Intrebari frecvente

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform Legislatiei in vigoare, Legea nr 677/2001 cu referire la protectia persoanelor in raport cu prelucrarea datelor personale si Regulamentul nr. 679/2016 (Regulamentul General pentru Protectia Datelor), Top Terra Trade Focsani, Romania se oblige sa respecte in stricte conditii de siguranta, datele personale furnizate de utilizatori.

Care este scopul colectarii de date personale?
1. Scopul principal este de informare a clientilor Top Terra Trade cu privire la starea contului creat pentru facturarea si livrarea produselor comandate si solutionarea oricaror probleme ce tin de retur.

2. Informarea clientilor prin email marketing, de oferte sau anunturi privind noutatile si anunturile care apar prin email sau mesaje text pe telefon (SMS).

3. Cercetarea pietei, cum ar fi monitorizarea comportamentului utilizatorilor pentru a oferi o mai buna experienta de navigare si monitorizarea vanzarilor ce se efectueaza.

La inregistrarea pe site, utilizatorul este rugat sa completeze un formular pentru cont si pentru comanda, astfel el acceptand ca datele lui personale, vor fi incluse intr-o baza de date, atent supravegheata de Top Terra Trade si prin care aceasta accepta fara nici o rezerva ca aceste date vor fi utilizate in scopurile mentionate anterior.
Astfel, din acest document, utilizatorul a luat la cunostinta ca date cu caracter personal folosite in scopurile mentionate anterior sunt stocate intr-un mod sigur si conform legii si ca s-a respectat dreptul la informare, la accesul de date si dreptul in care nimeni nu este supus deciziei individuale. De asemenea este garantat si dreptul la sesizarea justitiei in caz ca sunt incalcate reglementarile din Legea 677/2001 si Regulamentul nr. 679/2016 (Regulamentul General pentru Protectia Datelor) cu referire la protectia persoanelor referitor la utilizarea si prelucrarea datelor personale si circulatia libera a acestora.

Utilizatorul poate depune o cerere scrisa, care sa contina data, intentia si semnatura cu adresa de expeditie: Str. Oituz, nr. 8, Focsani, jud. Vrancea, România cu destinatarul: S.C. Top Terra Trade srl, in care puteti solicita gratuit, o data pe an, confirmarea ca datele dumneavoastra personale sunt procesate. De asemeanea in cadrul aceleasi cereri se poate solicita si interventia asupra datelor dupa cum urmeaza:
1. Remedierea, corectare, blocarea, stergerea sau reactualizarea datelor personale care nu este in conformitate cu Legea 677/2001 si Regulamentul nr. 679/2016 (Regulamentul General pentru Protectia Datelor), cu referire la protectia persoanelor raportat la prelucrarea datelor cu caracter personal cat si circulatia libera a acestor date, mai ales in cazul in care datele sunt eronate sau incomplete.
2. Solicitarea de transpunere in date anonime a detaliilor personale care nu respecta legea 677/2001 si Regulamentul nr. 679/2016 (Regulamentul General pentru Protectia Datelor), cu referire la protectia persoanelor raportat la prelucrarea datelor cu caracter personal cat si circulatia libera a acestor date.
3. Notificarea tertilor a caror date au fost dezvaluite, daca acest proces nu este dificil sau impropriu sau ar provoca lezarea acestora.

Top Terra Trade poate sa furnizeze datele personale ale utilizatorului, altor entitati, care sunt in relatie de parteneriat, dar cu conditia pastrarii confidentialitatii, care ofera garantia ca datele personale sunt pastrate in siguranta conform legislatiei in vigoare. Acesti parteneri pot fi: firme de expeditie sau curierat, firme de servicii marketing, firme de servicii bancare sau de plata, asiguratori sau companii care dezvolta interfate si programe software personalizate pentru Top Terra Trade.

Informatiile utilizatorului, pot fi furnizate la cerere catre Politie, instante judecatoresti si Parchetul general, dar si unor institutii si organe abilitate conform legii, in urma unei cereri depuse de acestea.