeu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Ian 2021, 10:25 
Neconectat

Evanghelia zilei
Luni, 11 ianuarie 2021
Marcu X, 46-52

Si au venit in Ierihon. Si iesind din Ierihon El, ucenicii Lui si multime mare, Bartimeu orbul, fiul lui Timeu, sedea jos, pe marginea drumului.
Si, auzind ca este Iisus Nazarineanul, a inceput sa strige si sa zica: Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma!
Si multi il certau ca sa taca, el insa cu mult mai tare striga: Fiule al lui David, miluieste-ma!
Si Iisus, oprindu-Se, a zis: Chemati-l! Si l-au chemat pe orb, zicandu-i: Indrazneste, scoala-te! Te cheama.
Iar orbul, lepadand haina de pe el, a sarit in picioare si a venit la Iisus.
Si l-a intrebat Iisus, zicandu-i: Ce voiesti sa-ti fac? Iar orbul I-a raspuns: Invatatorule, sa vad iarasi.
Iar Iisus i-a zis: Mergi, credinta ta te-a mantuit. Si indata a vazut si urma lui Iisus pe cale.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Ian 2021, 19:18 
Neconectat

Evanghelia zilei
Marti, 12 ianuarie 2021
Marcu XI, 11-23

Si a intrat Iisus in Ierusalim si in templu si, privind toate in jur si vremea fiind spre seara, a iesit spre Betania cu cei doisprezece.
Si a doua zi, iesind ei din Betania, El a flamanzit.
Si vazand de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va gasi ceva in el; si, ajungand la smochin, n-a gasit nimic decat frunze. Caci nu era timpul smochinelor.
Si, vorbind, i-a zis: De acum inainte, rod din tine nimeni in veac sa nu manance. Si ucenicii Lui ascultau.
Si au venit in Ierusalim. Si, intrand in templu, a inceput sa dea afara pe cei ce vindeau si pe cei ce cumparau in templu, iar mesele schimbatorilor de bani si scaunele vanzatorilor de porumbei le-a rasturnat.
Si nu ingaduia sa mai treaca nimeni cu vreun vas prin templu.
Si-i invata si le spunea: Nu este, oare, scris: "Casa Mea casa de rugaciune se va chema, pentru toate neamurile"? Voi insa ati facut din ea pestera de talhari.
Si au auzit arhiereii si carturarii. Si cautau cum sa-L piarda. Caci se temeau de El, pentru ca toata multimea era uimita de invatatura Lui.
Iar cand s-a facut seara, au iesit afara din cetate.
Dimineata, trecand pe acolo, au vazut smochinul uscat din radacini.
Si Petru, aducandu-si aminte, I-a zis: Invatatorule, iata smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat.
Si raspunzand, Iisus le-a zis: Aveti credinta in Dumnezeu.
Adevarat zic voua ca oricine va zice acestui munte: Ridica-te si te arunca in mare, si nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Ian 2021, 09:19 
Neconectat

Evanghelia zilei
Joi, 14 ianuarie 2021
Luca XXI, 10-11
Luca XXI, 5-8
Marcu XI, 27-33

Luca XXI, 10-11
Atunci le-a zis: Se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie.
Si vor fi cutremure mari si, pe alocurea, foamete si ciuma si spaime si semne mari din cer vor fi.

Luca XXI, 5-8
Iar unii vorbind despre templu ca este impodobit cu pietre frumoase si cu podoabe, El a zis:
Vor veni zile cand, din cele ce vedeti, nu va ramane piatra peste piatra care sa nu se risipeasca.
Si ei L-au intrebat, zicand: Invatatorule, cand oare, vor fi acestea? Si care este semnul cand au sa fie acestea?
Iar El a zis: Vedeti sa nu fiti amagiti, caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt, si vremea s-a apropiat. Nu mergeti dupa ei.

Marcu XI, 27-33
Si au venit iarasi in Ierusalim. Si in timp ce Iisus umbla prin templu, au venit la El arhiereii, carturarii si batranii
si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Sau cine ti-a dat tie aceasta putere de a le face?"
Iar Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu un cuvant; raspundeti-Mi, si va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:
Botezul lui Ioan, din cer a fost, sau de la oameni? Raspundeti-Mi!"
Si ei se chibzuiau intre ei, zicand: "Daca noi vom zice: Din cer!, El va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;
dar de vom zice: De la oameni...". Se temeau de multime, fiindca toti socoteau ca Ioan a fost cu adevarat profet.
Si raspunzand, I-au zis: "Nu stim...". Si Iisus le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea!...".

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Ian 2021, 09:45 
Neconectat

Evanghelia zilei
Vineri, 15 ianuarie 2021
Marcu XII, 1-12

Si a inceput sa le vorbeasca in pilde: Un om a sadit o vie, a imprejmuit-o cu gard, a sapat in ea teasc, a cladit turn si a dat-o lucratorilor, iar el s-a dus departe.
Si la vreme, a trimis la lucratori o sluga, ca sa ia de la ei din roadele viei.
Dar ei, punand mana pe ea, au batut-o si i-au dat drumul fara nimic.
Si a trimis la ei, iarasi, alta sluga, dar si pe aceea, lovind-o cu pietre, i-au spart capul si au ocarat-o.
Si a trimis alta. Dar si pe aceea au ucis-o; si pe multe altele: pe unele batandu-le, iar pe altele ucigandu-le.
Mai avea si un fiu iubit al sau si in cele din urma l-a trimis la lucratori, zicand: Se vor rusina de fiul meu.
Dar acei lucratori au zis intre ei: Acesta este mostenitorul; veniti sa-l omoram si mostenirea va fi a noastra.
Si prinzandu-l l-au omorat si l-au aruncat afara din vie.
Ce va face acum stapanul viei? Va veni si va pierde pe lucratori, iar via o va da altora.
Oare nici Scriptura aceasta n-ati citit-o: "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului?
De la Domnul s-a facut aceasta si este lucru minunat in ochii nostri".
Si cautau sa-L prinda, dar se temeau de popor. Caci intelesesera ca impotriva lor zisese pilda aceasta. Si lasandu-L, s-au dus.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Ian 2021, 11:20 
Neconectat

Sonia, imi cer scuze, daca iti complic viata, dar eu nu am inteles aceasta pilda:
Ce va face acum stapanul viei? Va veni si va pierde pe lucratori, iar via o va da altora.
Oare nici Scriptura aceasta n-ati citit-o: "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului?
Si cautau sa-L prinda, dar se temeau de popor. Caci intelesesera ca impotriva lor zisese pilda aceasta. Si lasandu-L, s-au dus.

Ce vrea sa spuna?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Ian 2021, 15:25 
Neconectat

Zoica Maniu scrie:

Zoica, nu este nici o suparare. Am intrebat si acesta este raspunsul primit:

Via este Sfanta Scriptura care la inceput a fost pentru poporul ales. Dar pentru ca acesta a nesocotit Scriptura, va veni Domnul si o va propovadui tuturor neamurilor.

"Piatra din capul unghiului" este Mantuitorul. Este ca la o lucrare cand te tot feresti de o anumita bucata si apoi cand o folosesti o pui in fata. Asa si Mantuitorul a fost prigonit, dar ajunge peste toti. Si pentru ca nu le convenea conducatorilor doreau sa Il piarda, dar le era frica de popor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Ian 2021, 15:19 
Neconectat

Evanghelia zilei
Sambata, 16 ianuarie 2021
Luca XVII, 3-10

Luati aminte la voi insiva. De-ti va gresi fratele tau, dojeneste-l si daca se va pocai, iarta-l.
Si chiar daca iti va gresi de sapte ori intr-o zi si de sapte ori se va intoarce catre tine, zicand: Ma caiesc, iarta-l.
Si au zis apostolii catre Domnul: Sporeste-ne credinta.
Iar Domnul a zis: De ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice acestui sicomor: Dezradacineaza-te si te sadeste in mare, si va va asculta.
Cine dintre voi, avand o sluga la arat sau la pascut turme, ii va zice cand se intoarce din tarina: Vino indata si sezi la masa?
Oare, nu-i va zice: Pregateste-mi ca sa cinez si, incingandu-te, slujeste-mi, pana ce voi manca si voi bea si dupa aceea vei manca si vei bea si tu?
Va multumi, oare, slugii ca a facut cele poruncite? Cred ca nu.
Asa si voi, cand veti face toate cele poruncite voua, sa ziceti: Suntem slugi netrebnice, pentru ca am facut ceea ce eram datori sa facem.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: