Acum este 24 Iul 2026, 11:17

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 22:53 
Neconectat

Nume forum:1
Foarte interesante retetele voastre. O sa va urmaresc cu mare interes.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 00:49 
Neconectat

Super reteta Ralu, iar de fotografie nici nu mai zic, o voi incerca cat de curand. Ceva asemanator mai fac si eu, doar ca in locul kaiser-ului pun gamberetti (creveti), iar dovleceii ii tai rondele. Nu am fotografie, dar reteta o voi scrie. Norocul meu este ca locuiesc la mare si am mereu peste proaspat.

Reteta e pentru 2 persoane
2-3 dovlecei taiati felii foarte subtiri, o ceapa mica, sare, piper, smantana (cum aici nu am de unde sa cumpar produse romanesti, folosesc panna italieneasca), in jur de 300 gr creveti curatati, o jumatate pahar vin alb si 2-3 catei de usturoi.
Se toaca ceapa si se caleste in ulei, iar peste se adauga dovleceii taiati felii cat mai subtiri si se lasa acoperiti la foc potrivit. Eu adaug si apa din cand in cand pentru a nu se arde, sare, piper. Sunt gata cand devin ca un sos (eu strivesc cu furculita dovleceii, dar nu de tot, arata bine).
Separat usturoiul pisat (se poate si fara cui nu-i place) se caleste foarte putin in ulei peste care se pun crevetii. Cand acestia isi schimba culoarea, se toarna vinul si se lasa pe foc pana cand acesta se evapora, dupa care se adauga la sosul de dovlecei si se mai lasa pe foc cateva minunte (nu mult, sa nu se usuce). Aici, am invatat un mic secret de la soacra mea. Cand se scurg pastele, este bine sa nu se arunce toata apa. Pui intr-o cana, de multe ori mi s-a intamplat ca pastele pregatite cu sosul sa fie cam uscate. Punand un pic din aceasta apa, le inmoaie si sunt mai bune.
Se fierb pastele, se scurg, iar peste se toarna acest sos, smantana si se amesteca bine.
Reteta se poate face si fara creveti. Este foarte buna.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 07:09 
Neconectat

Ralu, tare gustoasa trebuie sa fie reteta ta si mie cum imi plac dovlaceii, sa stii ca am sa o fac.
Iti multumesc frumos.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 13:47 
Neconectat

Astazi am gatit Spaghete cu ardei grasi dulce-acrisori, o reteta usoara si chiar de post. Se poate pregati si iarna, pentru gospodinele care au pus ardei sau gogosari la otet.
Finalul este acesta:

Mai intai se pregatesc ardeii.
Reteta pentru 4 persoane este:
1 kg ardei grasi (rosii, galbeni si verzi)
2 catei de usturoi
25 ml ulei de masline
40 ml otet de mere
25 g zahar
sare.

Ardeii se spala, se curata si se taie in patrate destul de marisoare.
Intr-o tigaie, se pune uleiul si cei 2 catei de usturoi, curatati si striviti un pic. Se lasa sa se prajeasca pana cand prind un pic de culoare, dupa care se scot si se arunca. In uleiul astfel aromatizat, se toarna ardeii grasi taiati.

Se lasa sa se inmoaie cam 30 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, puneti apa la fiert pentru spaghete.
Intr-un pahar, se amesteca otetul cu zaharul si se toarna peste ardei. Se da focul mai tare pentru a evapora rapid otetul. Dupa ce s-a evaporat (cam 5 minute), se stinge focul si se presara deasupra patrunjel proaspat tocat.
Cand apa de la spaghete fierbe, se adauga sarea si se pun spaghetele. Se fierb, de obicei, 10 minute.
Se scurg de apa si se toarna in tigaie, peste ardei. Se amesteca totul bine. Dupa preferinta se poate adauga si un pic de ardei iute macinat.
Se serveste cald, eventual cu cascaval ras pe deasupra.

Pofta buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 13:55 
Neconectat

Wow, Ralu. Maine dimineata merg la piata si imi fac aprovizionarea cu tot ce trebuie si... la bucatarie, caci mi s-a facut tare pofta cand am vazut ce bine arata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 14:02 
Neconectat

Cristina, sa stii este si foarte economica.
Cat despre otet, sa stiti ca nici nu se va simte, din contra gustul va fi un pic dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 17:37 
Neconectat

Pentru iubitoarele de paste, m-am gandit si la urmatoarea varianta: voi spuneti ce aveti in frigider, iar noi va spunem cum sa le faceti.
Pastele sunt felul de mancare care se presteaza sa fie preparate cu aproape orice se gaseste prin frigider si nu numai.

Pupici dulci pofticioaselor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 18:00 
Neconectat

Cred ca sunt foarte gustoase si ma bucur ca puteti gati si mai ales gusta aceste retete.
De ce spun asta? De cand ma stiu nu am putut manca niciodata legume, nici macar in mancare si nu din cauza ca sunt pretentioasa. Si nici fructe, foarte putine sunt cele pe care le pot manca si asta doar daca le culeg cu mana mea. Este foarte jenant mai ales cand merg undeva si trebuie sa refuz orice mancare care are legume sau o salata de fructe. Multa lume nu intelege si ma critica ca sunt pretentioasa sau ca fac mofturi la mancare. Nu mai stiu pe nimeni care sa fie asa ca mine.
De la medic raspunsul este o alergie, dar nici de asta nu sunt siguri, nu as putea sa explic motivul. Sunt anumite legume sau fructe la care nu suport nici macar sa le miros. Mama mi-a spus ca nici macar cand eram bebelus nu mancam mancarea care continea fructe sau legume. Uneori rade si imi spune ca am fost foarte greu de crescut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 18:05 
Neconectat

Si mie imi este greu cu fata mea cu legumele: nu manaca legume fierte, in schimb manaca fel si fel de salate de cruditati.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Iul 2010, 18:51 
Neconectat

Dragele mele, gargarite, va multumesc pentru retete si pentru idei.

Dana, eu cred ca ai o intoleranta la ceva ce se afla in legume si fructe.
Nu ai incercat sa cauti si pe net pe diverse forumuri din Romania si din strainatate si sa afli de ce ai aceasta problema si daca exista variante pentru a o atenua?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: