Acum este 01 Mai 2026, 20:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1555 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 156  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Vreti sa ne cunoastem?
MesajScris: 11 Sep 2010, 10:46 
Neconectat

Nume forum:1
Incantata de cunostinta, Ena!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Sep 2010, 23:38 
Neconectat

Oana, iti multumesc pentru frumosul tau sfat.
De fapt, chiar acum cateva zile m-am hotarat sa-l las sa stea cu noi, oricum acum aveam numai o pisica. De cand am venit in Mexic, aveam tot timpul formatie de cate patru pisici, numai ca in ultimii ani mi-au tot murit animalele din diverse cauze, am avut mare ghinion, sa nu credeti ca nu le aveam ingrijite sau asa ceva.

Maine ma duc sa-l iau pe pisicut de la cabinet, pentru ca a stat in tratament, iar acum este mai bine.

Obiectul activitatii mele este din ce in ce mai divers, dar este in genere focalizat pe vanzarea de piese si furtune pentru masini grele, industrie etc, un domeniu de barbati as putea spune. Pana la ora actuala, cand mai servesc la tejghea cate un client nou ma confrunt cu discriminarea de a fi femeie si a servi in acest tip de afacere, dar ma rog, caut sa nu mai iau in seama aceste incidente neplacute.

O zi frumoasa tuturor! Fug pentru ca tocmai ne-am mutat cu magazinul si avem tone de treaba de facut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Sep 2010, 08:13 
Neconectat

Ena, ma bucur sa te cunosc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Sep 2010, 01:55 
Neconectat

Abriela, Deea, Ria, Ena incantata de cunostinta. Toate tinere si frumusele, pasionate de arta goblenului. Felicitari!
Elisabeta, sper sa nu fac o gafa, dar din ce-au scris alte gargarite inteleg ca cele doua minuni sunt nepotelele tale. Au doua nume foarte frumoase, imi plac foarte mult, mai ales Ilinca. Le doresc multa sanatate, sa creasca mari si sa va aduca numai bucurii.
Karmen, am impresia ca acestea sunt primele fotografii pe care le vad cu tine. Se vede ca nu prea am rasfoit forumul. Esti minunata, asa cum mi te imaginam.
Danuta, ma bucur sa te ''revad''.
Va imbratisez pe toate cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 01:29 
Neconectat

Alinus se prezinta:
Alina Anton scrie:
Danuta, nu am disparut nicaieri. Eram aici cu sufletul. Am fost doar intr-o vizita la tata in Spania. Iti multumesc mult pentru aprecieri.
Onuta, ai dreptate. Nu stiu cum o sa stau la capitolul timp liber anul acesta, fiind in clasa a XII-a, insa sper sa reusesc sa mai fac cate o ata din cand in cand.

Postez si cateva fotografii pe care le-am facut acolo:

Sub o ciupercuta verde:

Langa maslin:

Daca tot sunt un rac, langa apa:

Pe strada:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 07:43 
Neconectat

Danuta, sa stii ca si in Romania situatia este cam la fel, in sensul ca in acest domeniu (vanzari piese masini, mecanica, etc.) sunt foarte putine femei. Intamplator, sotul lucreaza in domeniu, astfel incat sunt cat de cat avizata pentru a spune acest lucru. Personal, de cand il cunosc pe el (facem 7 ani in octombrie) am cunoscut doar 3 femei in acest domeniu. Poate el, prin natura meseriei de agent vanzari, a venit in contact cu mai multe, eu ma refer doar la mine.

Ma bucur ca ati hotarat sa pastrati pisicutul. Si eu as face la fel daca as sta la casa, dar din pacate la bloc nu este locul potrivit pentru un animal, dupa parerea mea.

Care a fost prima problema de care te-ai lovit in Mexic (in afara de bariera de limba, temperaturi, etc.)?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 10:17 
Neconectat

Alinus, frumoase fotografiile. Si tu la fel.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 20:14 
Neconectat

Buna ziua, tuturor!

Lucia, o mica remarca: Alinus deja s-a prezentat aici, cateva pagini in urma daca pot sa zic asa. Eu oricum iti multumesc ca ai adus si aici fotografiie cu ea, astfel alte gargarite care nu au cercetat paginile anterioare ale acestui topic o pot cunoaste.

Oana, iti multumesc de raspuns si sa stii ca m-am gandit indelung la raspunsul pe care am sa ti-l dau la intrebarea ta. Ceea ce mi-a fost mai greu de asimilat intr-un principiu, excluzand desigur detalii tip mancare, care a fost in sine un element dificil, a fost relatia cu sotul meu, multe "chestiutze" legate de felul in care fiecare dintre noi doi abordeza viata, - aici s-a simtit distanta ca atare intre tarile noastre, diferenta de cultura. Cu timpul aceste diferente s-au atenuat, rar mai am probleme in acest sens. In rest, lumea de aici este foarte amabila, respectuoasa, nu-ti spun ca 100%, dar oricum mai mult decat romanii.
Cu ceea ce sunt in dezacord aici este cu igonanta ca atare si cu faptul ca sunt multe mame adolescente si ca se nasc multi copii fara ca parintii sa aiba resursele necesare pentru a-i creste si a-i educa.
Eu invinovatesc biserica catolica si ignoranta pentru acest fenomen.

Alt aspect asa mai negativ este ca desi si aici sunt multe gospodine, nu exista femei "spirt" ca la noi, adica sa aiba o casa impecabila si pe afara si pe inauntru. Eu pun mare pret pe ordinea si curatenia intr-o casa, eu nici cu ajutorul pe care mi-l da o doamna in casa, tot nu simt ca este de ajuns.
In fine, hai ca nu vreau sa par prea extremista in parerile personale pe care le exprim aici. La urma urmelor, suntem intr-o zi de sambata, aici este o vreme superba, o zi cu mult soare, dar nu prea calduroasa si trebuie sa ne bucuram de viata pe care o avem.

Sunt foarte multumita de viata pe care mi-a oferit-o Dumnezeu aici, nu-mi doresc decat multa sanatate si dragoste.
Singurul lucru cu adevarat negativ in Mexic, pentru celelalte aspecte se vor rezolva cu timpul, este delincventa organizata care a luat proportii uriase in ultimii ani din cauza atator decenii care au trecut si in care nu s-a facut nimic impotriva acestui fenomen. Presedintele actual este singura persoana care a facut ceva impotriva lor si speram sa se continue pe aceeasi linie de actiune.

Hai ca m-am lungit cam mult cu vorba.
Va pup pe toate si sa aveti un sfarsit de saptamana frumos si plin cu bucurii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 20:31 
Neconectat

Multumesc de raspuns Danuta.

Pe mine ma preocupa acest gen de aspecte mai mult din punctul de vedere al formarii mele, sunt umanista pur-sange, iar diferentele culturale au fost mereu una din pasiunile mele. Fratele meu este plecat de mai bine de un an in State, impreuna cu sotia si unul din primele lucruri care am vrut sa-l stiu e "Cum sunt americanii de rand?" nu cei pe care ii vedem in filme, fiindca aceia nici nu stiu daca exista cu adevarat.

Mai am curiozitati legate de tine, de exemplu ce te-a facut sa alegi o tara atat de indepartata cum este Mexic si implicit cum ai ajuns sa-l cunosti pe sotul tau. Mi se pare putin neobisnuita o astfel de intalnire. Asta daca vei vrea sa-mi raspunzi, poate sunt lucruri prea personale despre care nu vrei sa vorbesti. Voi intelege.

In rest, mie personal Mexic mi se pare o tara interesanta, asa ca punct de vedere general. Si la noi sunt mame adolescente si la noi multe-multe familii fac copii in nestire pe care apoi nu au din ce sa-i creasca si sa-i educe, si la noi sunt clanuri mafiote. Iata cate puncte in comun pentru doua tari si doua culturi atat de diferite. Nu stiu daca se poate arata cu degetul spre anumite institutii, ca sa nu blasfemiez. Cred ca legat de acest aspect al mamelor adolescente si a copiiilor care se nasc "in nestire" trebuie luate mai multe institutii la intrebari, in sensul ca nu se face planning familial sau daca se face, nu se face ca lumea. Lucru care pe mine personal ma termina de nervi. De ce? Pai daca acum, cand sunt atatea mijloace contraceptive care sunt atat de accesibile, care se gasesc oriunde si oricand, si tot se mai intampla astfel de situatii, atunci ce sa mai zicem de vremea de dinainte de Revolutie cand nu se gaseau de nici unele si atatea si atatea femei s-au nenorocit pe viata incercand sa faca un avort?

M-am lungit si eu cu "vorba", doar ca ma enerveaza cumplit aceasta situatie, si mai mult, ma enerveaza ca in afara de unele organizatii neguvernamentale, statul nu face prea multe pentru a limita pe cat posibil asemenea situatii.

Va pup,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Sep 2010, 20:42 
Neconectat

Vreau sa mai spun ca tocmai am cautat pe Google maps oraselul tau si mi se pare foarte frumos, micut, cochet cu multe cladiri istorice. Plus ca este o zona destul de frumoasa, este intr-o depresiune daca mi se pare mie bine.

Imi poti spune ce este "mercado de dulces"? Sper ca nu te sacai cu atatea intrebari.

Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1555 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 156  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: