Acum este 15 Iul 2026, 22:25

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 120 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Concurs culinar - Gargarite in bucatarie
MesajScris: 12 Ian 2011, 11:38 
Neconectat

Nume forum:1
• La acest concurs pot participa toate gargaritele care au lucrat sau au in lucru cel putin un model de goblen de la Rogoblen.

• Pana pe data de 23 ianuarie 2011, toate gargaritele doritoare sunt invitate sa trimita maxim 2 retete de dulciuri pe adresa de e-mail gargarite.in.bucatarie@gmail.com.
• Fiecare reteta trebuie sa cuprinda:
- ingredientele si modul de preparare;
- o fotografie cu ingredientele pregatite in care sa apara scris titlul retetei (aceasta fotografie va fi postata la finalul concursului);
- o fotografie cu o etapa intermediara a prepararii retetei: inainte de coacere, de asamblare etc. (aceasta fotografie va fi postata la finalul concursului);
- o fotografie cu finalul retetei care trebuie sa aiba urmatoarele elemente obligatorii: sa fie facuta cu un fundal neutru (pe hartie alba sau de alte culori) astfel incat sa nu se recunoasca locul. In fotografia finala, trebuie sa apara o lingura din lemn.
• Nu este acceptata fotografia care nu are toate elementele specificate si nici fotografii preluate de pe internet. In caz contrar, reteta respectiva nu va intra in concurs.
• Nu se accepta utilizarea preparatelor din comert pentru realizarea retetelor, de tipul: blatul de tort, choux-uri deja facute, crema la plic sau alte preparate la plic (cu exceptia: frisca, glazuri speciale sau altele care nu se pot prepara in casa).
• Gargarita participanta trebuie sa fie atenta ca in imaginile principale sa nu apara elemente prezentate deja pe forum. In cazul in care nu se respecta aceasta regula, reteta nu va intra in concurs.
• Pe data de 24 ianuarie 2011, fotografiile cu finalul retetei, insotite de reteta, vor fi postate in acest topic, urmand apoi ca gargaritele sa voteze cele mai apreciate retete.
• Gargaritele care voteaza pot acorda 3 (trei) voturi dupa cum urmeaza:
Locul I - fotografia nr. a (3 puncte)
Locul II - fotografia nr. b (2 puncte)
Locul III - fotografia nr. c (1 puncte)
• La sfarsitul lunii, se va premia gargarita care a acumulat cele mai multe puncte la cele doua retete.
• La finalul concursului, se vor posta si celelalte fotografii.

Am postat deja regulamentul concursului pentru a va ajuta sa il urmariti mai usor si sa fiti atente la elementele care care trebuie sa apara in fotografii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Concurs culinar - Gargarite in bucatarie
MesajScris: 23 Ian 2011, 10:22 
Neconectat

Va reamintesc ca astazi este ultima zi in care puteti trimite retele voastre.
Spor la treaba!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2011, 21:13 
Neconectat

Daca exista gargarite care au trimis retete si nu au primit confirmarea mea, le rog sa specifice in acest topic.

Pupici,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2011, 21:19 
Neconectat

Ralu, astept cu nerabdare ziua de maine sa vad noi retete pe care sa le incerc.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:12 
Neconectat

Gargarite dragi, eu incep postarea retetelor.
Pentru o urmarire mai usoara a lor, am sa postez fiecare reteta intr-un mesaj.
Rugamintea mea este sa nu postati nimic pana cand nu scriu "Start vot!".
Va multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:14 
Neconectat

Reteta 1 - Prajitura casei

Blat

Ingrediente:

10 oua,
20 linguri rase de zahar
10 linguri rase de faina
10 linguri de ulei
(mai usor de retinut, la fiecare ou se adauga 2 linguri zahar, 1 lingura faina, 1 lingura ulei),
1 plic zahar vanilat
un varf de sare

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Adaugati varful de sare peste albusuri apoi se bat spuma. Sarea ajuta la o mai buna intarire a albusurilor. Se amesteca pana iese o compozitie ca de bezea, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva.
Galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul se amesteca pana se omogenizeaza.
Cele doua compozitii se amesteca (nu folositi mixerul ca se lasa albusurile), apoi adaugati in ploaie faina si amestecati usor.
Impartiti compozitia rezultata in doua parti egale (aproximativ egale).
Se pregateste o tava acoperind-o cu hartie de copt. Puteti opta pentru tava de la cuptor sau oricare alta (tava mea are 28 x 40 cm).
Puneti o parte din compozitie in tava, apoi o dati la cuptor la foc mediu pentru circa 20-30 minute (depinde de cuptor). Puteti verifica cu o scobitoare daca este gata, intepand blatul; cand pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca este gata.
Aceeasi operatiune si pentru cealalta jumatate de compozitie.
Se lasa la racit (temperatura camerei).

Crema

3 oua,
150 gr. zahar
250 ml. lapte
1 plic budinca de vanilie
200 gr. ciocolata menaj
250 gr. margarina (Unirea la pachet este foarte buna pentru prajituri)

Mod de preparare:
Ouale, zaharul, laptele si plicul de budinca se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se da la foc mic si se amesteca pana devine o compozitie legata, ca de budinca; apoi se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza cu compozitia rezultata anterior. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. (eventual puteti pune vasul in alt vas cu apa rece pentru a se raci mai repede compozitia)
Se adauga margarina si se amesteca pe loc, incorporand margarina in crema deja facuta. Ori, puteti amesteca margarina cu mixerul, apoi adaugati cu o lingura, crema.

Se asambleaza prajitura blat-crema-blat si se da la rece minim 2 ore.
Ca glazura am optat pentru nutella, dar puteti alege sa topiti putina ciocolata sau sa o lasati asa.
Se tine la rece inainte de a fi servita.

Optional: puteti jongla cu cantitatile la crema, in functie de ce si cum va place; puteti alege sa puneti esente, arome si orice va doriti. Ba chiar puteti inlocui laptele cu apa. Daca vi se pare prea multa crema, puteti reduce cantitatile cremei la jumatate sau puteti opta sa mai faceti inca un blat (ansamblarea fiind blat-crema-blat-crema-blat). La aceasta crema (personala) nu aveti limite de dulce. O puteti personaliza dupa bunul plac.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:15 
Neconectat

Reteta 2 - Tort cu gargarita

Ingrediente blat:
8 oua, 230 g zahar, 230 g faina, un plic praf de copt, coaja rasa de la o lamaie si un pic de sare

Preparare: Se bat albusurile spuma, iar separat galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine. Peste acestea se toarna albusurile cate putin, amestecand cu grija de jos in sus, se adauga faina in ploaie in care s-a amestecat praful de copt, sarea si coaja de lamaie. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor la 180° pentru cca o ora (depinde de cuptorul fiecareia).

Ingredienta crema de ciocolata:
125 g zahar, 20 (2 linguri) faina, 100 g ciocolata amara, 250 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 5-6 galbenusuri, un pic de vanilie.

Preparare. Se pune la foc frisca cu laptele si vanilia si se lasa pana da in clocot. Separat galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine si se adauga faina. Peste aceasta crema de galbenusuri se adauga laptele cate putin, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc mic, amestecand mereu pana da in clocot si se intareste. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata data prin razatoare sau rupta in bucati mai mici si se amesteca. Se da la rece.

Ingrediente crema alba:

0,5 l lapte, 100 g zahar, 3 galbenusuri, 80 g faina, sare, coaja de lamaie sau esenta de lamaie, aroma de vanilie

Preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, se adauga faina, aromele si foarte incet laptele caldut, evitandu-se formarea cocoloaselor. Se coace la foc mic amestecand continuu pana se obtine o crema densa. Se da la rece.
In cazul in care folositi coaja de lamaie: curatati lamaia ca pe un mar, puneti coaja in crema, iar cand luati de pe foc crema, scoateti coaja. Va ramane doar gustul. Eu, la acest tort am folosit doar jumatate din aceasta crema, de fapt am injumatatit ingredientele.

Preparare tort:
Blatul, racit, l-am taiat in trei discuri si apoi le-am dat forma de floare. Am luat o bucata de hartie, am desenat floarea, am decupat, am pus peste blat si asa i-am dat forma. Am luat primul disc, l-am insiropat cu apa amestecata cu miere de albine si incalzita, am pus prima crema, cea de ciocolata. Am pus al doilea disc, l-am insiropat, peste care am pus a doua crema si din nou al treilea disc. Peste acesta din urma am pus o glazura pe care am colorat-o cu colorant alimentar albastru.

Preparare gargarita:
Am tapetat un castron cu o foaie de plastic, inauntru am pus resturile de blat ramase de la floare, astfel incat sa acopere si peretii castronului, am pus crema de ciocolata si am acoperit iar cu resturi de blat (crema a ramas inchisa in interior). Asa cum este se da la congelator cateva ore. Se scoate, se rastoarna pe un gratar (eu am folosit unul de cuptor) si se toarna peste gargarita glazura rosie. Punctuletele le-am facut cu picaturi de ciocolata gasite in comert, ochii cu bombonele umplute cu ciocolata, iar antenele si picioarele cu bucati de jeleuri gasite tot in comert. Am lasat sa se intareasca glazura si abia apoi am pus gargarita peste floare. Am decorat cu frisca.

Ingrediente glazura: 3-4 albusuri, 300-400 g zahar pudra. Se bat cu furculita albusurile foarte putin si se adauga zahar cate putin amestecand pana devine o crema alba, lucioasa. O treime am colorat-o cu rosu, restul cu albastru (desi cred ca mai bine o lasam alba, - cred ca asa mi-ar fi placut mai mult floarea).

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:15 
Neconectat

Reteta 3 - Prajitura cu morcov

Ingrediente si preparare:

1. cu mixerul: 2 cani ulei, 3 cani zahar, 5 oua
2. cu lingura: 3 cani faina, 3 lingurite scortisoara, 3 lingurite bicarbonat, 2 lingurite sare, 3 plicuri vanilie, 2 conserve ananas bucati, 3 cani morcov ras mic.

Se amesteca toate si se pun intr-o tava inalta la cuptor 60 minute.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:16 
Neconectat

Reteta 4 - Savarine

Ingrediente pentru 6 portii:

- 3 oua
- 50 grame zahar
- 50 grame pesmet
- 20 grame faina
- esenta de rom
- 250 ml frisca

Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, faina, pesmetul si esenta de rom, mixandu-se foarte bine.
Formele de savarina se ung cu unt sau margarina solida si se repartizeaza uniform compozitia. Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute. Se scot din forme cand sunt reci.

Sirop
Se pun 200 ml de apa pe foc, se adauga 250 grame de zahar si se fierb pana se dizolva zaharul. Apoi se adaugă 50 grame esenta de rom.

Cand savarinele s-au racit, se taie un capacel de 1 cm (nu complet) si se insiropeaza bine. Se umplu cu frisca si deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:16 
Neconectat

Reteta 5 - Portocale cu sirop caramel

Preparare:

Se curata portocalele de coaja pe care o pastram.
Incercam sa scoatem partea alba de pe coaja si apoi taiem coaja julien.
Punem apa la fiert si aruncam in apa coajile de portocala. Le tinem timp de 3 clocote dupa care le clatim sub jet de apa rece. Repetam operatiunea de 3 ori.
Se feliaza portocalele si se aseaza intr-un castron.
Din 2 cani de zahar, putina apa si cojile de portocala vom face un sos caramel.
Peste portocalele din castron turnam sosul caramel, migdale tocate si prajite. frisca si topic, in cazul meu de fructe de padure.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 120 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: