Acum este 03 Mai 2026, 00:31

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 144 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Bezele parfumate de la Raiul meu
MesajScris: 21 Iun 2010, 15:39 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Iun 2010, 15:48 
Neconectat
Site Admin

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Iun 2010, 16:03 
Neconectat
Site Admin

Pentru ca anul trecut nu dadea nici un semn de viata, vegelia roz a fost smulsa de o mana viguroasa si aruncata in carutul cu buruieni. Mi-a fost atat mila de ea, ca am luat-o pe furis (voi ce ati crede despre cineva care se sadeste un arbust mort?) si am replantat-o langa gard.

In weekendul trecut, cand am mers sa ma bucur de parfumul iasomiei, in spatele acesteia si a paducelului, am descoperit vegelia mea roz. Victima colaterala, paducelul (pe care l-am adus de pe valea Putnei pentru ajutorul pe care il da cardiacilor), caruia i-am scurtat ramurile corespunzator ca fluturasii roz sa primeasca mai multa lumina.

Se spune ca raiul pe pamant este o alegere pe care trebuie să o faci, nu un loc pe care trebuie sa-l gasesti.
Raiul meu, un loc pe care l-au gasit altii, este o alegere facuta cu inima.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Iun 2010, 16:10 
Neconectat

Monica, iti multumesc din suflet pentru toate aceste minuni pe care le-ai adus. Pentru un moment am simtit adierea inmiresmata din Raiul tau.
Pur si simplu sunt uluita de atata frumusete.
Pupici dulci si o imbratisare din toata inima iti trimit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Iun 2010, 17:25 
Neconectat

Monica, toate florile parfumate din raiul tau sunt minunate si iti multumesc ca imparti cu noi acele minunatii. Pentru o clipa, am inchis ochii si m-am vazut langa acele albastrele, (preferatele mele pentru culoare, dar si delicatetea lor). Iti multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Iul 2010, 09:16 
Neconectat

Monica, este ultima mea zi de concediu si am dorit s-o incep (virtual) la Lepsa, in raiul tau.
Trebuie sa ma pregatesc sufleteste pentru munca ce ma asteapta de luni incolo. Nu rezulta din ea minunatiile ce le ai tu in aceasta oaza, doar niste dosare ce vor fi prafuite in ani. Dar fotografiile tale imi ofera modelul de tenacitate si rabdare de care am multa nevoie. Multumesc pentru fiecare imagine postata de tine si pentru acest site unde poposesc des, chiar daca nu mai cos. Sper ca va veni o zi in care voi scoate din ladita mea singurul goblen ce-l am acolo si-l voi coase neaparat cu gandul la tine, pentru ca a fost un dar de suflet.
Iti trimit gandul cel bun si-ti doresc doar zile senine.

Iar eu, draga mea prietena iti trimit o crampei din gradina mea ca sa iti dea forta de a trece mai departe.
Sunt convinsa ca intr-o zi vei lucra acel goblen si sigur vei simti ce sentimente am ascuns in el, special pentru tine.
Iti trimit, ca de obicei, o calda imbratisare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 12:34 
Neconectat

Spanz - Helleborus purpurascens

Utilizari traditionale

Nu se recomanda in special in uzul intern, dar nici in uzul extern. Produse pe baza de spanz asociate cu Marul-lupului au fost mediatizate prin "presa de tejghea" pretinzand ca vindeca toate afectiunile canceroase. Rezultatele au fost grave intoxicari, care puteau fi mortale, daca nu se intervenea la timp.
Cel mult radacinile de spanz pot fi utilizate empiric in medicina veterinara in special in pesta porcina.

Actiune biologica

In trecut glicozidele din spanz se foloseau in produsele farmaceutice avand rol cardiotonic. Sub forma de injectii intravenoase sau pe cale bucala, sub stricta supraveghere medicala, dadeau unele rezultate, comparabile cu preparatele de tip Digitalis. Dar produsele din acesta specie (spanz) sunt iritante, fiind si un purgativ drastic. La noi in tara exista produsul Boicil-forte, care continea extracte de spanz in cantitati homeopatice, recomandat in afectiuni reumatismale, migrene esentiale cu unele rezultate satisfacatoare.

Toxicitate

Preparatele pe baza de spanz, utilizate intern, sunt narcotice violente, iar aplicate local sunt iritante si periculoase
S-au semnalat numeroase intoxicari grave, mai ales prin confuzia cu alte plante. Simptomele de intoxicatie se manifesta prin uscarea cavitatii bucale si a faringelui, urmata de salivatie abundenta, greata, voma, colici, diaree, puls neregulat, vertij, fenomene audoivestibulare, tulburari vizuale, excitatie, stop cardiac, colaps, moarte.

Nu recomandam produsele pe baza de spanz decat dupa cercetari complexe.

Imi cer scuze, daca am postat gresit, dar aici am gasit prima informatie despre spanz.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 13:01 
Neconectat

Abia acum am descoperit acest colt de Rai.
Imi imaginez ca-i anotimpul din imagini si alaturi de atatea flori frumoase ma bucur de soare langa un pahar cu apa rece si-o farfurioara cu dulceata (asa cum ma servea bunica).
Felicitari, Monica pentru munca ta!

Multumesc, Cristela.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Dec 2010, 14:34 
Neconectat

Monica, acum am descoperit acest colt de Rai al tau. Nu pot decat sa te felicit si sa te invidiez intr-un mod pozitiv.
Ce mult mi-as dori sa fiu si eu acolo.
Este o oaza de miresme si liniste.
Cum se spune jos palaria pentru tine Monica.
Te pup.

Cine stie, Adelina? Poate intr-o zi, chiar o sa fim impreuna acolo (imi place sa imi adun prietenii in jurul meu).
Sincer, imi este dor de Rai, dar la ora aceasta totul este pregatit pentru iernare. Majoritatea iubirilor mele dorm. Doar arbustii vesnic verzi stralucesc de sub neaua grea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Mai 2011, 14:21 
Neconectat
Site Admin

Ralu, m-ai intrebat de Raiul meu.
In a doua zi de Paste, am fost intr-o scurta vizita, suficienta cat sa-mi bucur ochii cu ceea ce postez in continuare.
Narcise

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 144 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: