Acum este 22 Iul 2026, 00:36

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 114 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Bunavestire - goblen lucrat de Lena
MesajScris: 13 Feb 2011, 10:47 
Neconectat

Nume forum:1
<Crezi în minuni?>
<Da, cred! Cu toată fiinţa mea! Cred şi le pot simţi, cred şi le pot auzii, cred şi le pot vedea, cred şi le pot atinge!>

04.02.2011 – pagină de jurnal (de călătorie), sau filă de bucurii:
Sunt în gară cu o oră şi jumătate înainte de a pleca trenul. Este tras pe linie şi îşi aşteaptă călătorii – înăuntru este întuneric, iar eu aştept să se facă lumină (paradoxal spus: aştept luminiţa de la capătul tunelului – se potriveşte bine în context – mai târziu o să înţeleg cât de bine înseamnă acest bine).
Cu suflet de copil desenez pe băncile din gară feţe zâmbitoare şi le imortalizez spre a le vedea mereu. Le trimit mai departe celui care îmi iubeşte zâmbetul şi toată fiinţa mea. Pesemne că l-am făcut să zâmbească, căci îmi răspunde cu un apel şi preţ de câteva minute purtam o discuţie care nu mai ţine cont de gradele cu minus de afară.

De niciunde, în faţa mea apare un monah – va călători în acelaşi tren – discuţia de la telefon se pierde, locomotiva se conectează vagoanelor şi se face lumină. Mai citesc odată biletul: vagonul 5 locul 63. Urc în tren, îmi găsesc compartimentul şi mai citesc odată locul: vagonul 5 locul 43 Ciudat! N-am avut niciodată probleme cu vederea, însă acum era clar: locul era 43! Mi-am strâns bagajele şi am plecat către locul 43 – acum ştiam unde mă îndrept; ştiam că aveam să împart acelaşi compartiment cu sfântul monah – şi n-am avut nicio uimire când din uşă am văzut, lipit de geam, chipul părintelui şi, dincolo de geam, pe albul zăpezii, reflectată, sfinţenia lui. Aş fi vrut să îi ascult cuvântul, însă nu vreau să-l deranjez, deşi ştiu ce spunea părintele Teofil Părăianu atunci când îţi cereai scuze pentru deranj: "Lasă, că mă aranjez la loc! Asta este menirea mea, să fiu deranjat!"
Am ascultat, atât cât a avut să spună şi am admirat icoana ce o purta alături – încerc să o descriu deşi cuvintele îi limitează frumuseţea, însă sufletele calde ce vor citi aceste rânduri şi-o vor putea imagina, aşa cum este ea – în toată splendoarea ei divină – cât de divină e! Este lucrată pe pânză groasă, cu fir metalizat, aurit, colorat – toate nuanţele într-o îmbinare perfectă. Nu sunt puncte ca cele de goblen, sunt paşi mai mari şi pe alocuri un fel de broderie, asemeni veşmintelor împărăteşti, căci reprezintă Mireasa Sfântă, Maica Preacurată a Celui Preaînalt. Este o lucrătură fină ce pare decupată din haina din zi de sărbătoare a unui preot. Nu o imortalizez – îmi place prea mult şi vreau ca lipsa ei în imagini să-mi stârnească dorul şi dorinţa de a vizita curând mânăstirea ortodoxă de la Kiev unde părintele, acum împreună călător cu mine, îşi trăieşte rugăciunile în comuniune cu glasul Tatălui ceresc.
Lumina astrului menit să vegheze noaptea strălucea în stropii topiţi de zăpadă de pe geamurile trenului ce ne duce departe... acum, Părinte, o să vă cer să mă vegheaţi!

V-am redat (fragmente din) pagina aceasta de jurnal convinsă că se integrează bine în subiect, cu atât mai mult cu cât dincolo de glasul ce străbate atât de delicat aerul de 2-3 metri pătraţi ai compartimentului, am auzit cuvinte coborâte parcă din altă lume: „Icoana aceasta (referire la icoana Bunei Vestiri) îţi este cămara ce te însoţeşte zi de zi. O să mai coşi şi altele şi o să ştii care este cea aşteptată de Biserică”. De unde ştia oare părintele semnificaţia Bunei Vestiri pentru mine? Şi cum de citise întreaga mea viaţă în atât de puţin timp?

Priveam în blândeţea ochilor lui şi în curăţenia vocii lui bătrâne toate răspunsurile pe care le-am aşteptat cândva.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Feb 2011, 12:48 
Neconectat

Felicitari, Lena pentru minunatul model realizat.
Sanatate multa si spor in continuare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Mar 2011, 19:39 
Neconectat

Nu imi gasesc cuvintele. Este superb. Felicitari si sa il inramezi cat mai repede. Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Mar 2011, 07:10 
Neconectat

Dalina, Simona, vă mulţumesc pentru vizită şi pentru resuscitarea scurtă as subiectului. Înrămat o să îl aduc probabil după Paşti pentru că ramele le pun de obicei într-o altă localitate decât cea în care locuiesc în marea majoritate a timpului şi îmi este greu să mă deplasez. Am deja Rugăciunea inimii şi Reflexie la înrămat, urmează să duc Bunavestire şi Caii. Şi când or să fie gata, o să le fotografiez şi o să vi le arăt cu sigurantă.

O îmbrăţişare strânsă pentru voi şi o floricică firavă acum, la început de primăvară.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 114 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: