Acum este 24 Iun 2026, 06:40

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pilde
MesajScris: 10 Dec 2010, 09:30 
Neconectat

Nume forum:1
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu?

Demult, un om l-a intrebat pe un batran calugar:
- Parinte, cine-i drept inaintea lui Dumnezeu? Am auzit povestindu-se despre o mare minune: un om care putea sa zboare, sa se inalte singur in vazduh. Este acesta semn ca-i drept inaintea lui Dumnezeu, asemenea sfintilor?
- Nu, fiule, nici vorba!
- Dar am auzit povestindu-se si despre un om ce putea sa mearga pe apa. Este acesta drept inaintea lui Dumnezeu?
- Nici acesta.
- Dar atunci, cine este drept?
- Este cel ce-si duce viata linistit, in credinta si in frica de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca noi sa zburam, atunci ne-ar fi dat aripi. Rostul nostru este de a fi buni crestini. Pentru a fi sfant nu trebuie sa te inalti in vazduh cu trupul; doar sufletul sa ti se inalte spre cer prin rugaciuni si fapte bune. Nici nu trebuie sa mergi pe ape; dar sufletul tau sa ramana mereu deasupra pacatelor si sa nu se afunde in ele. Doar asa, cu un suflet curat poti avea o viata curata. Doar asa, te poti chema bun crestin si poti spera in mantuire. Cel cu inima curata se va cunoaste, astfel, dupa viata sa linistita si dupa traiul cumpatat. Acela este om drept si inaintea oamenilor si inaintea lui Dumnezeu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Dec 2010, 12:47 
Neconectat
Site Admin

Bal de Caritate „Împreună, pentru viitorul comunitătii!”

Clubul Rotary Varana Focsani organizeaza un bal de caritate cu scopul de a strange fonduri pentru continuarea sustinerii financiare a unor copii de exceptie, dar si pentru dotarea completă a unei săli multimedia la Centrul de zi „Dănut”, din Brosteni. Încă din 2008, Clubul Rotary a declansat o actiune de identificare si selectare a unor copii dotati, cu rezultate scolare impresionante si cu abilităti si competente demonstrate atât în plan scolar, cât si în activităti extrascolare. Finantarea acestora s-a realizat cu fondurile strânse prin generozitatea participantilor la ultimele două Baluri de Caritate organizate de Club. În plus, toti elevii vrânceni care si-au confirmat valoarea prin obtinerea de premii la nivel judetean, national si international au primit premii consistente în bani, în cadrul unei festivităti desfăsurate în aprilie 2010, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focsani. A doua actiune caritabilă pentru care Clubul Rotary intentionează să folosească fondurile ce vor fi obtinute la Balul de Caritate este dotarea completă (instalatii electrice, termice, finisaje interioare, aparatură audio – video, calculatoare etc.) a unei săli multimedia la Centrul de zi „Dănut”, din Brosteni. Balul de Caritate se va desfăsura sâmbătă, 11 decembrie la un hotel din Focsani, în prezenta lui Corneliu Dincă, guvernatorul Rotary al Districtului România si Republica Moldova si a Ancai Manea, asistent Guvernator.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 10 Dec 2010, 20:56 
Neconectat

Ralu si Lin, imi plac mesajele voastre si le-am citit pe toate. Va multumesc.
Monica, ma bucur cand mai aud ca se face ceva pentru cei ce traiesc in tara aceasta.

Sonia, eu cred ca tie, Domnul iti va aduce la momentul potrivit pruncii mult visati. Nu ma indoiesc de asta.

Referitor la adoptie, cei ce ne-au cerut ajutorul, doreau o campanie agresiva, in sensul ca mai fiecare roman sa se implice in adoptie, adoptand.
Am discutat problema pe toate partile si s-a conchis ca nu oricine este dispus sa adopte un copil (si este alegerea lui daca vrea sa creasca si sa ingrijeasca un animal, in loc), nu oricine are mijloacele necesare adoptiei si nu toata lumea este eligibila pentru adoptie. Este un proces complex ce implica multa responsabilitate. De pilda, nu poti incerca sa convingi o persoana trecuta de 50 de ani sa adopte un copil, in locul unui animal. In genere, familiile trecute de 50 ani, au proprii copii si se gandesc la responsabilitatile de bunici.
Nu poti impune unui cuplu tanar sa nu aiba un animalut in casa. Au propriile decizii privind evolutia vietii lor de cuplu si al viitorului lor.
Nu poti sugera unor oameni bogati sa infieze un copil cand ei au copii. Uneori, proprii copii sunt o dilema, dar adoptarea unor copii pe care nu-i cunosti, poate fi chiar o loterie.
Am dat doar cateva exemple a ceea ce s-a discutat pana am ajuns la concluzia ca genul acesta de campanie nu este binevenita, in aceasta perioada, in forma propusa.
In plus, orice campanie trebuie condusa dupa o anume logistica ce noua (ca organizatie) ne este straina.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Dec 2010, 12:03 
Neconectat

Cele doua vasle ale vietii

Un parinte batran se nevoia spre implinirea dragostei fata de aproapele la o apa mare, unde, de dimineata si pana seara, el ii trecea pe oameni cu barca, care unde avea nevoie. Ce era deosebit la acesta era faptul ca pe vaslele barcii sale erau scrise doua cuvinte: "rugaciune" si "munca".

Intr-o zi oarecare, un tanar a urcat in barca acestuia, spre a fi trecut pe partea cealalta a apei. Vazand cele doua cuvinte scrise pe vaslele batranului - anume "rugaciune" si "munca" - si crezand ca acela nu stie prea multe despre viata de zi cu zi, a zis catre el:

- Mosule, cine munceste, nu mai are nevoie de rugaciune.

Batranul nu raspunse nimic acestuia, facandu-se chiar ca nu il aude, insa in acel moment el inceta sa mai foloseasca vasla pe care era scris cuvantul "rugaciune". Vaslind numai cu o singura vasla, barca nici nu inainta, nici nu dadea inapoi, ci se invartea pe loc.

Atunci, tanarul cel mandru isi dadu seama ce vru sa faca batranul, isi ceru iertare si multumi pentru calda lectie pe care i-o dadu.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Dec 2010, 09:19 
Neconectat

Echilibru intre munca si rugaciune

Intr-o manastire a venit din alta parte un monah foarte evlavios, in cautarea de atmosfera mai monahala decat in manastirea din care a plecat. I-a spus staretului ca el doreste sa traiasca dupa Scripturi, numai cu cuvantul lui Dumnezeu; asa ca sa i se ingaduie linistea cuvenita lecturii si rugaciunii.

In manastiri este o regula: oricine vine este primit si omenit ca oaspete trei zile. Dupa trei zile trebuie sa ia parte la munca impreuna cu obstea monahilor, care traiesc dupa principiul din vechime stabilit, "ora et labora" " roaga-te si munceste”.

Staretul l-a primit pe calugarul nostru, dar dupa trei zile calugarul s-a trezit cu economul manastirii care i-a spus cu binisorul: "Dupa traditia noastra, fii Cuviosia ta bun si du-te la camp cu fratii si cu calugarii nostri. Acum ai implinit trei zile de cand ai venit, asa ca daca vrei sa mai ramai, asta-i randuiala din vechime".

Calugarul i-a spus cu blandete si evlavie: - "Parinte econoame, am plecat din manastirea cealalta pentru ca eu vreau sa traiesc numai cu cuvantul lui Dumnezeu, cu lecturi sfinte si in rugaciune, si acolo nu puteam. Nu ma tulburati. Parintele staret mi-a ingaduit sa tin regula mea".

Economul se sfatuise inainte cu staretul, asa ca, ingaduitor, n-a insistat. "Bine, parinte, stai, citeste si roaga-te". A venit vremea mesei. S-au dus toti calugarii la masa, au mancat, dar pe el l-au lasat in chilie sa citeasca si sa se roage. Asa s-a petrecut si la masa de seara, pana ce l-a razbit foamea si, suparat, s-a dus la staret spunandu-i:

- "Parinte, staret, mi se pare ca Prea Cuviosiile Voastre mancati de doua ori pe zi".
- "Da, mancam".
- "Dar pe mine de ce nu ma cheama trapezarul la masa? Sunt flamand de doua zile".
- "Eu i-am spus sa nu te cheme. Nu mi-ai spus Prea Cuviosia ta ca esti unul dintre aceia care traiesc numai cu cuvantul lui Dumnezeu? Eu am inteles: nu esti un pacatos ca noi, care trebuie sa si muncim, ca sa mancam. Ca noi avem nevoie si de mancare. Noi am fost la camp, am muncit, dupa aceea ne-am dus si am mancat din rodul muncii mainilor noastre. Pe Prea Cuviosia Ta, daca traiesti numai cu cuvantul lui Dumnezeu, te-am lasat sa te hranesti cu el."
Tanarul monah si-a cerut iertare si a mers cu ceilalti la munca. Si apoi si la masa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Dec 2010, 09:14 
Neconectat

Moartea nu priveste spre intentii

Un frate l-a intrebat pe avva Pimen, zicand:

- Avvo, au fost doi oameni: unul calugar si altul mirean. Calugarul a socotit seara ca dimineata sa lepede cinul monahal si sa plece in lume, iar mireanul a socotit seara ca dimineata sa devina calugar, insa amandoi au murit in noaptea aceea. Oare, ce li se va socoti lor?

Si a zis batranul:

- Calugarul a murit calugar si mireanul mirean, caci in ce s-au aflat, in aceea s-au dus.

P.S. Mirean este o persoana care nu apartine clerului, un laic.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Dec 2010, 09:10 
Neconectat

In iad, o ora a fost cat trei sute de ani

La muntele Athos, bolnav de vreo 30 de ani, un calugar era tinut la pat. Nu se putea ridica decat putin, cu ajutorul unei parghii legate deasupra patului. Se ruga lui Dumnezeu sa-l ia, pentru ca nu mai putea indura pe pamant suferinta aceasta pe care o rabda de 30 de ani. Sa-l ia Dumnezeu. Si dormind el, a venit un inger in vis si i-a spus: "Dumnezeu ti-a auzit rugaciunile si m-a trimis sa stau de vorba cu tine. Ai facut niste greseli mari, ramase nepocaite, de aceea ti-a fost data suferinta aceasta aici pe pamant, ca sa nu fii pedepsit dincolo. Dar Dumnezeu iti propune o invoiala: Vrei sa petreci trei ceasuri in iad sau inca 30 de ani aici pe pamant in aceasta suferinta?" A stat omul si s-a gandit: oricat de lungi ar fi trei ceasuri in iad, sunt mai scurte decat atatia ani de suferinta pe pamant, pe care n-o mai pot indura. I-a spus ingerului: "Accept sa ma duci trei ceasuri in iad”.

Ingerul l-a lut de mana, si l-a dus in imparatia de smoala a intunericului, si l-a lasat acolo. Si acolo au inceput suferintele. Si a stat un ceas, si a stat trei, dar ingerul n-a mai venit. Si a stat 3 zile, si 3 ani, si 30 de ani si 300 de ani, dupa socoteala lui, si ingerul n-a mai venit. La un moment dat, cand isi pierduse orice nadejde, aparu in fata lui o lumina. Ridicand ochii il vazu in sfarsit pe ingerul lui Dumnezeu care il privea zambind. El nu mai avea puterea sa se bucure.

Ingerul l-a intrebat: "Dar de ce esti atat de trist?" " El a raspuns doar atat: "Nu credeam ca si ingerii lui Dumnezeu sa minta!" - "Cum adica sa minta?", se prefacu ingerul a-l intreba cu mirare. - "Mi-ai spus ca vei veni dupa trei ceasuri sa ma scoti de aici, si iata, au trecut 300 de ani si m-ai uitat". Atunci ingerul se uita cu bunavointa la el si-i spuse: "Te inseli amarnic dragul meu. N-a trecut decat un ceas, si mai ai doua". Atunci omul se agata de aripa ingerului si-l implora: Ingere al lui Dumnezeu, ia-ma, du-ma de aici si lasa-ma pe pamant cu suferinta mea nu 30 de ani, ci 300 de ani, dar nu ma mai lasa aici!" Si ingerul l-a luat de mana si i-a spus: "Dumnezeu s-a indurat de rugaciunile tale si te-a eliberat".

In clipa aceea s-a trezit. Ceasul de pe noptiera arata ca trecuse o ora de cand adormise.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 18 Dec 2010, 15:13 
Neconectat

Recunoasterea pacatului din noi

Avva Moise a zis:

"Daca omul nu se convinge in inima lui ca este un pacatos, Dumnezeu nu-l asculta".

Fratele a intrebat:

"Ce inseamna: sa fie convins in inima lui ca este pacatos?".

Batranul a zis:

"Cand cineva isi duce pacatele sale, nu se uita la ale aproapelui".

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 19 Dec 2010, 10:36 
Neconectat

Cine are dreptul sa ceara lucrul dorit ?

Odata, avva Isaia, impreuna cu ucenicii sai, a venit la aria unui plugar cu o ramura de finic in maini si a spus:

- Gospodarule, da-mi graul acesta!
Plugarul ii spuse:
- Tu ai secerat, avva?
Avva ii raspunse:
- Nu.
Plugarul ii zice:
- Atunci cum vrei sa iei grau, daca n-ai secerat?
Avva a zis:
- Oare cel ce nu secera nu primeste rasplata?
Plugarul ii spune:
- Tu nu stii ce spune Domnul: "Vrednic este lucratorul de plata sa"? Iar tu, avva, fara sa te trudesti, ceri rasplata?

Dupa aceasta, staretul s-a indepartat. Ucenicii, vazand cele petrecute, au cazut la picioarele lui si l-au rugat sa le spuna pentru ce a procedat astfel cu ei. Staretul le-a spus:
- Fiilor, aceasta am facut-o spre pilda voua, ca cine nu lucreaza in veacul acesta, acela nu va primi rasplata in veacul viitor de la Dreptul Judecator

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Dec 2010, 08:56 
Neconectat

Ce sa faci cand esti ispitit

Fratele il intreaba pe batranul avva Moise: "Ce trebuie sa faca omul cand este ispitit sau cand vine asupra lui un gand al dusmanului?". Batranul ii zice: "Trebuie sa planga in fata bunatatii lui Dumnezeu, ca sa-l ajute; indata ne gasim linistea, daca ne rugam cu stiinta, caci este scris: "Domnul m-a ajutat, nu ma tem de ce-o sa-mi faca omul".

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: