Gabriela si Rodica, va doresc doar sa aveti parte de ceea ce visati la sfarsitul saptamanii viitoare.
Karmen si Clementina, ma bucur ca v-a placut cafeaua in compania mea.
Clementina, in seara aceasta ajungi in Franta, asa ca eu iti urez sedere placuta acolo, alaturi de toti copiii tai.
Multumesc pentru urarea pentru Mariuca.
Ralu, poate reusesti sa iti faci la socri niste dulapuri care sa contina tot ce nu ai vrea sa ai in casa. Dupa doi ani, daca nu ai folosit nimic de acolo, cel mai bine dispenseaza-te de ele. Altfel ajungi scalvul lucrurilor, asa cum eram eu pana de curand.
Multumesc pentru tabletele de ciocolata.
Maria, sa stii ca m-am inspirat din cozonacii tai impletiti si i-am facut si pe ai mei la fel.
Da, sa stii ca ma simt bine in tot ceea ce fac.
Abriela, nu iti pot explica cat de multumita sunt eu ca Mariuca se simte bine acum, mai ales ca in zona punctiei nu mai supureaza nimic.
Cristina, in toate exista un inceput. Incepe numai cu jumatate de kilogram.
Cristina, multumesc pentru urarile pentru Mariuca.
Citat:
Bica este vinovata de discutia cu cozonacii.
Asa este, Maria! De aceea te pup eu.
Citat:
Ai grija de tine! Semeni cu Don Quijote intr-o lume in care toti cer totul de la tine. Pana cand?
Ramona, pana cand voi primi un semn ca trebuie sa incetinesc ritmul.
Ai si tu grija de tine!
Sa stii ca eu nu uit nici de copaci, nici de animalele de jurul blocului, dar nici de pasarele.
Cristina, o lectie personala. Am observat ca ce nu imi place, ma deranjeaza. Cand vine vorba de la vreme, imi spun ca este de la Dumnezeu si ca trebuie sa ma complac cu ceea ce imi trimite El. Incearca si tu impacarea. Poate functioneaza. La fetita mea nu functioneaza. Este foarte agitata.
Constantin, Raluca, ma bucura tare mult revenirea voastra.
Raluca, pupici printesei tale.
Nico, eu stiu ca atunci cand intri in gradina, o mana protectoare este pe Alexandru.
Va strang in brate pe amandoi.
Deea, fericiti pisoii tai! Isi fac siesta cum as vrea si eu, - fara griji.
Mihaela, imi pare rau ca esti asa de stresata. Dar, lasa ca revine totul, curand la normal.
Cornelia, multumesc pentru racoarea adusa de tine.
Maria, si eu vreau sa te flatez pentru ca meriti. Diplomatul este ideal pentru aceasta vreme.
Am lipsit multisor din gradina, dar am avut cam multe de rezolvat. Lui Bicu i-a fost rau si, in final, a acceptat o internare la Cardiologie. Asa ca, nu mi-a fost usor sa fac ceea ce mi-am propus, avand grija si de Mariuca.
M-a ajutat nepotul, joi dimineata, la infasurat sarmalutele si cu udatul la tara si la gradina. Tot el m-a ajutat cu mancarea pentru Bicu, la spital. Vineri m-a ajutat la framantat cozonacii. El intra de servici la terasa pe la 9:30 dimineata si a contat ajutorul lui.
Vineri l-am externat pe Bicu si in drum spre casa, stresata ca-i conduc masina (Dacia mea nu are aer conditionat), am vazut o batranica cazand pe trotuar. A ramas in genunchi si nu mai putea sa se ridice. Am parcat langa trotuar si am mers la ea sa aflu ce are, mai ales ca nu se vedeau alti oameni pe acolo. Mi-a spus ca i s-a facut rau, asa ca am ajutat-o sa ajunga la masina noastra si am dus-o pana acasa (nu a vrut la spital) unde a preluat-o o vecina. Numai ca atunci cand m-am opintit sa o ridic, mi-am sucit un muschi la sold si ma doare si acum. Am luat un antiinflamator, mi-am facut masaj, dar degeaba. Maine o sa merg pana la spital sa vad ce se poate face ca sa imi treaca durerea.
Au sosit copiii, am plans de reactia Mariucai cand i-a vazut, am plans si de mila fetitei mele care nu se mai oprea din suspinat cand isi imbratisa pruncul.
Am inteles ca ginerele meu i-a facut marturisiri complete fetitei mele referitor la cazatura Mariucai. Nu stiu ce i-a spus el, dar eu si Bicu am incercat sa minimalizam tot incidentul, inclusiv ce a urmat.
S-a discutat si despre plecarea intempestiva a nepotului din casa noastra si le-am povestit aproape totul. Mai putin de promisiunea mea.
Fetita mea, cred ca a avut un sentiment de vinovatie pentru ca ea este foarte stransa la mana cand este vorba de bani, dar si-a aratat disponibilitatea de a-l ajuta pe baiat sa-si continue studiile. Bicu, in aceeasi situatie, s-a eliberat de povara vinovatiei si a spus ca si el va da o mana de ajutor. Atunci, mi-a venit si mie randul sa scap de minciuna si le-am spus ca si eu voi da o mana de ajutor, atat timp cat voi vedea ca tanarul chiar va dori sa studieze.
Deci, dragele mele, chiar am scapat de minciuna!
Masa a fost asa cum ne-am obisnuit, - o bucurie pentru toti, inclusiv pentru Mariuca ce a povestit de
buba ei operata de medic. Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca ginerele nu ar fi facut marturisiri complete, anterior?
Aseara am trecut pe la cimitir, inainte de a pleca la tara.
Acolo, ne-am hranit animalele si am pregatit un lapte fiert in ceaun cu mamaliguta. Apoi am taisfatuit pana tarziu.
Astazi, dupa ce ne-am intors de la biserica am fost musafir. Bicu a pregatit un gratar, fetita mea a facut mamaliguta si usturoiul. Eu doar am scos de la cuptor o placinta cu branza.
Ne-am intors acum o ora.
Copiii, impreuna cu Mariuca sunt dea la gradina si se pregatesc pentru o intalnire cu prietenii lor. Iar eu, o sa caut pe internet si alte variante de a-mi ostoi durerea de la sold.
Va sarut pe toate pe rand, va doresc o seara placuta si racoroasa si de maine, o saptamana frumoasa.