|
Dragele mele, ma bucur de asa vesti bune cate sunt in gradina noastra. Sonia, tare m-am linistit ca te-am gasit in gradina. Ralu, iti doresc zbor lin, in cat mai multa sanatate, prin gradina.
Nico, am lipsit mult pentru ca nu mi-a fost usor. In ziua in care cuscrii mei urmau sa soseasca sa preia cateii de la mine, am primit telefon de la cuscra ca sotul ei a cazut din picioare si este langa masina lor. I-am spus sa sune la ambulanta si sa ceara sa ii duca la un anume spital in Bucuresti pentru ca acolo l-am operat pe Bicu. Cuscra m-a rugat sa sun eu la salvare (!?). Se cuvine sa fac o paranteza. Cuscra mea este genul ce toata viata ei s-a interesat numai de persoana ei: coafat saptamanal, manichiura la doua saptamani, pedichiura la o luna, shopping (cum se spune acum) ori de cate ori se simtea depresiva. Si, recunoaste, era depresiva foarte des. A avut femeie in casa de cand s-a maritat si nu a stiut niciodata ce inseamna gospodaria. Concediii, inca inainte de '90 numai in strainatate. Singurul ei efort in viata a fost sa faca un copil pe care l-au crescut bonele. Nu am barfit cu nimic, aceasta este caracterizarea ei, facuta de ea, la prima noastra intalnire, in calitate de viitoare cuscre. Pe mine nu ma deranjeaza modul ei de viata. Nu o invidiez pentru ca eu am alta structura si stilul acesta de viata m-ar fi ucis. Problema este ca a mea cuscra nu stie nimic din ceea ce stie si un pusti de 6 ani (v. numarul ambulantei). I-am dictat numarul de la ambulanta si i-am cerut sa imi dea medicul la telefon dupa ce il urca pe cuscru in masina salvarii. Bineinteles ca nu m-am inteles cu medicul care mi-a confirmat ca este infarct, dar ca nu il duce la spitalul indicat de mine. L-am auzit cu dificultate, printre tipetele cuscrei mele. Dupa ce am terminat de vorbit cu medicul, cuscra mi-a ordonat sa sun un anume angajat de la firma sotului ei, sa ma urc in masina cu el si sa vin la Bucuresti. Cuscra uitase ca eu am nepotica noastra in grija, ca Bicu are probleme de sanatate si ca mai sunt si cateii ei la mine. Am aranjat toate (tot nepotul meu, dragul de el!) si am plecat cu masina firmei lor la Bucuresti. Cand am ajuns la clinica unde era internat cuscrul si mi-au aflat doleantele, medicul si asistentele, mi-au spus ca ma roaga sa il iau de acolo ca nu se inteleg cu sotia lui care doar tipa, porunceste si iar tipa. M-am invartit ceva prin Bucuresti (clinica intr-o anume zona a Bucurestiului, spitalul in alta), dar prin telefon si prin amabilitatea celor ce mi-au ajutat sotul, am reusit mutarea lui. Apoi, totul a decurs asa cum stiam, numai ca tentativele mele de a ma intoarce acasa s-au izbit de tipetele cuscrei. Aceasta s-a cazat la un hotel bun si de acolo tinea legatura cu mine, ce am stat si l-am vegheat pe barbatul ei ca pe Bicu al meu. Il chema pe sofer sa ia lenjeria curata pentru sotul ei (ii cumparase un set de pijamale si le daduse la spalat la hotel), imi trimitea mancarea in caserole de la restaurant si cate alte amabilitati. Cand nepotul meu mi-a spus ca Mariuca are febra si ca Bicu a ametit si a cazut pe-afara, pe cand plimba cateii, am plecat cu trenul spre casa mea. Mi-am informat cuscra ca barbatul ei este spre bine si ca trebuie ea sa mearga sa vorbeasca despre externare si restul, ca eu sunt in drum spre Mariuca mea. Am lasat-o sa se lamenteze, am incurajat-o si mi-am zis ca am inchis un capitol. Acasa am gasit un dezastru. Nepotul in sesiune si cu servici, Bicu ingrozit de cateii ce, nescosi afara la timp, s-au mai rezolvat prin casa, iar pe Mariuca pe o medicatie de mi s-a facut piele ca la gaini. Avea Augmentin si cortizon, prescris de un medic la care a apleat nepotul meu. Le-am luat pe toate pe rand, asa ca Mariucai i-a trecut raceala cu leacurile mele, pe Bicu l-am calmat si i-a scazut tensiunea cand a vazut ca incep sa spal si sa fac o curatenie generala in casa, dar si mancare de care ii place lui, pe catei i-am dat in grija Mariucai (mai putin plimbarea de afara) si l-am eliberat pe nepotul meu care, cu toate ce le-a avut pe cap, tot a reusit sa invete. Aseara, cuscra mi-a spus ca a ajuns acasa si ca trimite masina sa ia cateii. Le-am facut bagajele (paturele, pernute, mancare, jucarii) si i-am predat in custile lor. Am avut o strangere de inima cand m-am despartit de ei. Mai am inca multe de facut pana reusesc sa mi le aranajez pe toate, dar nu vaiet. Mai rau este ca am niste obligatii (vi le-am povestit anul trecut) pe care nu am reusit sa ma achit in tot acest timp. Ginerele meu vine la acest sfarsit de saptamana sa isi vada tatal si la plecare o sa o ia si pe Mariuca cu el pentru ca fetita mea intra intr-un concediu fortat de nu stiu cate zile. Am de pregatit toate bagajele pentru Mariuca, plus alte comisioane cerute de fetita mea. Precum vedeti, nu am timp sa ma plictisesc.
Si pentru ca este tarziu si sunt franta, merg sa ma odihnesc. De aceea va zic noapte buna, gargaritele mele dragi.
_________________ Bica - Bunica-de-Gargarita
|