|
Daniela, la noi, nuntile se termina si la ora 7 dimineata, dar exista si nunti ce pun punct, undeva inainte de miezul noptii.
Gargaritelor, voua vi se pare normal ca nunta sa se desfasoare noaptea? Stiu ca existe zone in Ardeal, unde petrecerea incepe pe la ora 14 si ia sfarsit, cel mai tarziu, pe la ora 23. Daca ar fi sa votez, eu as vota pentru o nunta in Ardeal. Asta pentru ca eu nu mai pot manca dupa ora 10 noaptea. Am observat cata mancare se plateste degeaba, la o nunta. Dupa aperitive, nimic nu se mai consuma cu aceeasi pofta. Am vazut, la multe nunti, cum chelnerii ridicau fripturile neatinse. La fel si portiile de tort. Urmatoarea problema cu care ma confrunt este lipsa somnului sau, mai bine zis, dorinta de a dormi. Nici o cafea din lume nu ma poate convinge ca nu trebuie sa dorm. Dupa 12 noaptea, orice as face (dans, conversatie, plimbarea prin gradina restaurantului) simt ca mi se diminueaza acuitatea vizuala si auditiva si atunci ma diagnostighez imediat: mi-a crescut tensiunea. Iau o doza in plus de medicamente si ma rog cerului sa treaca mai repede timpul. La 2 fix, ma retrag, usurata. Asemenea mie sunt multe alte persoane. Mi se pare ca aceste petreceri chiar sunt nocive pentru sanatate pentru unele persoane. Anul trecut, o miresuca mi-a promis ca ea va face primul pas: si-a programat ca ora de incepe a petrecerii, ora 14. Si, chiar a reusit sa ii stranga pe toti cei invitati, la ora dorita de ea. In strainatate, petrecerea este si mai scurta si, da, se desfasoara ziua. Voi ce credeti?
_________________ Monica
|