Acum este 01 Aug 2026, 21:43

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 17 Iun 2010, 11:55 
Neconectat

Nume forum:1
Cat sunt de frumoase. Nalbele duble, parca sunt desprinse dintr-o pictura, dar si Degetel are o culoare superba.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 11:59 
Neconectat

Si mie imi place gradina ta cu flori. Iti doresc rabdare si timp pentru a le ingriji.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 17:55 
Neconectat

Dragele mele,
Va admir frumusetile inflorite inca de la deschiderea topicului. Ma minunez de frumusetea fiecareia in parte si va invidiez pentru gradinile minunate pe care le aveti. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.
Am asteptat cu rabdare sa va pot arata si eu o floricica, doua.

Orhideea a inflorit a doua oara in acest an.

Va doresc o zi frumoasa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 18:26 
Neconectat

Ce frumoasa orhidee ai, Iuli. Eu nu am fost buna sa le fac sa supravietuiasca, poate si conditiile nu erau foarte prielnice. Am avut doua orhidee primite cadou de nunda, au tinut cam 4 luni, dar pe urma incet, incet au murit.
Si muscatele care incep sa iti infloreasca sunt frumoase, imi place culoarea lor.
Si Spatifillo este foarte frumos si benefic pentru aerul din apartament. Am avut si eu unul, ii stergeam frunzele cu bere ca sa fie lucioase si frumoase.

Pupici si sa le ingrijesti cu placere.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 18:27 
Neconectat

Marcela, ai un mic paradis plin de parfum si de culoare. Nalba furata este si preferata mea. Felicitari!

Iuli, eu cred ca de fapt tanjesti (si nu esti invidioasa, nici macar intre ghilimele). dupa o mica gradina. La cat de blajina esti si la cat de frumoasa este orhideea din geamul tau, nici nu se putea altfel.
Sa stii ca sotul meu are in ingrijire o gradina a unor cunostiinte plecate in strainatate. Intrucat eu am casa parinteasca la tara unde mi-am adunat florile in gradinita din fata, la oras, am doar legume si verdeturi.
Vecinii nostri au grija de o alta gradina, in sensul ca taie pomii de uscaturi, ii stropesc si cosesc iarba. Ei folosesc gradina doar pentru a se retrage in week-end cu copiii si nepotiii lor.
De aceasta gradina le-am spus eu. Am vazut ca este in paragina si i-am indrumat sa-i caute pe proprietari. S-au inteles ca in schimbul ingrijirii gradinii, acestia sa-si poate petrece timpul liber acolo si sa se bucure de fructele din mica livada.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 18:42 
Neconectat

Multumesc, Ralu. Mai am o orhidee, insa aceasta nu a mai facut flori (daca mi-aduc aminte bine este alba). Muscata am primit-o de 8 Martie de la mama si abia asteptam sa infloreasca. Sotul meu si-a dorit mereu una.

Bica, cat de bine vezi tu pana in strafundul sufletului. Ai dreptate, tanjesc dupa o gradina, insa nu am avut posibilitatea inca sa ne mutam la curte. Asa ca am incercat pe cat posibil sa nu imi lipseasca florile din casa. Cand imi doresc o floare, sotul ma intreaba: "Si unde o mai pui?" Si de fiecare data mai gasesc un locsor si pentru noua floare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 18:51 
Neconectat

Iuli, important este sa adunam flori, mai ales in sufletul nostru. Simt ca asta faci tu cand aduci o noua floare in casa ta.
Sa-ti traiasca florile si sa te bucure mereu!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Iun 2010, 22:02 
Neconectat

Ma bucur ca v-au placut florile mele. Intr-o gradina asa mare ca a noastra isi au locul o multime de floricele. Toate ocupa un loc si in inima mea, de la gingasul ghiocel si pana la crizantemele tarzii.
Cactusilor le merge foarte bine cu pamantul acesta nisipos din zona mea. Ma rasplatesc an de am cu flori minunate.
Iuli, te felicit pentru florile tale. Imi plac mult si cele de ghiveci, dar eu am doar cateva si sunt cam firave.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Iun 2010, 05:28 
Neconectat

Multumesc, Eli. Eu nu am reusit sa vad nici unul din cactusii mei infloriti. Nu stiu ce gresesc, insa sper ca in cele din urma sa infloreasca si ei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Iun 2010, 16:40 
Neconectat

Frumoase floricelele tale Iuli. Te felicit pentru ele.
Cactusilor trebuie sa le dai o perioada de repaos total, adica nu ii mai uzi de loc (nu te speria ca nu mor), incepand cu luna noiembrie pana la inceputul lui februarie. Ii tii, pe cat posibil, la o temperatura mai scazuta si nu ii uzi in tot acest timp de loc, daca nu ai unde sa ii duci la mai rece atunci ii poti uda insa cu putina apa si foarte rar (cam la o luna o picatura de apa). Chestia asta o faci incepand sa-i uzi din ce in ce mai rar si cu apa din ce in ce mai putina. Primavara reiei udarea invers de la putin la mai mult.
Ai grija ca orhideelor, in general, le place si umiditatea atmosferica si pentru asta ar trebui sa le pui pe un strat de pietricele pe care sa le tii umede mereu. De udat o uzi prin scufundare in apa calduta, o tii acolo cam 15 minute, iar la 2 udari pui si ingrasamant special pentru orhidee, iar ea te va rasfata cu flori minunate.
Spatiphilum este cam betiva ii place apa, dar nu in exces. Si ei ii place umiditatea atmosferica. Eu vara o duc la baie si ii fac dus cu apa calduta o las la scurs si o duc la locul ei. Ai grija ca nu prea ii place soarele direct, este planta de semi-umbra.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: