Acum este 02 Aug 2026, 08:25

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 05 Noi 2010, 12:31 
Neconectat

Nume forum:1
Draga Angela, nu este nici o problema ca ma contrazici, dar eu iti spun din practica faptul ca planta arata extraordinar de bine dupa ce rupi acele frunze. Este mai viguroasa si mult mai inflorita decat atunci cand ii rupi frunzele mari de la baza. Acum fiecare face cum doreste. Eu doar am dat un sfat din experienta.
Intr-adevar, cu apa asa este.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Noi 2010, 02:33 
Neconectat

Fetelor, imi plac foarte mult florile voastre. Dupa goblen si animale, plantele sunt o mare pasiune a mea.

Dani, geraniul tau mi-a placut foarte mult, este una din plantele care imi plac cel mai mult pentru ca imi infloreste des si nu este delicata, cere doar sa fie pusa in exterior, de preferinta la soare direct si cu apa in mod constant.

Eli, violeta africana este alta planta care ma fascineaza. Mi-a placut in special violeta alba, cred ca celeilalte ii lipseste apa, cel putin asta este parerea mea.

Am inceput sa achizitionez in ultima vreme violete de diferite culori si incerc acum sa le acomodez la noul domiciliu. Am una de culoare carmin care este deja la a treia inflorire in mod constant. Eu le pun apa numai pe farfurioara pe care sunt asezate, cam la trei zile si nu in exces. In plus, le pulverizez apa, dar numai in jurul lor, nu direct pe planta.

In general, orice planta are nevoie sa i se rupa din frunze sau tulpina din cand in cand, dar in special este foarte important sa eliminati orice parte a plantei care arata bolnava sau cu plaga.

Sper sa vin cu niste fotografii in curand.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Noi 2010, 19:39 
Neconectat

Va multumesc pentru sfaturi. Si eu le pun apa in farfurioara, pamant le-am cumparat, caci in zona mea pamantul este nisipos, tocmai bun pentru cactusi, nu pentru violete si alte plante.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Noi 2010, 02:04 
Neconectat

Ralu, m-ai facut curioasa cu spanzul tau. Dupa frunze mi se pare ca am mai vazut aceasta planta, insa nu-mi amintesc de flori. Sa nu uiti sa aduci o fotografie cu floricele, mi-ar place sa le vad.
Cat despre celelalte achizitii ce sa spun? Superbe!
Am si eu o craciunita, insa m-am chinuit (sau mai bine zis s-a chinuit) de cand am cumparat-o cu ea. Poate ca nu am aflat ce-i place si cum s-o ingrijesc. Problema este ca in casa nu mai pot sa tin nimic din cauza fiului meu (iar tu intelegi foarte bine si de ce), iar pe terasa pentru unele plante este sinucidere curata. Terasa este neacoperita, iar soarele imi bate toata ziua si pot spune ca aici sunt temperaturi foarte ridicate mai ales vara, iar iarna ploua de le inneaca si mai bate si vantul de mi le ciufuleste. De altfel, am renuntat sa mai cumpar plante de ghiveci pana nu rezolv problema.
Ah, mi-ai amintit si de kalanchoe. Am si eu una si tot pe terasa este saraca desi n-ar trebui din cate stiu sa stea in bataia soarelui si nu-i prieste multa apa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Noi 2010, 10:31 
Neconectat

Alia, cred ca in topicul Monicai "Bezele parfumate de la Raiul meu", ai sa gasesti fotografii cu spanzul meu inflorit, dar si cu cel al Monicai. Aici se numeste "Rosa di Natale" si infloreste doar iarna, cand este frig. Oricum am sa revin cu fotografii cand infloreste.
Craciunita sa stii ca nu trebuie sa ii schimbi locul prea mult, de altfel se spune ca popular se mai numeste "Nu ma muta".
Kalanchoe din pacate nu adora soarele direct, dar caldura o suporta foarte bine. Si ale mele au stat toata vara pe terasa, dar sub copertina, avand doar caldura soarelui si le-a priit de minune. Le ud doar cand vad s-a uscat pamantul deasupra.
Ieri am schimbat si ghivecele de la trandafiri si sa stii ca deja au facut muguri noi, sper sa treaca cu bine iarna. De abia astept anul viitor sa vad cum vor inflori.

Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Noi 2010, 11:36 
Neconectat

Iar verbena mea infloreste acum mai frumos decat toata vara:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Noi 2010, 19:18 
Neconectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Noi 2010, 19:27 
Neconectat

Ralu, tu ai un adevarat paradis al florilor pe terasa ta. Felicitari!
Alia, cum se numeste floarea ta galbena din jardiniera? Este foarte frumoasa.
Ah, invidiez vremea voastra din Italia, desi zilele acestea si la noi a fost foarte cald.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Noi 2010, 19:28 
Neconectat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Noi 2010, 19:35 
Neconectat

Eli, intr-adevar vremea astazi a fost superba. De altfel se vede si in fotografii, soare si cald.
Imi pare rau ca nu-ti pot satisface curiozitatea, eu cu numele plantelor stau cam prost, nu mai retin. Iti spun doar ca este o planta mica, si cu cat este mai curatata cu atat face florile mai mari, parca ar fi floarea soarelui. In schimb ultimele doua care le-am postat sunt plante care se intind (nu cataratoare, ci mai degraba curgatoare, daca m-am exprimat bine).

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: