Acum este 10 Mai 2026, 10:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2011
MesajScris: 20 Ian 2011, 09:00 
Neconectat

Nume forum:1
Bica Nistor scrie:
Precum vedeti, nu am timp sa ma plictisesc.
Bica, chiar nu stiu cum te mai descurci cu toate. Multa sanatate sa ai sa le poti duce in continuare. O calda imbratisare pentru tine si Bicu si pupici Mariucai. Poate reusesti sa te odihnesti cat este Mariuca plecata.
Oana, te inteleg perfect. Oare nu de la dintisori plange Matei? Este bine ca o ai pe mama aproape si te mai ajuta. Nici eu nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul ei. Conteaza foarte mult cand il ia cate o zi la ea si pot sa mai pun si eu lucrurile la punct.
O zi frumoasa sa aveti, dragele mele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 09:13 
Neconectat

Buna dimineata, dragele mele.
Adelina, cafeluta este un miracol in aceasta dimineata, ma astept sa faca si minuni.
Si noi am avut companie la pat in noaptea asta, de la 4,30, pe urma am adormit si nu l-am dus la el in patut. Asa ca suntem destul de matinali si un pic sifonati. Vremea urata este si la noi, se intoarce gerul si zapada. Pe moment, ploua.
Sonia, sa te auda Dumnezeu. Iti doresc multa sanatate.

Sa aveti o zi frumoasa si cu soare in suflet.
Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 09:54 
Neconectat

Buna dimineata!
Multumesc Adelina pentru cafea. Am mare nevoie.

Noi am avut o noapte cu chef de vorba. David s-a trezit pe la 12 si pana la 12,45 a trebuit sa-l plimb in brate si el bombanea. A obosit pana la urma si a adormit. Asta e, trec ele si noptile astea.

Oana, te inteleg perfect. David are uneori accese de plans si nu se opreste orice as face. Uneori il pun in patut, ii pun langa el jucaria preferata si ies din camera 2-3 minute. Bineinteles ca stau la usa si ascult. Ce crezi? Isi ia jucaria in brate si tace. Incearca si tu. La mine a mers de multe ori.

Sper ca nu v-am plictisit de dimineata.
Va pup si va doresc o zi linistita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 14:06 
Neconectat

Cafeaua a patruns in Valahia pe culoarele comerciale ce legau Orientul cu Apusul si nordul Europei. Filiera turceasca a adus atat produsul comercial, cat si obiceiurile legate de acest tabiet, privat la inceput, iar apoi tot mai deschis spatiului public.

Astfel, in anul 1667, sub domnia lui Radu Leon (1664-1669), este atestata cea dintai cafenea din Bucuresti, care se afla in vecinatatea Bisericii Doamnei si a viitorului han Serban Voda, de pe locul Bancii Nationale de azi. Cafeneaua a apartinut unui turc pe nume Kara Hamie, fost seimen, adica mercenar, in trupele sultanului Mehmed al IV-lea (1648-1687). Dupa moartea proprietarului, cafeneaua a revenit Imperiului Otoman, iar in decembrie 1691 a fost vanduta lui Kavaz-basa pentru 65 de piastri.

In vremea Brancoveanului, aparusera deja si alte cafenele, cele mai multe fiind pe podul Beilicului, astazi Calea Serban Voda. In anul 1734, pe 20 februarie, este amintit localul lui Gheorghe cafegiul care s-a aflat pe "Podul ulitii care merge la scaunele de carne", astazi undeva intre strada Doamnei si strada Batistei.

In anul 1785, este amintita cafeneaua cu biliard a venetianului Michelle. Este cea dintai mentiune documentara a unei sali de biliard pentru Bucuresti. "Descoperirea" a fost facuta de englezul Jeremy Bentham.

La 1819 existau in Bucuresti 21 de cafenele, iar la 1900 - 142. In anii razboiului, in 1944, numarul lor a scazut la 15, pentru ca, in 1945, sa fie inchise si sigilate de guvernul Petru Groza, pentru a deturna atentia bucurestenilor de la marile lipsuri alimentare.

Cafenelele au fost, inca de la inceputuri, un spatiu al polemicilor, al disputelor politice si al ideilor revolutionare. In septembrie 1782, Voda Caragea a poruncit Agiei sa ia masuri impotriva celor care cartesc prin cafenele. In 1787, Voda Mavrogheni a cerut sa fie pedepsiti "farmazonii" care tulburau linistea orasului cu "vorbe neadevarate", iar in 1789 a poruncit sa fie inchise cafenelele in care se umbla cu "alte vorbe".

Consumul de cafea a crescut in progresie geometrica de la un secol la altul. Pentru secolul al XVI-lea si al XVII-lea, cafeaua era, probabil, un produs cam exclusivist, consumat de negustorii din Balcani si oficialii turci care tranzitau sau locuiau sezonier in Valahia, dar era cunoscuta si de elita politica si economica a tarii. Cafeaua cucereste medii sociale mai largi incepand cu finalul secolului al XVII-lea.

La inceputul secolului al XIX-lea cafeaua turceasca cedeaza, treptat, locul retetelor occidentale aduse de cofetarii italieni, francezi si germani. Cafeneaua, inca de la inceputurile ei, a adunat laolalta oameni de profesii diferite si le-a coagulat interese comune, de la proiectii politice aventuroase la proiecte culturale reusite adeseori.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 15:05 
Neconectat

Vic, beau cafea in mod constant de aproape 15 ani, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa caut o istorie a cafelei in tara noastra.
Mi se pare interesant ce ne-ai adus tu aici, multumesc.

Nico, nu stiu daca poate fi de la dintisori, cat de la faptul ca probabil ii trecuse ora de culcare sau era mult prea obosit. Cert este ca in ultima vreme face tot mai des asa, un plans atata de violent, incat nu mai stim ce sa-i facem. O fi oare de la dinti si sa fie atat de iritat si debusolat din cauza asta, incat sa planga asa de tare cand este putin mai obosit? Chiar si in brate s-a linistit destul de greu, dar nu stiu cat pot continua sa-l adorm in brate, avand in vedere ca are aproximativ 8 kg si ca eu am ramas cu spatele putin beteag dupa sarcina.

Multumesc RamonAli de sfat, voi incerca sa il aplic.

Fug pe la bucatarie sa fac ceva mancare. Multumesc inca o data tuturor pentru sprijin.

Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 20:55 
Neconectat

Oana, Mariuca nu accepta sa stea in pozitia culcat pe brate. Daca o tineam in brate, in picioare, nu mai spunea nimic.

Urmareste-l, totusi, pe Matei de cand incepe criza pana se sfarseste. Exista un disconfort? Mamele au o intuitie grozava in a deslusi ce are copilasul lor, numai ca nu este si cazul tau daca esti atat de obosita pshic. Nici nu este de mirare pentru ca sunt doi puiuti si toate sarcinile tale se dubleaza.
Ai grija de tine. Daca ai pe mamica ta ce iti intinde o mana de ajutor, profita din plin, zilnic.
Tin minte ca aveam o colega pe care sotul ei a ajutat-o dupa trecerea celor 4 luni de stat acasa cu puiul (pe timpul nostru atata era concediul de maternitate), in sensul ca ii facea rost de certificate medicale. Cand am intalnit-o mi-a spus ca eu sunt o fericita ca sunt la servici, ca ea a capiat de cand sta acasa cu pruncul. Recunosc ca era transfigurata (palida, cu ochii in fundul capului, pungi pe sub ochi etc) de oboseala.
Pupici pentru cele doua minuni ale tale.

Maria, incercari curand o sa mai am. De luni incep varuitul in casa ca nu mai am rabdare pana la primavara. Am peretii insemnti de dare de pipi de catel.

Adelina, si eu iti trimit o calda imbratisare.

Nico, Dumnezeu ne da cat putem duce.
Pupici pe manuta stanga a lui Alexandrel.

Michela, o imbratisare mare si pentru tine.

Vic, multumesc pentru scurtul istoric al cafelei. Nici eu nu-l stiam.

Noapte buna, Gargaritelor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 21:10 
Neconectat

Draga mea Bica esti neobosita. Cum ai si tu timp de odihna, cum te ocupi de alceva. Iti doresc multa sanatate si tie si lui Bicu.
Te pup si o seara placuta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 21:20 
Neconectat

Adelina, nu pot sa traiesc cu casa asa. Imi intra oameni in casa si cum ma simt eu?
Am noroc ca acum avem centrala, asa ca o sa se usuce repede peretii.
Si eu iti doresc sa fii sanatoasa si la fel de frumoasa.
Iti trimit mii de imbratisari.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Ian 2011, 23:05 
Neconectat

Nu doriti inca?

Va doresc noapte buna, gargarite dragi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Ian 2011, 00:05 
Neconectat

Lin, ai grija cu regimul tau extrem. Sper sa ajungi la greutatea visata, dar crezi ca merita sa suferi o perioada pentru cateva kilograme pierdute? Pe care, se stie, le vei recapata mai tarzior. Sper ca a fost o idee, pe care nu o vei aplica.
Te pupic si somn pufos tuturor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: