Acum este 03 Aug 2026, 13:21

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 10 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Participa la flashmob - vineri, 14 mai, Bucuresti
MesajScris: 14 Mai 2010, 11:35 
Neconectat

Nume forum:1
Doi na, te respect pentru activitatea ta, pentru ceea ce faci, dar eu sunt de cealalta "tabara". Sincer, imi doresc sa se aplice legea cu eutanasierea maidanezilor. Stiu ca nu iti place ceea ce scriu aici. Numarul cainilor fara stapan este mult prea mare, sunt agresivi, bolnavi si sunt peste tot si este nevoie de o masura radicala.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Mai 2010, 12:40 
Neconectat

Doi na, imi plac animalele, dar nu cele scapate de sub control. Am copilarit la curte cu gospodarie plina de animale. Stiu ca tu vrei sa fie mai bine si pentru bietii caini. Nici mie nu-mi place masura, dar sunt de acord cu ea. Sunt prea multi maidanezi si de foame devin agresivi, latra la tot ce misca in "teritoriul" lor, mi-e frica sa duc gunoiul. Stiu ca au fost fonduri europene pentru adaposturile lor, dar s-au "evaporat". Eutanasierea maidanezilor este o masura disperata pentru o situatie scapata de sub control. Copii si batranii sunt vulnerabili in fata lor. Este moda asta la romani, sa fie domnule un caine acolo: in curtea scolii, in curtea spitalului, la servici, la piata, in fata magazinului, in scara blocului. Nu este normal sa existe un caine al blocului sau al fabricii. Nu mi se pare normal sa vad biciclisti fugariti de maidanezi. Ce este cel mai grav, cei care pretind ca sunt proprietari de caini "ai blocului", "ai fabricii" nu suporta cheltuiele medicale ale victimelor.
Eu am fost salvata de la o muscatura de caine de sotul administratorei caminului de studenti unde locuiam in Iasi. Aveam o paine in mana si cainelui ii era foame, se tinea mereu in urma mea si s-a repezit la mine. Nu am sa uit niciodata imaginea coltilor.
Colega mea de camera a iesit la jogging si s-a intors "capsata" de picior si cu pantalonii sfasiati.
Tatal meu in Rm. Sarat a salvat o femeie dintr-o haita de caini. Era in dreptul morii de macinat, cu bicicleta de serviciu si a salvat o femeie care mergea pe drum. Cainii au iesit din curtea morii si au atacat trecatorii. Au urmat tipete, pietre aruncate, sperieturi.
Tot in Rm. Sarat locuiesc, intre liceul Agricol si spital, parintii mei. Cainii din curtea liceului ies pe sub portile de fier (niste bare orizontale) si latra la tot ce li se pare lor ca le-a calcat teritoriul. Cainii de la spital au o spartura in zid pe unde ies si se plimba nestingheriti. Cand ni s-a rupt o scandura din gard, ne-am trezit cu o haita in curte.
La Iasi, colegii de camin erau de la Medicina. Mi-au povestit ca la practica in spital la chirurgie aveau pacienti sfasiati de caini, unii chiar fara muschi fesieri.
In Bucuresti a fost celebrul caz Bosquito, un maidanez care a sfasiat un om de afaceri japonez in centrul orasului. Tot circul mediatic facut apoi, cainele avea avocat si a fost achitat de vina si adoptat de o familie din Germania.
Pe aleea din fata blocului trec mereu copii catre scoala. O scena vazuta de mine, ingrozita si neputincioasa la geam: un tatic isi ducea fetita la gradinita intr-o dimineata geroasa de iarna, cand zapada paralizase tot orasul. Au fost inconjurati de 6 maidanezi, copilul a inceput sa tipe, a fost luat in brate si tatal a incercat sa-i inlatura cu un mars. Au sarit sa apuce ghiodanelul fetitei. In alta zi, un alt batran a fost insotit de latraturi. De abia mergea. Vad adesea caini ai nimanui care se reped sa muste de picior oamenii.

Doi na, imi plac animalele, dar nu cele scapate de sub control.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Mai 2010, 21:53 
Neconectat

14 mai 2010 Luna noua in Taur

Atunci cand vine Luna Noua in Taur, ne relaxam si mirosim trandafirii, ne concentram atentia pe confort, frumusete, siguranta si administrarea resurselor noastre. Pur si simplu, tanjim sa ne simtim in siguranta si sa alegem ceea ce dorim.

Ei bine, in acest an, Luna Noua in Taur este servita cu aspecte multi-stratificate si solicitante, ce sugereaza nevoia aparitiei unui intreg si nou nivel de constienta.

Poate ca vom avea lectii ce ne vor invata ca siguranta si confortul nostru nu decurg niciodata din siguranta fizica. Siguranta vine din conexiunea cu sursa noastra spirituala, din unimea cu Pamantul.

- Luna Noua in Taur face cuadratura cu Neptun/Chiron, sextil cu Jupiter/Uranus si cuadratura cu Marte.
- Cuadratura lui Neptun/Chiron cu Luna Noua semnaleaza, in mod evident, faptul ca straturile cele mai profunde ale ranilor noastre urmeaza sa ne izbeasca drept in fata. Aceasta inseamna ca sangerarea Pamantului ne va afecta pe fiecare dintre noi.
- Sextilul de la Jupiter/Uranus spune acest lucru, in timp ce ne confruntam cu durerea adanca si vom vedea cum putem folosi aceasta cunoastere considerabila, ca sa ne transformam odata cu Natura. Vom cunoaste pe deplin ca Pamantul sangereaza, pentru ca-i putem simti durerea.
- Jupiter se apropie de o conjunctie cu Uranus, pe 8 iunie, la 0 grade in Berbec, care este in opozitie cu Centrul Super Galactic (CSG), aflat la 2 grade in Balanta. CSG constituie centrul ce anima multe galaxii, inclusiv Calea Lactee.
- Jupiter/Uranus in sextil cu Luna Noua deschid ranile noastre adanci, ce vin de la Neptun/Chiron in cuadratura cu Luna Noua.
- Marte, aflat la 18 grade in Leu, pe masura ce iese din miscarea sa retrograda (de la 20 de grade in Leu inapoi la 0 grade in Leu, din 21 decembrie 2009 pana in 10 martie 2010), face cuadratura cu Luna Noua. Marte trece dincolo de 20 grade in Leu, pe 18 mai, iar aceasta, sa speram, incheie o perioada lunga de procesare a violentei si razboiului.

Se pare ca vom depasi nivelurile inexplicabile de violenta omeneasca ce au dus, la nivel emotional, la impietrirea oamenilor.

- Mercur, recent intrat in miscare directa, care face trigon cu Pluton retrograd in Capricorn.
- Saturn a fost in opozitie cu Uranus, pentru a patra oara, in 26 aprilie, cand amploarea dezastrului petrolier si a pierderilor financiare devenisera foarte evidente. Niciodata omenirea nu a fost atat de constienta de faptul ca este intr-un pericol atat de grav, ca urmare a propriei lacomii si a lipsei de prevedere.
- Jupiter/Uranus este in opozitie stransa cu Saturn, care acorda o intensitate creativa maxima importantei noastre expansiuni transformative. Mare parte dintre voi ati fost probabil tulburati de tensiunea constanta din aprilie/mai. Acest lucru vine de la Saturn in opozitie cu Uranus/Jupiter, ca si de la Neptun/Chiron in inconjunctie cu Saturn.
- Neptun si Chiron sunt la 2 grade unul de altul, pana in aprilie 2011.
- Venus, aflata la 23 de grade in Gemeni, constituie varful unei cuadraturi in T fata de Saturn in opozitie cu Jupiter/Uranus

Dupa cum puteti remarca, pe durata acestei lunatii toate planetele rezoneaza intre ele si, in special, cu Luna Noua. Acest lucru creaza un dans constant al schimbarii, al ideilor noi, al experientelor radicale si al invatarii prin intermediul durerii.

In aceasta luna, pe cat de des puteti, amintiti-va sa respirati si sa vedeti ca facem parte cu totii dintr-un plan cosmic divin care ne cere doar sa-i usuram finalizarea, prin faptul de a ingadui schimbarea de a ne iubi unii pe altii, - oameni, animale, plante, apa, pietre. Altfel, prin durere vom invata ca trebuie sa ne re-invatam lectiile de viata.

Adaptat dupa Barbara Hand Clow

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mai 2010, 16:34 
Neconectat

Jeni, esti cam off-topic, desi am inteles rostul a ceea ce ai vrut sa spui.
Nu sunt de acord cu animalele pe strada, dar intrucat noi suntem de vina pentru ca ei sunt in strada, pentru ca sunt multi si, fiindca se presupune ca noi avem inteligenta si suntem superiori lor, mi se pare normal ca noi sa fim cei care sa gestionam aceasta situatie, ca si cum am fi Dumnezeu pentru animalele fara stapan.
Eu am gasit stapani pentru trei caini de pe strada, Marian are si el cinci reusite la activ (patru caini si o pisicuta). Daca fiecare am face ceva in acest sens, sigur fiecare animal ar avea un stapan.
Uciderea animalelor nu face parte din planul lui Dumnezeu si nu sunt de acord sa ne transformam in ucigasi de caini. Eu merg pe principiul: Ce tie nu iti place, altuia nu-i face!

Jeni, explicatia din clip m-a oripilat. O mama isi arunca pruncul, dar o catea il adopta. Noi de ce nu om fi adoptand un caine?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mai 2010, 09:18 
Neconectat

Conform datelor statistice de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, in 2009 au fost muscati si au beneficiat de servicii medicale 11.436 de bucuresteni, dintre care 7.571 au fost muscati de ciini fara stapin. In primul trimestru al 2010 au fost muscati 2813 bucuresteni, din care 2.175 de ciini fara stapin. Costurile serviciilor medicale in 2009 au fost de circa 400.000 euro.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mai 2010, 09:19 
Neconectat

Cei care doresc sa sustina initiativa, pot sa trimita si mailuri de sustinere la xxx.

Ultima oara modificat de Admin pe 17 Mai 2010, 09:26, modificat 1 data in total.
Corectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mai 2010, 09:29 
Neconectat
Site Admin

Topic inchis.
Motivatie: discutii off-topic vizavi de titlu.

Observatii:
Doina, nu amesteca temele!
Dina, nu te supara, dar noi nu facem treaba prefectului.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: