Acum este 26 Mai 2026, 20:03

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1719 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cafeneaua Gargaritelor 2012
MesajScris: 27 Dec 2012, 17:06 
Neconectat

Nume forum:1
Doina, m-a distrat mult cocoselul tau. Iti multumesc.
Dalina, iti multumesc pentru cafea si te rog pupa din partea mea niste manutele dolofane din casa ta.
Aduc si eu un ceiut la orele serii:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Dec 2012, 17:30 
Neconectat

Ioana, una dintre cele mai mari provocari in viata este sa fii tu insuti, intr-o lume care incearca sa te faca precum toti ceilalti.
Experienta mea este cunoscuta de tine si de celalalte gargarite veterane, ca este scrisa in aceasta gradina.
Nu mi-a fost usor cand Bicu plimba mandrele pe corso (strada principala din oras), cand lumea ma privea cu compatimire si cand ajungeam acasa ca sa gasesc o casa rece si un pat unde noaptea sotul meu dormea (daca ajungea acasa) cu spatele la mine.
Am avut grija de mine (mai mult ca niciodata), de fetita si de casa. Am facut o facultate fara stirea nimanui si eram (atunci) etalon de eleganta si pedanterie in materie de tinuta, desi eram saraca. Am avut prea putin ajutor din afara, iar de la Bicu mai deloc.
Am acceptat sa stau langa el si dupa ce i-a trecut vremea iubirilor nestatornice pentru ca eram cadru didactic (si se cuvenea sa am o tinuta morala), pentru ca il iubeam si pentru ca existau conveniente in acea perioada, ce odata incalcate te excludeau din societate. Dar, mai mult decat orice altceva, imi doream ca fetita mea sa creasca cu un tata alaturi. Suferinta mea de atunci ma inteapa si astazi cand scriu despre ea, dar nu regret ca s-a intamplat asa. Acum, la batranete, mi se pare ca el ma iubeste si ma cocoloseste pe mine, mai mult decat eu pe el. Nimeni nu mi-a indeplinit visele, asa cum face el de cativa ani buni.
Cred ca eram sortiti sa ramanem impreuna si ca acele vremuri din tinerete erau incercarile vietii mele.
Stiu ca tineretea este nerabdatoare sa se aseze toate lucrurile corect si imediat, dar acorda-i o sansa acestei casnicii. Lasa un timp de respiro. Indiferent ce hotarare ai lua, nimeni nu are drept de blam asupra actiunilor tale, ca numai tu stii prin ce treci.
Eu ii doresc tanarului indragostit de himere sa i se intoarca mintea din panataloni la cap si sa se implice in cresterea celor doi printi ai vostri, ca aceasta este singura noastra avere si ratiune de a fi pe acest pamant.
Te imbratisez si pe tine si pe cei doi printi cu mare drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Dec 2012, 17:36 
Neconectat

Dragele mele, gargarite, eu sunt din cale afara de fericita ca mi-au sosit copiii acasa. A fost o surpriza din partea lor, iar eu am avut parca o premonitie, ca nu am incetat sa le pun pe toate la punct si sa pregatesc de toate si din toate, cat sa fie un Craciun magic in familia mea si a cuscrilor. Iata ca v-am destainuit motivul lipsei mele din gradina, lipsa ce va mai dura putin.
Va doresc sarbatori magice, asa cum am eu in aceste zile.
Va imbratisez cu mult drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Dec 2012, 23:56 
Neconectat

Buna seara, dragele mele.
Cand am decis sa-mi deschid sufletul in fata voastra mi-am dorit din toata inima ca tu, Bica sau Laura sa-mi raspundeti, pentru ca stiam ca voi, prin puterea voastra si experienta voastra de viata veti gasi sa-mi spuneti cuvintele potrivite. Nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu povestea mea trista, dar imi face bine sa-mi mai deschid sufletul.
Cand el a plecat de acasa a stat la fratele lui si la cumnata mea insarcinata. Nu va spun cum umblam noptile pe drumuri, ma urcam in masina si plecam sa vad daca e cu adevarat acolo unde e. Si am prins nopti cumplite, cu gerurile naprasnice care au fost in iarna si cu nametii cat casa. M-a iubit Dumnezeu, cum ziceai si tu, Doina si nu am patit nimic. Sarcina cum am avut eu cu Stefi nu o doresc nimanui, - agitata, cu lacrimi si durere cum cu greu se pot exprima in cuvinte. Singura am dus tot greul, cu doi batrani bolnavi, cu un copil mic si cu unul pe drum. Venea sa-l vada pe Mihaita aproape zilnic, seara destul de tarziu, asta daca avea chef, statea jumatate de ora si apoi pleca. In urma lui ramanea prapadul, cu un copil disperat, care facea crize de plans, care la gradinita refuza sa faca activitatile date de educatoare. Am colaborat foarte bine cu educatoarele si am reusit sa gestionez situatia. Lui i-am spus in nenumarate randuri ca acest copil are nevoie de el, ca este mare de acum si fiind extrem de destept pricepe lucrurile mai mult decat ne imaginam noi. Inchipuiti-va un copil disperat care la un moment dat tipa la tatal lui sa iasa afara, sa plece daca asta isi doreste numai sa nu o mai faca pe mama sa planga. Orice as incerca sa-i explic eu ca este mai bine pentru copil, sunt intampinata de refuzuri categorice, de sarcasm si de acuzatii, ca sunt egoista, nu iubesc copiii ci doar ma folosesc de ei sa-mi ating eu scopul si ca eu sunt vinovata ca am implicat copiii in toata povestea asta.
Mandra este farmacista, iar el se simte destul de rau, deci are in permanenta nevoie de ajutorul ei. Ea este genul de femeie mereu copil, pisicoasa, lipicioasa... pana lucrurile nu merg asa cum vrea ea. Este cu 3 ani mai tanara ca mine, nu are nici o obligatie; sta cu parintii, mama ei ii spala, ii gateste, ii face curatenie. Nu are deloc habar ce inseamna responsabilitatea unui trai in doi, nemaivorbind de responsabilitatea cresterii unui copil. Cu toate acestea isi permite sa dea sfaturi, ii zice ca el are tot dreptul sa-si traiasca viata.
El vrea sa divorteze, dar in acelasi timp incearca sa-mi paseze mie responsabilitatea, pentru ca el nu actioneaza in nici un fel in luarea unei masuri concrete. Recunosc ca judecand lucrurile la rece, mi-ar fi mai bine singura cu copiii, pentru ca am casa, care este numai a mea (nu este comuna), am masina, am un servici relativ bun... Dar, am fost crescuta dupa anumite principii, poate ca sunt de moda veche. Este foarte usor sa desfaci o casnicie, dar este foarte greu sa mai repari ceva dupa aceea. De aceea, da, draga Bica, acord nenumarate sanse acestei casnicii si am sa continui sa acord cat timp imi va da Dumnezeu putere. Ma doare in schimb sufletul ca el va plati, pentru ca nimic nu este mai greu pe lume decat sa te judece copiii. Si din pacate pentru el, Mihaita deja a inceput sa-l judece aspru de tot.
Va imbratisez pe toate si ma iertati daca va plictisesc.
Monica, o calda imbratisare si pentru tine. Cu parere de rau, datorita situatiei familiei nu am apucat nici in ziua de azi sa ajung la Raiul tau, asa cum imi doream.

Ioana, portile Raiului meu raman deschise pentru tine si pentru micutii tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Dec 2012, 13:55 
Neconectat

Buna ziua, dragi gargarite si draga Monica.

Sper ca ati avut sarbatori fumoase, pline de veselie si iubire. Eu am trecut printr-o perioada grea, acum 10 zile mi-a murit bunicul (titie cum ii spuneam eu), iar sarbatorile au fost mai triste fara el. Era bunicul la care am petrecut mare parte din vacante si este primul dintre bunici care a plecat la ingeri. O mai am pe mimia (bunica), dar si pe ceilalti bunici din partea tatalui.

Ioana, imi pare rau ca treci prin asa ceva si iti doresc sa ai puterea sa alegi ce este mai bine pentru tine si copilasii tai. Din pacate, si in familia mea extinsa sunt doua cazuri asemantoare cu al tau si vad cat de greu si dureros este sa te desparti de cineva. Chiar daca acel cineva are pe alta si nu mai are grija de copilul sau.

Dragi gargarite, va doresc numai bine si va imbratisez cu drag.
Va pup.

Condoleante Abriela.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Dec 2012, 14:12 
Neconectat

Ioana, multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite si printre ele se numara si dragostea, iar cand aceasta pleaca, parca pleaca si parte din noi.
Problema ta, infrunt-o cu capul sus. Nu, nu va fi usor, dar tocmai acesta este intregul scop al vietii, - sa ne infruntam problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in timp. Asa cum spune Bica, cel mai dureros lucru este sa te pierzi, pe tine ca persoana, atunci cand iubesti pe cineva prea mult si sa uiti ca si tu esti speciala.
Banuiala mea este ca tu iubesti acum o persoana ce nu te mai merita. Putem iubi persoanele nepotrivite si putem plange pentru lucrurile gresite, insa, indiferent ce intorsatura ia viata, un lucru este sigur, experientele acestea ne ajuta pana la urma sa gasim acele persoane si acele lucruri care sunt potrivite pentru noi. Toti gresim, toti ne zbatem si chiar toti regretam anumite lucruri din trecutul nostru. Dar, nu uita, orice lucru care ti se intampla, bun sau rau, te pregateste pentru un moment care urmeaza sa vina. Retine insa ca acel moment nu poate sa-ti fie decat benefic.
Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merita. Daca cineva te vrea in viata lui, iti va face loc in ea, nu trebuie sa te bati tu pentru un loc acolo. Iar daca el a pus pe altcineva in locul tau pe piedestalul inimii lui, tu crezi ca mai merita sa il vezi macar demn de a fi cu adevarat tatal copiilor tai?
Nu iti trai viata cu mahnire in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe tine decat pe oamenii pe care esti suparata. Iarta si megi mai departe. Atentie mare si la iertare. Iertarea nu inseamna "Ceea ce mi-ai facut este in regula", ci iertarea inseamna "Nu o sa te las sa imi strici fericirea pentru totdeauna". Renunta la mahnirea ce salasuieste in inima ta, gaseste-ti pacea si elibereaza-te.
Iarta-te si pe tine si pe el, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine data viitoare. Si, cel mai important, nu preda controlul asupra unor parti din viata ta, nimanui, cu atat mai putin unei persoane ce nu te mai vede fizic.
Concentreaza-te pe ceea iti doresti sa se petreaca. Gandirea pozitiva este ingredientul de baza al oricarei povesti de succes, inclusiv una de iubire. Refuza sa iti cobori standardele doar pentru a-l multumi pe cel care refuza sa si le ridice pe al lui.
Bucura-te acum de lucrurile marunte pe care ti le creeaza puii tai, pentru ca intr-o zi te vei uita inapoi si vei descoperi ca ele erau de fapt lucrurile importante. Cele mai bune perioade din viata ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante, pe care le-ai petrecut razand cu ei, cei care conteaza cu adevarat pentru tine.
Asa cum spuneam la inceput, multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite si printre ele se numara si dragostea. Surpriza vietii este ca ea vine pe neasteptat si probabil de aceea este si atat de pretioasa pentru un suflet tradat ca al tau, tradat in dragoste.
Te pup cu drag si pe tine si Mihaita, dar si pe praslea cel voinic.

Nu ma jeli,
nu sunt un mit,
sunt doar un inger fericit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Dec 2012, 14:56 
Neconectat

Doina, m-am amuzat si eu.
Draga Abriela si eu iti doresc numai bine si te imbratisez cu drag. Primeste si condoleantele mele.

Ioana, ex-ul meu a plecat cu o tanara ce era de aceeasi varsta cu baiatul meu aflat la facultate. M-am simtit tradata, imi era rusine de cei din jur (de parca eu as fi fost de vina!) si am suferit cumplit. Am fost de acord cu divortul si am reusit singura sa imi ajut baiatul sa termine facultatea. L-am ajutat sa faca nunta si sa ii incropesc o gospodarie in apartamentul sotiei lui. Nu mi-am influentat nici o clipa baiatul sa isi judece tatal, am fost permisiva cand il vizita, dar la nunta nu a vrut sa il invite (desi i-am spus ca nu ma deranjeaza daca acesta vine cu noua lui sotie si cu copilul lor).
Cand a facut botezul fetitei lui, baiatul meu nu si-a invitat tatal. L-am intrebat de ce se comporta asa si mi-a spus ca el ma considera pe mine unicul sau parinte si ca celalalt este doar un nume in viata lui.
Am vandut apartamentul si m-am mutat intr-unul mai mic pe care l-am mobilat cu lucruri noi si unde nu am adus nimic care sa imi aminteasca ca odata am fost maritata. Mi-am achitat toate datoriile si acum cand sunt si bunicuta, cel mai de pret dar pe care mi-l face viata este sa ma plimb cu nepotica mea.
Nu stiu ce urcusuri sau coborasuri are viata ta, dar eu iti doresc din inima sa suferi cat mai putin si sa fii mandra de baietii tai pentru ca intr-o zi vei simti doar bucuria de a nu fi trait degeaba.
Te pup si eu. Cu mult drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Dec 2012, 21:47 
Neconectat

Abriela, eu si babuta mea iti trimitem condoleante. Acum este sus la Lumina si te vegheaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Acest subiect este inchis, nu puteti modifica mesaje sau sa scrieti raspunsuri viitoare.  [ 1719 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: