Acum este 16 Apr 2026, 08:35

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor
MesajScris: 17 Apr 2010, 21:20 
Neconectat

Nume forum:1
Multumesc mult si scuze pentru postare gresita.

Ultima oara modificat de Admin pe 18 Apr 2010, 15:40, modificat 1 data in total.
Corectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Apr 2010, 21:32 
Neconectat

Draga mea, eu am cusut mereu in trei fire. Se acopera panza foarte bine si ata am avut mereu, am reusit sa imi fac dubluri cam la fiecare model. Spor la cusut!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Apr 2010, 09:51 
Neconectat

Multumesc mult, Dina. De-abia astept sa-l incep. Mai am putin la ultimul goblen si cred ca marti il pun. Nu mai am rabdare, parca as fi un copil caruia i s-a cumparat o jucarie noua, asa sunt de bucuroasa.

Ultima oara modificat de Admin pe 19 Apr 2010, 20:50, modificat de 3 ori in total.
Corectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Doua sau trei fire?
MesajScris: 18 Apr 2010, 22:47 
Neconectat

Dana, multumesc de felicitari, iti intorc la randul meu urarile de bine, sa te bucuri mereu alaturi de copii de cele mai bune lucruri in viata. Mihaita al meu are deja 3 ani si 2 luni, topicul deschis de mine probabil abia a fost mutat de pe forumul vechi, cand avea abia un anisor.
Vanda, eu personal cos cu 2 fire. Am inceput Iconita iar, cadou pentru soacra mea de data aceasta, pe care o cos in 3 fire si sunt multumita de rezultat, dar panza pe care o folosesc nu este cea de la Rogoblen, ci una cumparata de la o mercerie. Oricum ai lucra, cu ata in 2 sau 3 fire, sunt convinsa ca va iesi o minunatie de goblen.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Apr 2010, 07:50 
Neconectat

Multumesc mult si sa-ti traiasca nazdravanul, sa te bucuri de el. Acum ca are deja aproape trei ani si jumatate, este deja barbat. In curand te va ajuta la cusut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Apr 2010, 19:53 
Neconectat

Pentru nimic, Ioana. Oricum, o vorba buna cred ca este binevenita oricand.
Va pup si spor la goblen.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Mai 2010, 08:18 
Neconectat

CHIVU DANA scrie:
Draga Rineta,
Am vazut ca nimeni nu ti-a raspuns la intrebare, cel putin nu aici. Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu, chiar daca a trecut mult timp de la mesajul tau.
In primul rand, cand incepi sa cosi cauta sa fie destule puncte (de obicei cinci pe un rand sau coloana) pe unde sa cosi, introducand ata sub ele, - asa nu o sa se vada ata cu care ai inceput si nu o sa fie nevoie sa faci nod. Restul de ata care ramande sub punctele pe care le-ai cusut o tai la ras astfel incat sa nu se vada ca ai inceput de acolo. Apoi, cand deja ai cusut diferite puncte si vrei sa treci de la o portiune la alta (numai cand nu este foarte mare, desigur), la fel, treci ata pe sub puncte astfel incat sa nu se vada pasi mari pe spatele panzei sau chiar daca i-ai facut, sa-i acoperi ulterior cu alte puncte pe care le cosi.
Ma rog, nu stiu daca m-am explicat cat de cat, mi-ar placea sa-mi spui tu. Pentru criteriul meu, de multe ori in asta consta dificultatea unui goblen, cum sa cosi in asa fel incat sa iasa curat si spatele.
Te pup si sper sa-ti fie de folos sfatul meu.
Am preluat mesajul tau din alt topic deoarece mi s-a parut util pentru toate gargaritele care au nedumeriri in ceea ce priveste spatele goblenului. As avea si eu o alta modalitate pe care o folosesc atunci cand incep cu un fir si anume: iau doar un fir dintr-o culoare, il pun in doua, iar capetele le bag prin urechea acului astfel incat la celalalt capat sa ramana o bucla. Trec acul prin ochiul panzei si bucla ramane pe partea cealalta (spatele goblenului), iar la intoarcere trec acul prin bucla ramasa in urma si astfel nu mai este nevoie nici de nod si nici sa lasi fire pe spate pe care apoi sa le acoperi din cusut. Sper ca am fost cat de cat clara, dar o sa revin si cu fotografii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Mai 2010, 16:24 
Neconectat

Dani, la fel procedez si eu cand incep lucrul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Mai 2010, 21:43 
Neconectat

Dani, iti multumesc pentru replica. Adevarul este ca nu stiam de aceasta tehnica. Eu am invatat singura sa cos la goblen si il fac dupa cum ma indeamna constiinta, daca pot sa spun asa. Oricum, am sa aplic acest tip pentru ca mi se pare foarte interesant si mult mai " elegant", daca se poate spune. Eu, de exemplu, cos cu doua fire si uneori cand se baga ata pe sub anumite puncte imi afecteaza imaginea pe fata.
Si daca tot am intrat in tema, cum faceti voi sa coaseti atat de rapid, lasand la o parte factorul timp care este primordial? Chiar avand in vedere ca unele dintre voi aveti mai mult timp la dispozitie, - eu vad ca unele goblene le coaseti in timp record!
Va pup si astept raspuns, gargaritelor harnicute.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Mai 2010, 08:29 
Neconectat

Avand in vedere ca m-am apucat de cusut de foarte mica (datorita mamei mele), probabil ca indemanarea am capatat-o pe parcurs. Adevarul este ca mai toti cei care ma cunosc se mira de viteza pe care o am la cusut, dar si pentru ceea ce las in urma pe panza. Din totdeauna am avut o afinitate aparte pentru tot ceea ce inseamna lucru manual (impletit, cusut, crosetat) si le faceam papusilor mele diverse piese vestimentare de care eram foarte mandra.
Nu stiu ce sfat as putea sa iti dau, Dana, dar cred ca si tu cosi destul de repede si foarte frumos.

Le las pe celelalte gargarite veterane sa iti impartaseasca si ele din experienta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: