Acum este 24 Iul 2026, 15:00

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 15 Aug 2010, 15:24 
Neconectat

Nume forum:1
Alia, sa fie de la temperatura din bucatarie, cand pregatesti prajitura? Eu am descoperit ca si acesta este un factor ce afecteaza calitatea aluatului, la anume prajituri.
Multumesc, dragele noastre italience, pentru bunatatile pe care ne invatati sa le facem.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 01:46 
Neconectat

Paste cu piept de pui si ciuperci

Eu nu prea cantaresc ingredientele, le pun la ochi.
Ingrediente: piept de pui, ciuperci proaspete sau din conserva, smantana, vin alb, unt, sare, piper.
Se pune intr-o tigaie la topit in jur de 50 grame unt. Se poate inlocui cu ulei, dar untul ii da un gust deosebit. Pieptul de pui, spalat, feliat, se taie in suvite mai groase sau cuburi, dupa placerea fiecaruia si se da prin unt atat cat sa se rumeneasca. Se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas (daca este nevoie se mai adauga putin) se pun ciupercile feliate (proaspete) cu un pic de apa si se lasa la fiert. Cand scade aproape toata apa, se toarna cam o jumatate pahar de vin alb si se mai lasa pe foc pana ce acesta se evapora. Se adauga smantana. Pieptul de pui se pune in tigaie peste ciuperci sa se intrepatrunda si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Separat, se fierb pastele in apa cu sare, in jur de 80-100 grame de persoana, se scurg si se adauga sosului.

Acest sos se poate servi si fara paste la cina. Doar ca in loc sa taiati feliile de piept este bine sa le lasati intregi. Iar daca aveti coniac acasa, stropiti sosul spre sfarsitul copturii, ii da o aroma si un gust foarte bun. Procedeul este acelasi doar ca este bine sa-l faceti un pic mai zemos, sa aveti in ce intinge painea, va lingeti degetele, nu alta. In farfurie se pune felia de pui, iar deasupra se toarna sosul.
Va recomand ciupercile proaspete. S-a intamplat ca de aceasta data sa nu gasesc si am folosit cele de la conserva. Rezultatul nu este pe masura.
Pofta buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 05:10 
Neconectat

Am sa notez reteta ta si am sa o fac si eu. Numai dupa cum ai descris-o si mi-ai si facut pofta de ea!
Te pup si iti multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 07:23 
Neconectat

Alia, sunt convinsa ca pastele cu ciuperci si piept de pui sunt delicioase. Am sa fac si eu cat de curand, mai ales ca la noi in familie sunt adorate pastele.
Iti multumesc frumos pentru reteta.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 08:16 
Neconectat

Delicioasa reteta. Sa stii ca nu am incercat-o pana acum, dar o trec pe lista. Noi acum suntem la bors romanesc ca tare bun mai este.

Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 20:31 
Neconectat

Danuta, Karmen, Ralu, ma bucur ca v-a placut reteta si sper sa o puneti in practica, este foarte buna. Am uitat sa specific ca pieptul de pui sa-l bateti ca la snitele, il fragezeste, dar sa nu il condimentati.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Sep 2010, 19:55 
Neconectat

Pasta a forno sau Pasta la cuptor

O reteta care necesita timp si rabdare, dar rezultatul merita orice efort.
Ingrediente pentru sosul ragu: 750 grame de carne de vita tocata, 1 litru de bulion, o ceapa potrivita, un morcov, stafide, cateva linguri de mazare, pinoli (seminte de pin), sare, piper
In plus avem nevoie de 500 grame macaroane, 2-3 oua, 2-3 vinete, pesmet, unt, sos bechamel (reteta o gasiti in prima pagina a topicului, iar daca mai ''rasfoiti'' dati si de reteta Ralucai) preparat in casa sau cumparat.

Se prepara sosul: intr-o oala se pune ceapa tocata la calit, se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si apoi carnea tocata. Se amesteca, sfaramand carnea cu o lingura sau furculita, iar cand zeama lasata de carne scade se adauga bulionul. Se lasa la foc mic acoperit, amestecandu-se din cand in cand, pentru 1-1/2 ore. Intre timp adaugati sare, piper, mazarea, iar cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a stinge, stafidele, pinoli, cipercile.
A fost pentru prima data cand am adaugat ciuperci la sfatul unei prietene. Stafidele, mazarea, pinoli, le puteti elimina, - eate dupa gustul fiecaruia. Mie, de exemplu nu-mi place mazarea asa ca n-am pus.
In timp ce sosul se face, pregatiti vinetele.
Se curata de coaja, se taie in felii groase cam de 1/2 cm si se presara cu sare. Acestea se prajesc in ulei, iar cand le scoateti puneti-le pe o farfurie cu cateva servetele de masa pentru a absoabe uleiul (isi trag destul de mult).
Ouale se fierb tari.
Se pune o cratita mare cu apa si sare la fiert pentru macaroane. Acestea se fierb, dar un pic mai putin decat timpul normal, tinand cont ca le bagam si la cuptor. Se scurg si peste se adauga o parte din sosul ragu si putin bechamel si se amesteca bine.
Pregatim tava: se unge cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se toarna jumatate din pasta, peste se pune un strat din sosul ragu ramas, un alt strat de vinete si un altul de oua taiate felii.

Peste oua se adauga restul de pasta, sosul ragu ramas, sosul bechamel si se presara putin pesmet. Se baga la cuptor la 180° pentru circa o jumatate de ora, atat cat sa se rumeneasca (tinand cont ca toate ingredientele sunt coapte).

Sperand ca n-am omis nimic, va urez pofta buna.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Sep 2010, 20:04 
Neconectat

Sosul ragu pe care vi l-am prezentat mai sus se poate folosi in mai multe retete.
Puteti umple clatite pe care le puneti intr-o tava, turnati inca un pic de sos ragu pe deasupra si sos bechamel daca aveti, iar daca nu puneti un pic de lapte. Tava se da la cuptor.
Sau puteti face paste simple cu ragu.
Sau ravioli (paste umplute cu carne care se gasesc in comert). In farfurie presarati un pic de parmezan sau alt tip de branza rasa.

Aceasi lucru puteti face si la Pasta a forno.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Sep 2010, 21:14 
Neconectat

Alia, ai adus o reteta de duminica. Destul de bogata de ingrediente reteta ta, imi imaginez ca e si foarte gustoasa. Multumesc ca te-ai gandit la noi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Sep 2010, 14:48 
Neconectat

Dupa doua saptamani de borsulet, iata ca revin cu ceva nou si bun: Paste cu cremvusti si varza de Bruxelles.
Ingrediente pentru 4 persoane:
paste 320 g
cremvursti 4 bucati
varza de Bruxelles cca 12-15 bucati
o rosie
usturoi 2 catei
o ceapa
ulei de masline
vin alb 1/2 pahar
patrunjel
2 oua
o lanmaie
piper
sare

Curatati varza de primele foi si spalati-o in apa rece. In partea cotorului, faceti o taietura in cruce cu cutitul la fiecare varza.

Coaceti varza in apa clocotita sarata timp de 3 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurge varza din oala si se taie fiecare varza in doua, pe lung.
Curatati ceapa si usturoiul si le taiati in felii subtiri. Se pun in tigaie, fara ulei, cu o jumatate de pahar de apa si se lasa pana cand se evapora apa (5 minute).

Cand s-a evaporat se adauga uleiul de masline si se prajeste totul pentru un minut.
Se adauga cremvurstii, taiati si vinul si se lasa evaporare la foc ridicat.

Cand cremvustii sunt prajiti, se scot din tigaie.
Se adauga in tigaie varza si patrunjelul, se acopera cu capacul si se lasa 3 minute, amestecand cu lingura de lemn.

Se taie rosia in cubulete si se adauga la varza, se coace alte 2 minute.

Se adauga si cremvustii, se acopera totul si se lasa la foc mic pentru alte 5 minute.
Cand pasta este gata se toarta peste condiment in tigaie si se lasa pe foc un minut, mestecand usor.
Se bat ouale intr-un castron, se adauga sucul de la o lamaie si un pic de sare.
Se da tigaia de pe foc si se toarna oul, mestecand continuu.
Se macina piper deasupra.

Pofta buna!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: