Acum este 28 Iun 2026, 12:30

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Colectia mea - Dana
MesajScris: 22 Ian 2011, 22:48 
Neconectat

Nume forum:1
Bica, se vede ca nu am darul tau in a povesti. Nu vroiam sa dezvolt mai mult si am incheiat ca la intoarcere am avut o discutie insa cu sotul meu si nu cu dansa. Eu cu dansa nu m-am certat niciodata, nu imi permit si nu mi-as permite sa ridic vocea sau sa mai si spun ceva nelalocul lui. Asa cum nu as accepta ca sotul meu sa raspunda urat parintilor mei. Pana atunci au fost alte episoade in care soacra mea avea pretentia de a fii insotita duminica sa dea telefon acasa, sa se intalneasca cu nu stiu cine cunostea etc. Eu ramaneam acasa si ii asteptam cu pranz, cina dupa caz si nu m-am plans. Am inteles ca era greu si pentru ea, insa cand am vazut ca l-a implicat si la operatiunea vopseaua, mi-am zis ca trebuie sa am o discutie cu viitorul meu sot si sa-i explic ca am si eu anumite pretentii pe care nu pot sa le las meru pe plan secund pentru a o multumi pe ea. Bineinteles ca discutia cu el s-a finalizat acasa in camera noastra de unde a auzit si ea din discutii si bineinteles ca nu a facut salturi de bucurie. Eu am povestit partea hazlie a situatiei, insa au fost si altele.
Situatia in prezent este diferita, insa locuitul impreuna nu-l recomand. In tara, apartamentul unde locuim este la distanta de 200 metri de socrii, insa este altceva.
Cu privire la schimbul propus pentru Dana, eu zic ca este suficient sa aiba parte de o astfel de experienta si viitorul ei sot, chiar daca o sa fie tratat mai mult decat bine de parinti ei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2011, 17:03 
Neconectat

Se pare ca am deschis un subiect "nora vs. soacra".
Va multumesc tuturor pentru tot ce mi-ai scris si ca mi-ati impartasit experienta voastra de viata. Abia am asteptat ziua de astazi, sa raman un pic singura si sa va scriu. M-ati ajutat enorm.
Bica, iti multumesc si te admir tare mult. Esti o femeie puternica si foarte rabdatoare, eu nu cred ca as fi reusit in locul tau sa trec prin toate astea. Eu sunt o fire tare vulcanica si spun tot ce am de spus atunci cand imi vine, stiu ca am de pierdut si mereu am pierdut fiind asa. Eu consider ca nu merit sa fiu tratata rau de altcineva, mai ales daca eu incerc sa o respect.
In ceea ce priveste soacra mea, cred ca a inceput sa realizeze ca undeva greseste, pentru ca l-a intrebat pe Andrei daca sunt suparata pe ea si am vazut ca in ultimul timp a inceput sa faca curat cat de cat din urma ei. Eu cred si i-am si spus lui Andrei, daca eu am facut unele sacrificii in a locui aici si am incercat sa ma adaptez, sa faca si ea unele sacrificii. Eu inteleg ca este casa ei si nu imi permit sa fac eu reguli, dar nu sunt obligata sa traiesc aici in aceste conditii doar pentru ca este ea incapatanata si nu imi permite sa am casa mea. Parintii mei au muncit toata viata pentru mine si pentru sora mea si au strans bani lunar ca sa avem casa noastra. Si acum fac acelasi lucru, din pensiile lor pun aproape jumatate deoparte si strang pentru mine ca sa imi faca o casa. Iar acest lucru ma doare mai ales ca isi opresc putin bani pentru mancare si cele necesare, ce sa mai zis de mofturi? Asta nu isi permit. Ai mei sunt diferiti fata de ea, pentru ca parintii mei au strans mereu bani, au facut economii, le-au placut sa aibe casa frumoasa si lucruri noi. In schimb ea a trait bine, nu a interesat-o daca trebuie ceva schimbat in casa sau macar sa faca sa arate bine. Nu si-a cumparat macar un obiect electrocasnic nou, o mobila noua sau macar niste oale noi. Nimic, pentru ea daca era de fumat, de baut si de mancat, restul nu mai conta. Nu s-a gandit ca are doi copii si ca trebuie sa ii ajute in viata, in schimb asteapta ea ajutor acum.

Adelina si eu am crezut ca sunt norocoasa ca am o soacra extraordinara, dar vezi tu se cam intorc lucrurile.

Cel mai tare ma bucur ca Andrei a inceput sa realezeze si el ca mama lui greseste si ii atrage atentia el si ii face observatii fara sa ii mai zic eu nimic. Am ramas muta zilele trecute cand l-am vazut pe Andrei facand curat in casa si steargand peste tot. Macar in privinta curateniei am reusit sa o rezolv. Cat despre mancare i-am zis ca eu nu voi manca manacare facuta de ea, iar el nu a obiectat, cred ca a inteles de ce.
Nu putem sta in chirie, pentru ca nu permitem si cred ca mama ar innebuni daca m-ar vedea ca ma chinui stand in chirie.

Maria, eu m-as muta la mine macar acolo stiu ca imi fac o bucatarie separat, infund o usa si m-am separat de ai mei complet si ar fi mult mai bine decat aici. Oricum, de fiecare data cand soacra mi-a facut ceva ce nu mi-a convenit, lui i-am spus in felul urmator: "Daca tu ai sta la mine si mama mea ti-ar fi facut asa ceva cum ai reactiona?" Si cu asta il fac sa inteleaga si nu mai zice nimic. Daca am fi lasati liberi, as putea sa ma mut la mine si sa stau mult mai bine, dar asa sunt obligata sa stau aici, pentru ca ea nu vrea sa stea singura.
Daca soacra mea o sa vrea intr-o zi si o sa accepte sa stea singura ar fi mult mai bine pentru amandoi si ne-am intelege mai bine. Parintii mei au zis ca ei isi fac o casuta mai mica cu 2 camere si ma lasa pe mine sa stau acolo sau eventual sa o darame si sa ma mut acolo cu tot cu soacra mea. Dar cu bucatarie si baie separata. Asta ma doare ca practic din partea alor mei sunt solutii, sunt dispusi pentru orice varianta, chiar sa vina soacra mea sa stea in casa lor si ei sa plece de acolo. Dar ei mereu nu ii convine ceva si asta ma enerveaza la culme, pentru ca ne trage inapoi. Si ma supar in momentul cand discut cu Andrei si ne facem planuri, iar pe el il vad multumit si plin de speranta, dar imediat cum vorbeste cu mama lui parca este cazut din cer si gata este pierdut.
El nu este mamos, dar in schimb se loveste de mama lui ca de un zid si se vede in fata faptului ca nu poate sa faca nimic pentru viata lui din cauza ca mama lui mereu se plange de ceva. Nu stiu daca ma fac inteleasa.
Eu inteleg ca ii este greu, m-am pus de multe ori in locul ei. Dar cred ca ar trebui sa inteleaga ca baiatul ei trebuie sa isi faca o familie si sa fie la casa lui. Nu sa il traga inapoi dupa ea.

Chiar si astazi ne-am certat foarte tare, mai mult am rabufnit eu. Am ridicat putin tonul la soacra mea fara sa imi dau seama, de fapt am vrut sa vorbesc mai tare ca sa auda ce ii zic, dar mi-a iesit mai mult rastit, iar Andrei a auzit. Astazi am vrut sa ma duc la mama, dar pentru ca a nins nu am stiut daca ma mai duc, pentru ca la masina nu am cauciucuri de iarna. Iar ea a inceput sa ma intrebe: Daca ma duc?, Cu ce ma duc? Daca iau masina? Daca vine sora mea dupa mine? I-am raspuns nu stiu sa raspund la toate intrebarile. Dar ultima oara a iesit raspunsul cam rastit, iar Andrei a venit la mine dupa ceva timp sa imi spuna de ce tip la mama lui si m-a si jignit un pic. Atunci am rabufnit eu si i-am spus ca mi-am dat seama ca am gresit, dar eu nu am venit aici ca sa tipe la mine si sa ma jigneasca pentru mama lui. Mi-a raspuns ca daca ea ar fi vorbit la fel cu mine, atunci ar fi intervenit si i-ar fi atras ei atentia.
Asta este un accident minor.

Va spun ca abia astept sa se intalneasca soacra mea cu parintii mei si sa o puna intr-un fel "la punct". Ea este constienta de puterea parintilor mei, dar parca faca intentionat sa nu ma pot bucura de casa mea si de lucrurile mele. Cand a fost discutia sa aduc un aragaz nou in casa, a zis ca ea nu accepta ca se simte prost ca sa primeasca ceva de la ai mei. Dar asta. ce inseamna? Ca ai mei nu trebuie sa imi dea mie nimic, pentru ca se simte ea prost? Ar trebui sa se gandeasca ca nu primeste ea, ci mie imi da, ca ma ajuta pe mine. Asta ce inseamna ca daca ea ma obliga sa stau la ea in casa, nu am voie sa primesc nimic de la parintii mei? I-am spus lui Andrei, daca ea este mofturoasa, eu nu is obligata sa stau in mobila ei veche, sa mananc in farfuriile ei vechi sau sa stau cu un aragaz vechi de 30 de ani, ca atata are. Cat despre vesela, eu am adus farfurii, linguri si cutite noi, dar ea dupa ce le spala le ascunde prin dulapuri si le scoate tot pe ale ei vechi si uzate. Iar asta ma enerveaza la culme, iar asta i-am zis si eu si Andrei. Ea nu are decat sa manance cu alea daca nu vrea sa le arunce, dar sa nu ma puna sa mamanc eu cu ele.

Stiti ce am facut? I-am spus lui Andrei in felul urmator: sa se gandeasca bine daca vrea sa se mai casatoreasca cu mine, pentru ca eu nu vreau sa stau in casa asta, nu vreau sa stau cu mama lui. Sa nu imi spuna dupa ce facem nunta ca asta este situatia, nu mai plecam de aici stam cu mama. Si daca crede ca nu poate sa imi indeplineasca aceste dorinte, sa ne despartim acum, nu sa ne chinuim sa cheltuim niste bani sa facem nunta si sa dam divort dupa aceea. I-am spus clar ca eu ma despart de el daca ma obliga sa stau acolo, indiferent in ce situatie vom fi si daca vom avea un copil sau nu. Sa stiti ca eu sunt foarte incapatanata, iar cand mama a auzit ce i-am spus, a ramas fara glas, mai ales ca ma cunoste foarte bine.

Of, nu mai zic nimic ca m-am mahnit foarte tare.

Va pup pe toate.
Va pup si va multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2011, 21:54 
Neconectat

Dana, te rog doar sa nu ei decizii la cald. Dupa ce iti trece supararea, pune ordine in idei si ia o hotarare definitiva. Asa cum te gasesti acum nu face bine nimanui. Nu este usor si stiu ce este in sufletul tau cand te implici trup si suflet intr-o relatie, iar persoana de langa tine este dezorientata.
De alta parte, prietenul tau se gaseste intre doua focuri si nu stie cum sa intervina. Daca viitoarea ta soacra a luat aceasta atitudine nu stiu cum si ce o sa poata interveni ca sa-si schimbe ideea. Problema este ca tu trebuie sa alegi pentru tine si sa faci prezente limitele tale, prietenului tau, asa o sa fie si el nevoit sa faca ordine in idei si in ceea ce-si doreste pentru viitor.
Te imbratisez si te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 22:17 
Neconectat

Maria, inteleg foarte bine cum a decurs acea zi memorabila cu vopsitul parului. Si, nici o grija, am inteles eu cat bun-simt exista in tine si nu mi-am imaginat nici o clipa ca ai dat curs unei discutii cu soacra ta.
Foarte bun sfatul tau pentru Dana.

Dana, din pacate, cand se unesc destinele a doi indragostiti, avem de o parte si de alta, caractere diferite. Fiecare vine cu un bagaj plin de obiceiuri, credinte, educatie, uneori total diferit. Si, se intampla mai ales in zilele noastre, totul vine impreuna cu parintii unuia sau altuia dintre tineri. Cum faci sa impaci si capra si varza? Eu cred ca numai prin rabdare si iubire poti realiza asta.
Sincer, imi doresc o rezolvare benefica pentru voi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 12:29 
Neconectat

Mama, a terminat zilele astea Mireasa din munti si m-am gandit sa va arat si voua. Am fost ieri si am dus-o la inramat si abia astept sa vad rezultatul.
Acum a inceput Rondelul rozelor.
Va pup pe toate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 12:33 
Neconectat

Dana, felicitari mamei tale, semeni cu dansa harnicute amandoua.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 12:37 
Neconectat

Multumesc, Karmen.
Pai de la ea am invatat sa cos si e bucuroasa cand ma vede, nu s-a gandit ca voi ajunge atat de departe. A crezut ca ma voi plictisi repede.
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 13:23 
Neconectat

Felicitari pentru mama ta Dana. Superb goblen.
Sunt oarecum mahnita sa vad ca suferi atat. Si eu acum trec oarecum printr-un impas, dar stii cum e, divergente in cuplu sunt mereu. Eu am norocul sa stau singura, doar cu sotul intr-un apartament cu 2 camere, desi parintilor mei nu le-a suras ideea de a-l cumpara, ca la tara trebuie sa stai la casa. Acum imi prinde tare bine, nu se stie daca o sa avem bani vreodata sa ne facem casa pe care am inceput-o.
Cu soacra, ma am bine, zic ca ea si fac ca mine, m-a invatat buni acest lucru sa il fac, dar nu prea imi iese. Ne vedem relativ rar, ea stie ca eu am un caracter vulcanic si chiar daca nu este de acord cu mine mereu zice da, m-a deranjat o singura data mai tare, cand sotul meu era plecat la vecinii socriilor si ea mi-a reprosat ca vreau sa il trimit in afara, iar cand a aparut sotul meu a schimbat subiectul si a inceput sa rada. Initial am ramas masca, dar imediat ce am plecat de acolo i-am zis sotului ce se intamplase. Sincer nu stiu cat m-a crezut dar, na asta e.
Bafta la a lua decizia corecta in ceea ce priveste relatia voastra.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 15:02 
Neconectat

Felicitari mamei tale! Este un tablou dificil, dar extrem de frumos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 16:19 
Neconectat

Dana, multe felicitari mamei tale pentru ca stiu din proprie experienta ca este un model dificil.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: