Acum este 31 Mai 2026, 11:13

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 124 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: La mine, in oras
MesajScris: 27 Iul 2010, 06:59 
Neconectat

Nume forum:1
Dupa o plimbare prin orasul italian, va invit si eu la Tulcea.
Dupa ani de zile in care iti era frica sa mergi si pe trotuar darmite prin parc, lacul Ciuperca si parcul din jurul lui are o noua fata.

Prima fantana arteziana din mijlocul lacului.

A doua fantina.

Lacul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 07:03 
Neconectat

Georgeta, ce frumos. Pe căldurile astea numai sub ciupercă aş sta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 07:05 
Neconectat

Plaja amenajata pe malul lacului.

Noaptea, fantanile sunt un frumos joc de lumina.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 08:43 
Neconectat

Ralu, am convingerea ca o mentalitate nu se poate modifica peste noapte. Din pacate, din lipsa unor legi si a unei coerente in aplicarea lor, nu se prea simte, deocamdata, nimic la capitolul reciclare.
Sper, la fel ca la tine, ca oamenii sa invete reciclarea. Altfel, nu vom avea pungile cu coji de pepene aruncate sub balconul de la parter in continuare. Aceasta a fost privelistea ieri dimineata cand am iesit din bloc si drept sa-ti spun mi-a venit tare rau.

Stiu de reciclarea din Italia (mi-a povestit-o o prietena) si cred ca, in ciuda neplacerilor pentru organizarea gunoiului, doar astfel va ramane o planeta mai curata in urma noastra.

Dar, iata ca ce ne arata Georgeta, este ceva ce conteaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 09:17 
Neconectat

Bica, asa este, ceea ce vad la Georgeta in poze ma bucura mult si imi place la nebunie.
Am vrut sa scriu mai devreme, dar mi-a cazut net-ul.
Sa stii Bica, ca orice padure are uscaturile ei. Sunt si aici multi pe care nu ii intereseaza nimic. De exemplu, aici in bloc facem toti curatenie pe casa scarii, la rand, o data pe saptamana. In fata blocului, avem un pic de iarba verde, cam 10 m x 4 m. Nu iti zic de cate ori am adunat mucuri de tigari cu pumnul de pe iarba. Am pus anunturi, s-a discutat in sedinta de bloc, pana cand nu i s-a pus in cont vecinului (italian) la plata toata curatenia pe o luna, nu s-a invatat minte. Acum totul este curat, dar nu iti zic de privirile pe care mi le adreseaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 09:26 
Neconectat

Ralu, am o prietena in America ce mi-a spus ca daca nu are grija de peluza de iarba din fata casei ei, sa o tunda periodic sau sa o ude, primaria face toate serviciile in locul ei si este taxata cu contravaloarea serviciilor, dar si cu o amenda de 100 dolari. Asa ca, nu are grija de mancarea de pe foc, cat are grija ca peluza sa fie udata si tunsa la timp.

Mai stiu si un caz cand vecina de la parter a gasit pungile cu coji de pepene sub geamul ei si stiind cine facuse acel gest (ii vazuse), a luat plasele cu coji de pepene, a sunat la usa si cand vecinul a deschis usa, i le-a aruncat, cu avant pe holului de la intrarea in apartament.
Nu sunt de acord cu astfel de gesturi.

Se pare ca unii oamenii trebuie educati cu picatura sa respecte curatenia in traiul la comun si chiar daca nu le ramanem prieteni, ne facem un serviciu, global. Este tot ce conteaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 09:33 
Neconectat

Gesturile extreme nu sunt bune pentru ca nu aduc nimic bun. In cazul meu, poate as fi trecut cu vederea, dar cand il scot pe Dario afara pe iarba, iar el imi culege mucurile de tigari, devin o leoaica. Stiind cine o face si stiind ca are si el un copil, ma deranjeaza si mai tare, pentru ca o consider indiferenta pentru faptul ca sta in chirie. Ba mai mult, nici cheltuielile de intretinere nu le plateste la timp si de acolo apar alte probleme. Eu nu sunt de acord ca trebuie sa tolerez un vecin care nu respecta minimul de reguli, fie el proprietar sau chirias.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 09:35 
Neconectat

Ralu, Bica, imi povestea cineva ca mergand pe aleile din jurul parcului, manca seminte (vechiul obicei al romanului) si arunca pe jos cojile. O doamna se apropie de el (era un domn) si nu-i spune decat atat:
"Eu sunt proiectant si am lucrat la tot ce vedeti aici asa ca va rog sa nu mai aruncat cojile pe jos".
Persoana respectiva povestea ca nu s-a simtit asa de prost niciodata si vroia sa intre in pamant de rusine.
Rezultatul? A spus ca nu mananca seminte decat acasa si chiar atrage el atentia altora in privinta curateniei.
Bica, mi-a placut reactia vecinei tale.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 09:55 
Neconectat

Foarte frumoase fotografiile 'made in Italy', Ralu.
Am fost si eu in 2007 la sora mea stabilita in Florenta si pur si simplu am ramas cu gura cascata la atata curatenie si ordine. Cand am vazut modul de reciclare de acolo intai m-a infundat rasul, - avea la 'cosuri de gunoi' in casa! Dar, de fapt, asa ar trebui sa fie si la noi.
Eu aici in tara am o problema cu cainii scosi la WC in aer liber. Mucurile de tigari, ca mucurile de tigari, dar ce ziceti cand scoti copilul in parc sau langa bloc sa se joace si el in iarba si calca in... Pfuu, ce urat!
In Italia nu ai voie sa iesi cu catelul daca nu ai in plasa o matura si-un faras.
Si Tulcea este frumoasa. Am o prietena acolo si-mi zicea ca au un parc cu tabla de sah in marime mare si tare se distreaza fetita ei acolo pe tabla aceea de sah cu piese.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Iul 2010, 10:17 
Neconectat

Ralu, frumoase fotografiile din orasul tau. Cred ca este un orasel micut, nu?
Georgeta, am ramas tablou cand am vazut ce imagini frumoase ne-ai adus din Tulcea. Deci se poate si la noi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 124 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: