|
Cred ca toti cunoasteti metoda clasica de a vedea cand un ou este proaspat: pus intr-un vas cu apa rece, sta culcat pe fundul vasului. Mai poate fi folosit daca se ridica putin pe o parte, dar inca sta pe fund. Zilele trecute am aflat o alta metoda, care poate fi folosita dupa ce oul a fost spart. - un ou foarte proaspat, 1-3 zile, are galbenusul perfect rotund usor bombat in mijoc (ca o minge), iar albusul are doua parti distincte: langa galbenus este putin mai inchis la culoare, spre margine este mai deschis la culoare si are forma clara. - un ou de 7 zile vechime, are galbenusul rotund, dar mai putin bombat pe mijloc, iar albusul are partea mai inchisa dinspre galbenus ceva mai extinsa, partea mai deschisa la culoare se intinde mai mult in farfurie. - un ou mai vechi de 14 zile are galbenusul rotund, dar latit, intins iar albusul este extins si nu mai are distincte cele doua culori, ramane doar culoarea mai inchisa. Daca galbenusul nu ramane intreg, se sparge si curge, oul nu mai este recomandabil a fie folosit, chiar daca nu are inca mirosul specific de stricat.
_________________ Amalia - Am invatat ca nu este nevoie sa schimbam prietenii daca intelegem ca prietenii se schimba.
|