Acum este 16 Apr 2026, 05:58

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit la TTT
MesajScris: 27 Oct 2009, 12:16 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Cred ca in loc de A inflorit la TTT, aici s-ar potrivi: S-a copt la TTT.
Lampioane de Physalis.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 14:21 
Neconectat

Monica, eu am vazut si in gradinile de la munte lampioane de acest fel.
Cactusul este tare frumos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 15:29 
Neconectat

Monica e tare frumos Phisalysul vostru, ca de altfel toate florile pe care le aveti la firma.
o singura remarca care n-as vrea sa supare. cactusul de pe pagina anterioara mi se pare mie sau nu are pamant special de cactusi? Pare pus in turba, asa-i? Sper sa ma insel.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 15:37 
Neconectat
Site Admin

Angela, cata dreptate ai! Este pus in pamant din gradina, cred. L-am primit cadou de la o prietena care are sute de exemplare de cactus ce cresc, din pacate, intr-un astfel de pamant. Le-am admirat si, desi nu rezonez cu cactusii, la plecare l-am primit pe subsemnatul in brate, alaturi de rugamintea de a avea grija de el.
Da, in seara aceasta fac un drum pana la Brico sa iau o plapiumioara special pentru el.
Multumesc.
Ce mai fac florile tale?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 23:06 
Neconectat

Ce frumos trebuie sa fie sa ai astfel de lampioane in prag de iarna, in gradina!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Oct 2009, 09:12 
Neconectat

Florile mele fac foarte bine, multumesc de intrebare. Orhideele se pregatesc toate de inflorire, hibiscusii fac nani, iar violetele Saint Paulia se refac dupa vara torida care a trecut. Am pierdut multe violete dar voi reface colectia, spre disperarea sotului meu hi, hi, hi!
Nici eu nu ma dau in vant dupa teposi, dar mai gresesc cateodata cand vad la piata cite o babutza care ii vinde pe citiva lei, pentru paine.
Vezi ce pamant iei; eu am luat COMPO, pare mai bun insa ii mai adaug nisip. Dupa ce il scoti din pamant cureti bine radacinile de pamantul ala de gradina, il lasi citeva zile sa se usuce radacinile si abia dupa aceea il pui in substrat nou uscat.
Parerea mea este sa-l muti numai dupa ce va trece perioada de inflorire si sa nu-l uzi dupa ce il muti in substrat nou cam 2 saptamani, iar dupa aceea dai putina apa si apoi la nani ca vine iarna si trebuie sa isi faca somnul de frumusete pana prin februarie. In general, cactusii nu se mai uda de la inceputul lui noiembrie pana prin februarie cind se reiau udarile treptat.
Succes cu frumosul tau.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Oct 2009, 11:37 
Neconectat

Si eu, in vara asta, am avut o surpriza - a inflorit cactusul chiar cand am ajuns acasa, cactus care nu a mai inflorit niciodata pana atunci. Era pus intr-o jardiniera cu mai multe flori in jurul lui, inca vreo trei tipuri de cactusi si pamant din gardina. Nici nu m-am gandit pana acum ca s-ar putea sa nu-i placa, dar imi dau seama ca am gresit. Nu prea ma pricep la cactusi. Acum, este pus la iernat si nu cred ca mai trebuie mutat, dar la primavara o sa-i schimb pamantul cu unul special si poate o sa-mi mai faca niste surprize albe si parfumate.
Am adus si o poza sa-l vedeti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Oct 2009, 12:54 
Neconectat

Mona, problema cu pamantul de gradina la cactusi este ca retine prea multa apa si exista pericolul sa putrezeasca; de aceea le trebuie un pamant special care contine foarte putina turba (pamant de flori). Pamantul de cactusi din comert are, dupa parerea mea, cam multa turba si de aceea eu mai adaug nisip si, uneori, pietris marunt. Acest pamant dreneaza foarte bine si nu retine apa multa, doar atit cit le trebuie. De altfel, cactusilor le trebuie, in functie de specie, putina apa.
La primavara cind il scoti de la iernat, cureti bine radacinile astfel incit sa nu ramana nici un pic de pamant de gradina, chiar se pot spala, apoi se pune undeva mai la umbra pana se usuca bine radacinile. Abia dupa aceea il pui in pamant special dar, atentie, uscat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Oct 2009, 16:08 
Neconectat

Are flori foarte frumoase. Eu inca nu am nici un cactus, dar sigur o sa colectionez si eu vreo doi.
Angela, eu cumpar flori doar de la babutele ce vin in piata. In cartier, la mama, era la scara blocului.

Multumesc de sfaturi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Noi 2009, 12:16 
Neconectat
Site Admin

A inflorit din nou cactusul. Parca vrea sa-mi spuna: Iubeste-ma si pe mine!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: