Accidente intamplate in timpul coaserii si remedierea lor, by catrinescu iuliana (19 mesaje), la 24-11-2007 Presupun ca fiecaruia dintre noi i s-a intamplat macar o data sa numere gresit sau sa-i verse copilul cana de cafea pe goblen sau fara voie sa-l murdareasca in timpul coaserii. Cum v-ati descurcat cu problemele acestea?
Replica: Eu sunt by Manaila Carmen (100 mesaje), la 24-11-2007 cam nervoasa si nu prea am rabdare sa citesc indicatiile nici de la medicamente, dar de la kiturile de goblen?
Asa ca am lucrat frumusete de goblen adus din Franta de o amica de-a mea si l-am lucrat cu atata placere.
Era dupa 90 si pe atunci in Romania nu erau firme de goblen. Dupa ce l-am lucrat, l-am spalat si surpriza! A intrat ata la spalat si se vedeau gaurile. Panza nu a patit nimic pentru ca era dintr-un soi de plasa. Am luat atunci o panza, am asezat-o pe goblen, am stropit-o cu apa si cu fierul am incercat sa dreg busuiocul.
Surpriza a fost ca mi s-a topit goblenul. Plasa aceea pe post de panza pentru goblen s-a topit si a distrus toata munca mea de cateva luni!
Am citit apoi instructiunile si scria clar acolo nu trebuie sa-l spal sau sa-l calc.
L-am aruncat.
Asa-i cand vrei sa urci pe niste scari despre care nu stii nimic.
Replica: Cel by Maria Zanfir (518 mesaje), la 27-11-2007 mai rau a fost cand m-am intepat, a curs sange pe albul meu de la Farmecul iernii si eu nu am facut nimic. Am zis ca o sa fac la sfasit o curatire la tot goblenul. La sfarsit - am luat niste dischete de sters fata, am inmuiat in apa rece si am frecat locul unde era pata se sange. S-a stricat pentru ca pata nu a mai iesit bine, ata s-a scamosat de la vata din discheta. L-am mai dres cu putin calcat, dar locul acela se vede ca nu-i cum trebuie.