Acum este 24 Iul 2026, 14:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 02 Aug 2010, 10:46 
Neconectat

Nume forum:1
Ralu, mi-ai facut si mie o pofta de lasagne!
Multumim pentru reteta.
Te pup

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Aug 2010, 18:57 
Neconectat

Ralu, in seara asta am facut si eu Baghetute crocante:
Cam asa mi-au iesit:

Sunt foarte gustoase si iti imultumesc pentru reteta.
Te pup

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Aug 2010, 19:49 
Neconectat

Bravo, chiar arata bine, Abriela.
Voi stiti ca eu retetele incerc sa le adaptez la produsele romanesti care stiu eu ca exista acasa. Sunt sigura insa ca au aparut si cele italienesti cam peste tot, dar cred ca mai accesibile la pret sunt cele nationale.

Pupici

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Aug 2010, 20:06 
Neconectat

Ieri cand am venit de la servici le-am pregatit baietilor mei paste. Numai ca reteta de paste cu dovlecei am adaptat-o iar. Am pus si cateva ciuperci, un catel de usturoi si 2 rosii, iar in locul kaiserului am pus sunca de pui. Ce-a urmat? Dupa masa sotul meu abia se mai putea misca, de cat de mult mancase. Din nefericire, aparatul nu era incarcat si nu am putut face fotografii.
Va multumesc, dragi Gargarite pentru minunatele retete pe care ni le impartasiti.
Multi pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Aug 2010, 17:58 
Neconectat

Astazi am gatit paste cu icre, o reteta noua pentru mine.
Ieri am cumparat peste proaspat, cam o jumatate de kilogram si era plin de icre.
Pentru 2 persoane este nevoie de ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii proaspete, icre, sare si piper (cui ii place).

Intr-o tigaie se caleste usturoiul pisat si patrunjelul tocat, peste care se pun icrele si se mai lasa putin pe foc amestecand mereu sa nu se prinda.

Se adauga rosiile taiate (ale mele erau mici, asa ca am taiat vreo 7-8) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, in jur de 10-15 min. Eu am mai adaugat cate putina apa ca se usca prea tare.

Se fierb pastele, in jur de 80-100 grame de persoana, se scurg si se pun in tigaie peste icre la foc mic, 2-3 minute, timp in care amestecati pastele cu sosul, iar daca va place mai zemos adaugati putina apa de la pastele scurse.

Nu uitati de peste, eu l-am prajit si l-am servit langa paste.

Pofta buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Aug 2010, 02:01 
Neconectat

In aceasta seara am fost invitati la cina la o prietena, iar cu aceasta ocazie am pregatit ceva dulce. Pentru gagaritele si gargareii iubitori de cafea, voi scrie aici reteta. Am invatat-o in Italia si cred ca apartine acestei tari. Imi pare rau ca mi-am amintit tarziu sa fac fotografii, sunt spre final.

Tiramisu

3 oua, 200 grame zahar, 500 grame mascarpone, piscoturi, cafea lichida (in jur de 500 ml, cat mai tare si amara), cacao amara.

Este bine ca ingredientele sa fie reci. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se zbat spuma si se pun la frigider. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si un pic de brandy sau lichior daca aveti. Peste acestea de adauga albusurile, se amesteca bine si la urma se adauga mascarpone. Eu am folosit mixerul peste tot.
Intr-o tava, se aseaza un strat de piscoturi date prin cafea, apoi un alt strat cu jumatate din crema, se presara cu ajutorul unei site mici cacao amara si se repeta, adica un alt strat cu piscoturi acoperiti la randul lor cu restul de crema si cacao amara.

Este un dulce pe care l-am intalnit des aici, se mai poate face si cu capsuni (taiate marunt) acestea inlocuind cafeaua.
As dori sa mai specific un lucru. Cafeaua din Romania in comparatie cu cea de aici este apa chioara. Nu doresc sa creez discutii, cine a baut cafea aici stie despre ce vorbesc. De aceea va sfatuiesc ca pentru acest dulce sa faceti cafeaua cat mai tare, eu cred ca aceasta este esenta acestui dulce.
Mi-ar fi placut sa va arat cum arata taiat in farfurie, insa din graba, am uitat sa iau aparatul foto cu mine, dar va asigur ca a fost foarte bun.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Aug 2010, 02:30 
Neconectat

Am uitat sa specific ca acest dulce se tine de preferinta in congelator. Vara este foarte racoros.
De cateva ori mi s-a intamplat ca crema sa-mi iasa foarte moale, nu imi dau seama motivul si ma deranja acest lucru foarte mult cand trebuia sa pun al doilea strat de piscoturi pentru ca acestea intrau in crema si n-ar trebui. Dar am rezolvat-o: bag la congelator pana se intareste si apoi continui.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Aug 2010, 10:19 
Neconectat

Alia, nu stranesti nici un fel de discutii cu cafeaua. Cine a fost in Italia stie cat de tare este cafeaua acolo.
Iti multumesc pentru retete. Sa stii ca Tiramisu este chiar o optiune buna pe caldura aceasta.
Al tau arata demential si salivez deja.

Ralu, multumesc si tie pentru idei.
Pupici dulci.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Aug 2010, 10:43 
Neconectat

Alia, iti sugerez un pic truc pentru a face crema un pic mai tare. Freci bine galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana cand devine o crema destul de groasa. Adaugi mascarpone si amesteci din nou bine. Pe urma adaugi albusurile batute spuma, doar ca le incorporezi amestecand cu o lingura de jos in sus, incet pentru a mentine spumoasa compozitia. Amestecand cu mizerul toate, albusurile isi pierd aerul incorporat si de aceea crema devine foarte moale. Incearca si aceasta metoda. Uneori depinde si de calitatea branzei mascarpone, daca este prea moale, atunci crema devine prea lichida.
Pupici

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Aug 2010, 14:38 
Neconectat

Ralu, am incercat si asa cum zici, faza cu albusurile o stiam din Romania de la blaturi, insa sunt dati cand nu merge nici asa. M-am gandit cum spui si tu, ca depinde de calitatea mascarponelui, insa cumpar mereu acelasi. Soacra mea, de la care am invatat cam tot ce stiu de bucataria italiana, foloseste mixerul la toate nicidecum lingura si ii merge bine mereu. In fine, ieri mi-a reusit, a iesit o crema suficient de groasa, a mers totul asa cum trebuie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: