Acum este 28 Iul 2026, 10:58

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Mancare pentru mama
MesajScris: 11 Feb 2011, 20:11 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Greta, adevarat spui. Din armonia ce am creat-o in familia noastra (armonie ce se intinde pe vreo patru generatii), la randul lor, copiii ne inconjoara cu aceleasi sentimente.

Ralu, recunosc ca reusitele copiilor nostri si modul cum ne trateaza ei, acum la maturitate, ne aduc o bucurie constanta si, astfel, toate provocarile vietii ni se pare mai usor de infruntat.
Multumesc pentru apreciere, mai ales ca vine de la o cunoscatoare.
Mai ai putin si Dario va gati pentru tine. Eu nu stiu cand au trecut anii. Parca ieri, baiatul meu avea varsta lui Dario, iar astazi, nici daca ma inalt pe varfuri, nu ajung sa il sarut, asa ca se apleaca el catre mine, cu un zambet larg.

Anca, multumesc.
Se pare ca nevoia, dar si dragostea pentru consoarta ii indeamna pe baieti sa-si dezvolta si latura aceasta. Am in minte exemplul lui Andrei, gargarelul nostru, ce s-a trezit cu acele surprize, dupa nasterea sotiei lui si cred ca este important ca un baiat sa se poata descurca si la acest capitol. Sa-ti traiasca si cavalerul din familie si o calda imbratisare pentru Claudia.

Am ramas datoare cu revansa pentru baiatul meu. I-am pregatit o tarta aperitiv cu ciuperci.

Ingrediente:
400 g aluat foietaj
2 cepe
4 catei usturoi
2 cutii ciuperci taiate
200 - 250 g de pastrama de curcan (nu era in reteta, dar o aveam in frigider)
1 lingura unt (eu am folosit doua linguri cu unt)
1 ardei iute (eu am folosit in locul ardeiului iute, jumatate lingurita de chilli)
300 g smantana
200 ml lapte
4 oua
150 ml coniac (nu mi-a placut aroma lasata de coniac, cand am facut aceasta reteta pentru prima oara, asa ca am schimbat cu lapte)
50 g cascaval
un varf cutit boia iute (eu nu am gasit decat boia sintetica si nu am pus)
piper mozaic (nu aveam in casa, asa ca am folosit piper normal)
sare

Mod de preparare:
Ceapa (de apa) - le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.
Untul l-am pus intr-o tigaie mai mare in care am calit carnea de curcan, taiata feliute. Am scos carnea cand era aurie si apoi, in acelasi sos am calit ceapa si usturoiul. Am adaugat chilli si ciupercile taiate si ele marunt, am lasat 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi am adaugat laptele (in locul coniacului) si am redus focul. Am asezonat (eu am pus putin Fuchs) si am lasat sa fiarba cam 15 minute. Apoi am lasat sa se raceasca.
Intr-un bol am amestecat smantana, ouale batute, laptele, sarea si piperul. In plus, fara de reteta, am pus 1/2 lingurita de oregano si un varf de lingurita cu rozmarin (ambele in pulbere uscata).
Intr-o tava mai maricica (diametru 28 cm) unsa cu unt, tapetata cu aluatul de foietaj, am asezat ciupercile si carnea de curcan, peste ele smantana amestecata, am ras cascaval deasupra si am dat la cuptorul dinainte incalzit. Am scos-o cand a capatat o crusta aramie deasupra.
Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi am taiat-o in felii ca la pizza.
Se poate consuma calda sau rece. Noi am mancat-o cu o salata verde alaturi.

Fotografia este de la prima incercare (cand am folosit coniac). Este surprins momentul inainte de a o baga la cuptor.

Este un aperitiv ce are consistenta, placut la gust si satios.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Mancare pentru mama
MesajScris: 11 Feb 2011, 20:20 
Neconectat

Nume forum:1
Monica, cred ca esti tare mandra de baiatul tau. De fapt de copii tai. Si tot ce s-a scris pana acum este foarte adevarat. Eu sunt inca prea mica ca sa cunosc destul de multe, dar comportamentul tinerilor este asa cum se invata in familie. Eu pana la sapte ani am stat la bunici unde am fost invatata sa vorbesc numai cu mata si nu cu tu. Si nu am dat niciodata dracului. Fiindca esti o mama model de aceea ai si un baiat model. Fericita va fi fata care il va lua de sot.
Si o sa incerc cu multa placere retetele pentru ca mi se par apetisante.
Te pup.

Adelina, multumesc. Care parinte nu este mandru de copiii lui, cand vede roadele? Nici fetita mea nu este mai prejos.
Sa stii ca si eu am prins exprimarea cu mata si dumneata fata de bunici si nu vad decat foloase in asta. Este un respect pe care il porti in inima pentru ei pana inchid ochii. Si, dragii de ei, cat merita acest respect, mai ales cand devin neputinciosi.
Si tie, sa-ti dea Domnul, un tanar dupa chipul si asemanarea ta.
Cu o calda imbratsare pentru tine,
Monica

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: